בסופו של דבר כמעט תמיד עבודה שאיננה של יהודים עולה בדיוק מה שהיא שווה.לא רוצה לפגוע בכיסם של הקבלנים היהודים. אבל עשיתי לאחרונה כמה עבודות בניה די רציניות עם קבלן ערבי, ומה לעשות קיבלתי ממנו מחירים שקבלן יהודי היה מוסיף עוד לפחות 20 אחוז. שירות טוב, ועבודה איכותית.
למה קבלן יהודי צריך להרוויח 50ה אלף שח על עבודת בניה שהוא לא עושה שם מי יודע מה...?
קבלן יהודי מרוויח 25% על עבודות הבניה.כידוע כל הקבלנים היהודים (או כל היהודים בכלל) הם מליונרים שחיים על חשבון הציבור... לא ברור למה האדם הסביר ממשיך לפרנס אותם.
20% יותר לפי חלק מהפוסקים (למשל החזון אי"ש וכך מורה ר' חיים קנייבסקי) אתה חייב לשלם את התוספת כדי לקחת יהודי, לפי הרמב"ם עד שליש.
הסיבה שהיהודי יקר יותר כי א. לרוב הוא משלם מיסים, ב. כי הוא רוצה להרוויח, ג. כי תודעת השירות והפינישים גבוהה יותר, ד. כי החומרים עולים לו יותר.
יצחק - 0533-196160,תעלו שמות של קבלנים טובים
חזק ביותר.לא יודע מה תחום העיסוק של המצדדים בעד לקיחת קבלן ערבי, אבל מה שבטוח שכשזה יגיע לתחום עיסוקם הם יזעקו חמס למה מפרנסים ערבים או למה קונים מחוץ לעיר כשאפשר לפרנס משפחות מאנ"ש וכו' וכו'.
יש לי מישהו מירושלים שעשה לשני לקוחות שלי, אני כרגע לא מוצא את המספר שלו, אפשר לפנות אלי באישי ואני אחפש.תעלו שמות של קבלנים טובים
שני אחים מבת עין יהודים שעושים שיפוצים וגם עבודות גבס מושלם!!!תעלו שמות של קבלנים טובים
במקרה , הקבלן הערבי שלקחנו בבניה הקודמת נתן לנו אחריות מעולה (היינו צריכים רק פעם אחת, שגם שם התברר שהיא קשורה בכלל לשכנים ששינו משהו, והוא לא רצה תשלום) והקבלן היהודי שאנחנו עכשיו באמצע בניה איתו, מתקשה אפילו לסיים את הבניה שסיכמנו, עוד לא אחריות, לא שהוא יברח, רק שאין לו באמ תיכולת להביא פועלים ערביים לפינישים בקצב הגיוני.תקופת האחריות לבניה היא כ 5 שנים, נראה איפה יהיה אז הקבלן הערבי...
אם במקצוע שלי היו מזמינים עבודה שלי, ובסוף בשטח היה עושה את העבודה ערבי שלא הלקוח בחר, לא חושבת שמישהו עדיין היה בא אלילא יודע מה תחום העיסוק של המצדדים בעד לקיחת קבלן ערבי, אבל מה שבטוח שכשזה יגיע לתחום עיסוקם הם יזעקו חמס למה מפרנסים ערבים או למה קונים מחוץ לעיר כשאפשר לפרנס משפחות מאנ"ש וכו' וכו'.
1. מאד נדיר עד לא קיים, כל השמות ששמעתי עליהם (ובררתי הרבה) מעסיקים מתחתם קבלן ערבי כי הם לוקחים הרבה מאד עבודות, וגם אצלם צריך פיקוח בבניה לא פשוטה.נראה לי שאפשר לחלק את סוגי הקבלנים ל3.
1. קבלן יהודי שהוא הקבלן בפועל ומעסיק פועלים ערבים ואולם קונה את החומרים בעצמו ומחליט בעצמו מה עושה כל פועל ופועל, קבלן כזה מחירו יקר משמעותית מערבי ואולם לרוב שווה [אחרי בירורים על עבודתו ועל האחריות שנותן].
2. קבלן יהודי אשר מעסיק קבלן / קבלני משנה ערבים ברמה כזו או אחרת שלדעתי זו האופציה הגרועה מבין ה3 מכיוון שאיכות הבניה היא של קבלן ערבי בפיקוח חלקי של הקבלן היהודי המחיר יקר וכל שינוי זה לדבר עם 2 אנשים מה גם שלרוב תוך כדי הבניה מתחיל הלקוח כבר לתקשר ישר מול הערבי.
3. קבלן ערבי ע"מ שלא ליפול עם קבלן כזה חובה לברר עליו קודם הרבה הרבה ולקחת מפקח טוב ולבנות לוח תשלומים קמצן שמשאיר חלק מכובד מהכסף לסוף, היתרונות בקבלן כזה הם מחיר וגם לרוב לא בטוח שרמת הגימור נופלת מקבלן יהודי, החסרונות הם אמינות [יכול לברוח באם מסתבכת לו העבודה, וכן לעגל פינות] ואחריות כי השירות אחרי הבניה לרוב ניתן רק עם המפקח עובד איתו בעוד מקום באותו זמן ומחייב אותו לבוא לתקן.
מאוד כדאי להזהר בקבלנים ערבים הם מאוד חלקלקים בלשונם !!
קבלן ערבי שזול מידי כדאי לברוח ממנו אין עבודה חינם וזה יבוא ע"ח העבודה בשלב כזה או אחר.
לא ברור לי מאיפה האמירה הזו,יש מספיק קבלנים יהודים עם עובדים יהודים שיש להם המלצות בשפע.
לא יודעת מה את חושבת על 20%, אבל 200 אלש"ח מתוך מליון זה המון כסף, וגם 50 מתוך 250 זה לא מעט בכלל.העיקר-20% אחוז פחות במחיר!
אבל עשיתי לאחרונה כמה עבודות בניה די רציניות עם קבלן ערבי, ומה לעשות קיבלתי ממנו מחירים שקבלן יהודי היה מוסיף עוד לפחות 20 אחוז. שירות טוב, ועבודה איכותית.
אחרי שנכווינו עם קבלן יהודי עם זקן ארוך והמלצות , שהעסיק כמובן פועלים ערבים אבל גם היה נוכח אין לי אלא להוסיף בצער שזו לא ערובה לעבודה טובה , לאחריות.
אני לקחתי קבלן יהודי כי לא רוצה עבודה ערבית, וערבים זה סיכון וכו' וכו'
והקבלן היהודי היה בשטח אולי 10 דק' ביום
ולפעמים גם זה לא...
גם אני מתחרטת על זה
קבלן יהודי, הערבי לקח פחות ב50 אלף.
הקבלן היהודי הבטיח שיהיה 80 אחוז בשטח ותכלס' היה אולי 20 אחוז, העסיק קבלן ערבי תחתיו, כל הפועלים היו ערבים ועבודה על הפנים!, לעומת זאת הקבלן הערבי שרצינו לקחת עשה אצל כמה עבודה יפה, מושקעת ומיוחדת בפחות 50 אלף.... פשוט חבל!
במשפחתנו עשו הרחבה, לקחו קבלן יהודי שלקח קבלן ערבי.
הערבי רצה כל הזמן לחפף, היהודי שמר עליו היטב שלא יחפף, ובנוסף- קריטי- טיפל בכל הנזקים שקרו לשכנים, וממש פיקח על העניין שיטופל בהקדם.
לצערי הרב אני מצטרפת לפותח האשכול,
אנחנו אחרי בניה עם קבלן יהודי,
מה שבסך הכל הוא עשה, זה לקחת קבלן ערבי שלא היינו בוחרים בחיים (כי העבודה שלו גרועה)
וגם לא להעביר לו את כל הפרטים שביקשנו.
אמר לבעלי חבר שלו, אם אתה רוצה יהודי, תשלם לי 50, ותקח אח"כ ערבי, זה בדיוק מה שהיהודי יעשה, ולא שמענו בקולו, ולצערי הוא יותר מצדק, התיווך רק הפריע לנו.
לא שכל קבלן ערבי הוא טוב, אבל לפחות אני יודעת עם מי אני סוגרת, ולא שפתאום אפשר להחליף לי
יש מישהו אחד שלקח יהודי והוא לא העסיק אצלו קבלן ערבי, וגם נתן עבודה איכותית כדי לאזן???
את מי בדיוק אתם רוצים שהקבלן היהודי יעסיק ?! ברור שיעבדו אצלו פועלים ערבים, השאלה כמה הוא מפקח עליהם או שהוא בבחינת "הרוצה לאבד ממנו ישכור פועלים ואל יעמוד עימהם".יש מישהו אחד שלקח יהודי והוא לא העסיק אצלו קבלן ערבי
אז באו ניתן לכם סצנה סבירה שקורית אחרי בניה גם עם הקבלן היהודי הכי טוב ובוודאי אצל הערבי...ונשקול את התגובות:שימו לב שרוב מוחלט של התגובות המסכימות עם פותח האשכול הם מנסיון כואב
להתייחס או לא ?הלקוח הוא ג"כ אנ"ש שצריך להתפרנס, חמשים אלף פחות מאחר, זה רווח לעצמך שאתה אנ"ש והרווחת 50000.
גם אני שאלתי מראש, ואמר לי שהוא הקבלן, הוא רק לוקח מנהל עבודה ערבי שיביא לו את הפועלים,שאלתי מראש את הקבלן האם אתה קבלן בעצמך - או שאתה מביא קבלן אחר.
ובררתי ליתר ביטחון אצל לקוחות קודמים שמדובר בקבלן ולא במתווך מאכער.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים