דרוש מידע קבוצת רכישה - לשלם את הכל מראש? תודה על המידע

• הוסף לסימניות
כאשר קבוצת רכישה מגיעה לשלב של הבניה, משיגים ליווי בנקאי, דרך בנק או דרך חברה פרטית. דרכם אפשר לחתום משכנתא כרגיל, כמו מול קבלן, כאשר הכסף משולם לקבלן לפי ההתקדמות.
אמנם, מכיוון שמדובר בקבוצת רכישה, הריביות גבוהות, וישנם כאלו שמעדיפים להשיג משכנתא לבד.
הבעיה, שבמקרה כזה, צריך לשלם את כל הכסף מראש. מעבירים את הכסף לחברת הניהול, שהיא מעבירה אותו לבנק שדרכו חתמו את הליווי הבנקאי, והוא מעביר אותו לקבלן לפי ההתקדמות.
המשמעות היא, שבמקרה של נפילה ח"ו, אז הכסף נחשב של הקבוצה ולא של הרוכש ששם את הכסף.
מצד שני, אולי אין מה לחשוש, כי מה זה "במקרה של נפילה", הרי אם נניח מנהל קבוצת הרכישה נופל בביזנעס שלו, לא אמורה להיות לזה שום השפעה על הפרוייקט הזה, כי הרי זה לא שייך לו. ואפילו אם פרוייקט אחר של אותה קבוצה יפול, גם לא אמורה להיות בעיה.
אז בעצם, מה כבר יכול לקרות? מאיפה כבר יכולה להגיע נפילה? הרי אם הקבלן יפול, אז גם אין בעיה, כי הוא מקבל לפי ההתקדמות.

מה אומרים בעלי הנסיון והידע? תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אמנם, מכיוון שמדובר בקבוצת רכישה, הריביות גבוהות, וישנם כאלו שמעדיפים להשיג משכנתא לבד.
הבעיה, שבמקרה כזה, צריך לשלם את כל הכסף מראש. מעבירים את הכסף לחברת הניהול, שהיא מעבירה אותו לבנק שדרכו חתמו את הליווי הבנקאי, והוא מעביר אותו לקבלן לפי ההתקדמות.
לגבי להשיג משכנתא לבד, לדעתי/נסיוני לא אפשרי.

אבל מוזר לי שאתם מתבקשים לשלם את כל הכסף מראש, לכאורה אפשר להעביר כל חודש לחברת הניהול בהתאם להתקדמות, למה צריך להעביר הכל מראש ?

• הוסף לסימניות
לגבי להשיג משכנתא לבד, לדעתי/נסיוני לא אפשרי.

אבל מוזר לי שאתם מתבקשים לשלם את כל הכסף מראש, לכאורה אפשר להעביר כל חודש לחברת הניהול בהתאם להתקדמות, למה צריך להעביר הכל מראש ?
א. הרבה עושים את זה. אפשר למשל לשעבד דירה אחרת.

ב. אכן אולי מוזר, אבל מצד שני, מבחינתם את הליווי אפשר לעשות עם מי שחתם איתם, אחרת הם מבקשים את כל הכסף מראש. הטענה היא, שבעצם הם צריכים הרי התחייבות שהכסף אכן יגיע, אחרת כל אחד שלא ישלם יתקע את הכל.
באמת מעניין אם יש קבוצות שמאפשרות לחתום משכנתא בבנק אחר שיעביר את התשלומים לפי ההתקדמות, עד עכשיו לא שמעתי.

• הוסף לסימניות
א. הרבה עושים את זה. אפשר למשל לשעבד דירה אחרת.

ב. אכן אולי מוזר, אבל מצד שני, מבחינתם את הליווי אפשר לעשות עם מי שחתם איתם, אחרת הם מבקשים את כל הכסף מראש. הטענה היא, שבעצם הם צריכים הרי התחייבות שהכסף אכן יגיע, אחרת כל אחד שלא ישלם יתקע את הכל.
באמת מעניין אם יש קבוצות שמאפשרות לחתום משכנתא בבנק אחר שיעביר את התשלומים לפי ההתקדמות, עד עכשיו לא שמעתי.

א. צודק לגמרי, שכחתי את האפשרות של שעבוד נכס אחר.

ב. עם ה'רענון' שעשית לי אני נזכר, אכן כולם בקבוצה היו צריכים לקבל אישור של הבנק המלווה על כל הסכום הנצרך לגופו של לווה (הבנק לא הסכים לליווי עד שכל הקבוצה תאושר), ולאחר מכן כל אחד שהתאפשר לו היה מעביר את הסכום הנדרש יום/יומיים קודם לחשבון הליווי.

• הוסף לסימניות
א. צודק לגמרי, שכחתי את האפשרות של שעבוד נכס אחר.

ב. עם ה'רענון' שעשית לי אני נזכר, אכן כולם בקבוצה היו צריכים לקבל אישור של הבנק המלווה על כל הסכום הנצרך לגופו של לווה (הבנק לא הסכים לליווי עד שכל הקבוצה תאושר), ולאחר מכן כל אחד שהתאפשר לו היה מעביר את הסכום הנדרש יום/יומיים קודם לחשבון הליווי.

נכון, זו אפשרות קיימת. הבעיה שבמקרה כזה הם דורשים לשלם את העמלה של הליווי בסך 11% (!).

• הוסף לסימניות
באמת במידה והמנהל נופל בעסקיו הפרטיים לא קורה כלום, אפשר תמיד להתאגד תחת מחליף.
הסיכון הוא 1. מעילה - במידה והכסף לא מועבר באמת להפקדה בנקאית על זכות הקונה
2. נפילה של הפרויקט, למשל מכשול בשטח שמונע התקדמות בניה (ע"ע גולבנצ'יץ)
או כל סיבה שבגללה נעצרת הבניה (למרות שזה סיכוי קלוש, אחרי שניתן אמון של הבנקים על ידי משכנתא רוב המכשולים מאחורינו) וממילא הכסף תקוע בנוסף לסכום ההתחלתי של הקרקע.

אנחנו גם התלבטנו בנידון, ובעצת הרבה שלנו הפקדנו רק את הסכום ההתחלתי כדי לסכן מה שפחות כסף.
עוד נקודה לבדיקה - יש תאריך אחרון שעד אליו אפשר להפקיד את הכסף בצורה עצמאית , שימו לב שהוא לא עבר עדיין.

ואם כבר קבוצות רכישה, יש אולי עוד מישהו שנמצא בקבוצת הרכישה בקרית ספר?

• הוסף לסימניות
איזה בנק מלווה?
יש אפשרות לדרוש שהכסף המופקד לא ישועבד - כי זה כפל שיעבודים, הרי הקרקע משועבדת.
ואז מפקידים הכל בחשבון על שמך - ממנו הבנק מורשה למשוך לפי ההתקדמות, כמו משכנתא.

• הוסף לסימניות
המדיניות הזו מקובלת בקבוצות רכישה.
כיון שהכסף מופקד בחשבון נאמנות, מבחינת נפילה של חברת הניהול או מנהל הקבוצה, לא הייתי חושש כי הכסף לא על שמם וגם הקרקע על שמכם. אם תהיה פשיטת רגל, יצטרכו הרוכשים להתאגד במסגרת חדשה.
אני אישית כפרנואיד פחדתי יותר ממעילות בכסף שבחשבון הנאמנות ולכן העדפתי לקחת את רוב ההלוואה מחברת המימון שהקבוצה הביאה כי היא משחררת את ההלוואה לפי התקדמות הבנייה.

אגב, את הקרקע בכל מקרה תחוייבו לשעבד יחד עם יתר הרוכשים, כך שעל חצי קופה כבר הימרתם.

חברת טריא מככבת לאחרונה בתחום המימון לקבוצות רכישה, כנראה בגלל התנאים הגמישים שהיא מעניקה. צריך לזכור שבשונה מבנקים, חברת מימון כמו טריא לא נתונה לפיקוח רגולטורי ואין לה תשתית כלכלית משלה. לכאורה במקרה שהמשקיעים שלה יחליטו למשוך את הכספים היא לא תוכל לעמוד בהתחייבות שלה.
לא, ניהול ודיור.
ניהול ודיור?
את בטח מתכוונת לנאות הפסגה בחלק הקרוב לקריית ספר.

• הוסף לסימניות
חברת טריא מככבת לאחרונה בתחום המימון לקבוצות רכישה, כנראה בגלל התנאים הגמישים שהיא מעניקה. צריך לזכור שבשונה מבנקים, חברת מימון כמו טריא לא נתונה לפיקוח רגולטורי ואין לה תשתית כלכלית משלה. לכאורה במקרה שהמשקיעים שלה יחליטו למשוך את הכספים היא לא תוכל לעמוד בהתחייבות שלה.
.
טריא זה לא P2P ?

• הוסף לסימניות
אני אישית כפרנואיד פחדתי יותר ממעילות בכסף שבחשבון הנאמנות ולכן העדפתי לקחת את רוב ההלוואה מחברת המימון שהקבוצה הביאה כי היא משחררת את ההלוואה לפי התקדמות הבנייה.

אגב, את הקרקע בכל מקרה תחוייבו לשעבד יחד עם יתר הרוכשים, כך שעל חצי קופה כבר הימרתם.

תודה על המידע.
הם אומרים שמייד בתחילת הבניה הם מעבירים את הכסף במלואו לטריא. כך שממעילות בקבוצת רכישה פחות יש ממה לחשוש.
לכן שאלתי על הנאמנות של טריא, לא בתור קבוצת ליווי (לא שואלים אותי על זה), אלא עד כמה להלחץ מזה שהרבה כסף יושב בחשבון שלהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה