כנראה שכן, אם כי אני לא משהו בתחום כדי להבין הכל, אבל אנסה. בכל מקרה תודה רבהאת זה אתם מחפשים?
![]()
קבלת הודעה על כל מייל שנכנס לכתובת אחרת
שלום וברכה יש לי מייל שאני מקבל אליו רק מידי פעם מיילים אני מעוניין שכל מייל שנכנס אני יקבל הודעה לכתובת מייל אחרת עם שם השולח ונושא ההודעה @אוריי שאל זאת כא...tchumim.com
ואוו תודה עלל ההסבר המפורט, למרות זאת לא הצלחתי בקלות, אני ינסה בהמשך ואם לא אצליח אשלח צילום מסך אם תוכל לעזור לי.בטח, אני מבין בדיוק מה אתה רוצה. אתה רוצה לקבל התראה במייל הג'ימייל הראשי שלך בכל פעם שמגיע מייל חדש לג'ימייל המשני שלך, בלי שהמייל עצמו יועבר.
לצערי, לג'ימייל אין אפשרות מובנית לשלוח התראה כזו באופן ישיר. אבל, ישנן כמה דרכים לעקוף את זה ולהשיג את מה שאתה רוצה:
1. שימוש ב-IFTTT (If This Then That):
2. שימוש ב-Zapier:
- מה זה: IFTTT הוא שירות אינטרנט המאפשר לך ליצור "אפליטים" (applets) שמגיבים לאירועים בשירות אחד ומפעילים פעולה בשירות אחר.
- איך זה עובד: אתה יכול ליצור אפלט ב-IFTTT שאומר: "אם מתקבל מייל חדש בג'ימייל המשני שלי, שלח לי מייל התראה לג'ימייל הראשי שלי."
- איך להגדיר:
- כנס לאתר IFTTT (https://ifttt.com/) וצור חשבון או התחבר.
- לחץ על "Create" כדי ליצור אפלט חדש.
- לחץ על "If This" ובחר בשירות "Gmail".
- בחר בטריגר "Any new email in inbox".
- חבר את חשבון הג'ימייל המשני שלך.
- לחץ על "Then That" ובחר בשירות "Gmail".
- בחר בפעולה "Send an email".
- הגדר את כתובת המייל של הג'ימייל הראשי שלך כנמען.
- התאם אישית את נושא וגוף המייל שיישלח (למשל: "התקבל מייל חדש בג'ימייל המשני").
- שמור את האפלט.
3. שימוש בסקריפט Google Apps Script (יותר מתקדם):
- מה זה: Zapier הוא כלי אוטומציה דומה ל-IFTTT, המאפשר לחבר בין אפליקציות שונות.
- איך זה עובד: אתה יכול ליצור "Zap" שיעשה את אותו הדבר כמו האפלט ב-IFTTT: לזהות מייל חדש בג'ימייל המשני ולשלוח התראה לג'ימייל הראשי.
- איך להגדיר: התהליך דומה מאוד להגדרת IFTTT. תיצור חשבון ב-Zapier (https://zapier.com/), תבחר את טריגר "New Email" עבור הג'ימייל המשני ואת פעולת "Send Email" עבור הג'ימייל הראשי.
המלצה:
- מה זה: Google Apps Script היא פלטפורמת פיתוח מבוססת ענן המאפשרת לך ליצור סקריפטים אוטומטיים שמתקשרים עם שירותי Google Workspace (כולל Gmail).
- איך זה עובד: אתה יכול לכתוב סקריפט שיבדוק באופן קבוע את תיבת הדואר הנכנס של הג'ימייל המשני שלך, ובכל פעם שנמצא מייל חדש, הוא ישלח מייל התראה לג'ימייל הראשי שלך.
- איך להגדיר: זה דורש ידע בסיסי בתכנות JavaScript. תוכל למצוא מדריכים ודוגמאות באינטרנט כיצד לעשות זאת. זוהי האופציה המורכבת יותר, אך היא מציעה יותר גמישות והתאמה אישית.
השימוש ב-IFTTT או Zapier הוא כנראה הדרך הקלה והמהירה ביותר להשיג את מה שאתה רוצה בלי צורך בידע תכנות. שתיהן מציעות תוכניות חינמיות עם מספר מוגבל של אוטומציות, שיכולות להיות מספיקות לצרכים שלך.
בחר בשיטה שהכי נוחה לך ואם תצטרך עזרה נוספת בהגדרות, אל תהסס לשאול!
1. אני יתחיל עם ההצעה הראשונהואוו תודה עלל ההסבר המפורט, למרות זאת לא הצלחתי בקלות, אני ינסה בהמשך ואם לא אצליח אשלח צילום מסך אם תוכל לעזור לי.
בכל מקרה ממש תודה
אשמח לעזרתך בבקשה, כמפורט בהודעה קודמת בשרשור, שכחתי לצרף אותך להודעה.בטח, אני מבין בדיוק מה אתה רוצה. אתה רוצה לקבל התראה במייל הג'ימייל הראשי שלך בכל פעם שמגיע מייל חדש לג'ימייל המשני שלך, בלי שהמייל עצמו יועבר.
לצערי, לג'ימייל אין אפשרות מובנית לשלוח התראה כזו באופן ישיר. אבל, ישנן כמה דרכים לעקוף את זה ולהשיג את מה שאתה רוצה:
1. שימוש ב-IFTTT (If This Then That):
2. שימוש ב-Zapier:
- מה זה: IFTTT הוא שירות אינטרנט המאפשר לך ליצור "אפליטים" (applets) שמגיבים לאירועים בשירות אחד ומפעילים פעולה בשירות אחר.
- איך זה עובד: אתה יכול ליצור אפלט ב-IFTTT שאומר: "אם מתקבל מייל חדש בג'ימייל המשני שלי, שלח לי מייל התראה לג'ימייל הראשי שלי."
- איך להגדיר:
- כנס לאתר IFTTT (https://ifttt.com/) וצור חשבון או התחבר.
- לחץ על "Create" כדי ליצור אפלט חדש.
- לחץ על "If This" ובחר בשירות "Gmail".
- בחר בטריגר "Any new email in inbox".
- חבר את חשבון הג'ימייל המשני שלך.
- לחץ על "Then That" ובחר בשירות "Gmail".
- בחר בפעולה "Send an email".
- הגדר את כתובת המייל של הג'ימייל הראשי שלך כנמען.
- התאם אישית את נושא וגוף המייל שיישלח (למשל: "התקבל מייל חדש בג'ימייל המשני").
- שמור את האפלט.
3. שימוש בסקריפט Google Apps Script (יותר מתקדם):
- מה זה: Zapier הוא כלי אוטומציה דומה ל-IFTTT, המאפשר לחבר בין אפליקציות שונות.
- איך זה עובד: אתה יכול ליצור "Zap" שיעשה את אותו הדבר כמו האפלט ב-IFTTT: לזהות מייל חדש בג'ימייל המשני ולשלוח התראה לג'ימייל הראשי.
- איך להגדיר: התהליך דומה מאוד להגדרת IFTTT. תיצור חשבון ב-Zapier (https://zapier.com/), תבחר את טריגר "New Email" עבור הג'ימייל המשני ואת פעולת "Send Email" עבור הג'ימייל הראשי.
המלצה:
- מה זה: Google Apps Script היא פלטפורמת פיתוח מבוססת ענן המאפשרת לך ליצור סקריפטים אוטומטיים שמתקשרים עם שירותי Google Workspace (כולל Gmail).
- איך זה עובד: אתה יכול לכתוב סקריפט שיבדוק באופן קבוע את תיבת הדואר הנכנס של הג'ימייל המשני שלך, ובכל פעם שנמצא מייל חדש, הוא ישלח מייל התראה לג'ימייל הראשי שלך.
- איך להגדיר: זה דורש ידע בסיסי בתכנות JavaScript. תוכל למצוא מדריכים ודוגמאות באינטרנט כיצד לעשות זאת. זוהי האופציה המורכבת יותר, אך היא מציעה יותר גמישות והתאמה אישית.
השימוש ב-IFTTT או Zapier הוא כנראה הדרך הקלה והמהירה ביותר להשיג את מה שאתה רוצה בלי צורך בידע תכנות. שתיהן מציעות תוכניות חינמיות עם מספר מוגבל של אוטומציות, שיכולות להיות מספיקות לצרכים שלך.
בחר בשיטה שהכי נוחה לך ואם תצטרך עזרה נוספת בהגדרות, אל תהסס לשאול!
/**
* בודק אם יש מיילים חדשים בחשבון Gmail ושולח התראה לחשבון Gmail ראשי.
*
* הפונקציה הזו מוגדרת להפעלה על ידי טריגר מבוסס זמן. היא בודקת את
* תיבת הדואר הנכנס של חשבון Gmail שאליו מחובר הסקריפט, ואם יש הודעה שלא נקראה,
* היא שולחת מייל התראה לחשבון Gmail ראשי, ומסמנת את ההודעה כנקראה.
*/
function checkGmailAndNotify() {
// 1. הגדר את כתובת המייל הראשית
const primaryEmail = '<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>'; // החלף בכתובת ה-Gmail הראשית שלך
const emailSubject = 'התקבלה הודעה חדשה בג\'ימייל';
const emailBody = 'התקבלה הודעה חדשה בתיבת הדואר הנכנס שלך. אנא בדוק את תיבת הדואר הנכנס שלך.';
// 2. התחבר לתיבת הדואר הנכנס
const threads = GmailApp.getInboxThreads(0, 1); // מקבל את ה-thread האחרון בלבד.
// 3. בדוק אם יש הודעות
if (threads.length > 0) {
const messages = threads[0].getMessages();
const lastMessage = messages[messages.length - 1]; // מקבל את ההודעה האחרונה.
// 4. בדוק אם ההודעה האחרונה לא נקראה
if (!lastMessage.isUnread()) {
Logger.log('ההודעה האחרונה כבר נקראה.');
return; // יוצא מהפונקציה אם ההודעה נקראה.
}
else{
Logger.log('נמצאה הודעה חדשה שלא נקראה.');
}
// 5. שלח מייל התראה לחשבון הג'ימייל הראשי
MailApp.sendEmail({
to: primaryEmail,
subject: emailSubject,
body: emailBody
});
Logger.log('נשלחה התראה ל' + primaryEmail);
// 6. סמן את ההודעה האחרונה כנקראה
lastMessage.markRead();
Logger.log('ההודעה סומנה כנקראה.');
}
else{
Logger.log('לא נמצאו הודעות בתיבת הדואר הנכנס.');
}
}
/**
* יוצר טריגר להפעלת הפונקציה checkGmailAndNotify כל 15 דקות.
*/
function createFifteenMinuteTrigger() {
try {
ScriptApp.newTrigger('checkGmailAndNotify')
.timeBased()
.everyMinutes(15)
.create();
Logger.log('נוצר טריגר להפעלה כל 15 דקות.');
} catch (error) {
Logger.log('שגיאה ביצירת הטריגר: ' + error.message);
}
}
איזה השקעה!!!אנסה.
תיכנס לחשבון מייל שאותו אתה רוצה לנטר,
פתח טאב חדש בדפדפן וכתוב שם script.new
בחלון שייפתח תעתיק את הקוד הבא:
קוד:/** * בודק אם יש מיילים חדשים בחשבון Gmail ושולח התראה לחשבון Gmail ראשי. * * הפונקציה הזו מוגדרת להפעלה על ידי טריגר מבוסס זמן. היא בודקת את * תיבת הדואר הנכנס של חשבון Gmail שאליו מחובר הסקריפט, ואם יש הודעה שלא נקראה, * היא שולחת מייל התראה לחשבון Gmail ראשי, ומסמנת את ההודעה כנקראה. */ function checkGmailAndNotify() { // 1. הגדר את כתובת המייל הראשית const primaryEmail = '<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>'; // החלף בכתובת ה-Gmail הראשית שלך const emailSubject = 'התקבלה הודעה חדשה בג\'ימייל'; const emailBody = 'התקבלה הודעה חדשה בתיבת הדואר הנכנס שלך. אנא בדוק את תיבת הדואר הנכנס שלך.'; // 2. התחבר לתיבת הדואר הנכנס const threads = GmailApp.getInboxThreads(0, 1); // מקבל את ה-thread האחרון בלבד. // 3. בדוק אם יש הודעות if (threads.length > 0) { const messages = threads[0].getMessages(); const lastMessage = messages[messages.length - 1]; // מקבל את ההודעה האחרונה. // 4. בדוק אם ההודעה האחרונה לא נקראה if (!lastMessage.isUnread()) { Logger.log('ההודעה האחרונה כבר נקראה.'); return; // יוצא מהפונקציה אם ההודעה נקראה. } else{ Logger.log('נמצאה הודעה חדשה שלא נקראה.'); } // 5. שלח מייל התראה לחשבון הג'ימייל הראשי MailApp.sendEmail({ to: primaryEmail, subject: emailSubject, body: emailBody }); Logger.log('נשלחה התראה ל' + primaryEmail); // 6. סמן את ההודעה האחרונה כנקראה lastMessage.markRead(); Logger.log('ההודעה סומנה כנקראה.'); } else{ Logger.log('לא נמצאו הודעות בתיבת הדואר הנכנס.'); } }
שים לב לשנות את כתובת המייל שאליו יגיע המייל לכתובת אמיתית במקום <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
שמור את הקוד.
כעת נבדוק אם זה עובד:
בחר בשורה למעלה את הפונקציה checkGmailAndNotify ולחץ על הפעלה
בריצה הראשונה הוא יבקש הרשאות, לאחר מכן תריץ שוב ותבדוק האם זה עבד.
תעדכן, אם זה עבד נתקדם הלאה בע"ה.
עדכון: בדקתי אצלי ועובד.
כעת יש צורך להוסיף טריגר שיגרום לזה לרוץ כל רבע שעה.
יש אפשרות להוסיף את זה בעורך הסקריפטים בצד בכרטיסיה "מפעילים" יש להוסיף טריגר מבוסס זמן כל רבע שעה.
או באמצעות הרצת הקוד הבא:
קוד:/** * יוצר טריגר להפעלת הפונקציה checkGmailAndNotify כל 15 דקות. */ function createFifteenMinuteTrigger() { try { ScriptApp.newTrigger('checkGmailAndNotify') .timeBased() .everyMinutes(15) .create(); Logger.log('נוצר טריגר להפעלה כל 15 דקות.'); } catch (error) { Logger.log('שגיאה ביצירת הטריגר: ' + error.message); } }
אופן ההרצה הוא כנ"ל, העתקת הקוד לעורך, שמירת הקוד בחירת הפונקציה createFifteenMinuteTrigger ולחיצה על הפעלה
שים לב לא להריץ את זה יותר מפעם אחת כדי למנוע כפילות.
הסיבה שהטריגר הוא כל רבע שעה זה בגלל שבגוגל סקריפט יש מגבלת שליחת מיילים יומית של 100 מיילים, וב4 פעמים בשעה * 24 זה עדיין בתוך המכסה.
[הקוד המפורט עם ההערות המחכימות באדיבות ג'מיני].
בהצלחה!
@צל של עצמו עשיתי ככל אשר הדרכתני ולא הצלחתיאנסה.
תיכנס לחשבון מייל שאותו אתה רוצה לנטר,
פתח טאב חדש בדפדפן וכתוב שם script.new
בחלון שייפתח תעתיק את הקוד הבא:
קוד:/** * בודק אם יש מיילים חדשים בחשבון Gmail ושולח התראה לחשבון Gmail ראשי. * * הפונקציה הזו מוגדרת להפעלה על ידי טריגר מבוסס זמן. היא בודקת את * תיבת הדואר הנכנס של חשבון Gmail שאליו מחובר הסקריפט, ואם יש הודעה שלא נקראה, * היא שולחת מייל התראה לחשבון Gmail ראשי, ומסמנת את ההודעה כנקראה. */ function checkGmailAndNotify() { // 1. הגדר את כתובת המייל הראשית const primaryEmail = '<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>'; // החלף בכתובת ה-Gmail הראשית שלך const emailSubject = 'התקבלה הודעה חדשה בג\'ימייל'; const emailBody = 'התקבלה הודעה חדשה בתיבת הדואר הנכנס שלך. אנא בדוק את תיבת הדואר הנכנס שלך.'; // 2. התחבר לתיבת הדואר הנכנס const threads = GmailApp.getInboxThreads(0, 1); // מקבל את ה-thread האחרון בלבד. // 3. בדוק אם יש הודעות if (threads.length > 0) { const messages = threads[0].getMessages(); const lastMessage = messages[messages.length - 1]; // מקבל את ההודעה האחרונה. // 4. בדוק אם ההודעה האחרונה לא נקראה if (!lastMessage.isUnread()) { Logger.log('ההודעה האחרונה כבר נקראה.'); return; // יוצא מהפונקציה אם ההודעה נקראה. } else{ Logger.log('נמצאה הודעה חדשה שלא נקראה.'); } // 5. שלח מייל התראה לחשבון הג'ימייל הראשי MailApp.sendEmail({ to: primaryEmail, subject: emailSubject, body: emailBody }); Logger.log('נשלחה התראה ל' + primaryEmail); // 6. סמן את ההודעה האחרונה כנקראה lastMessage.markRead(); Logger.log('ההודעה סומנה כנקראה.'); } else{ Logger.log('לא נמצאו הודעות בתיבת הדואר הנכנס.'); } }
שים לב לשנות את כתובת המייל שאליו יגיע המייל לכתובת אמיתית במקום <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
שמור את הקוד.
כעת נבדוק אם זה עובד:
בחר בשורה למעלה את הפונקציה checkGmailAndNotify ולחץ על הפעלה
בריצה הראשונה הוא יבקש הרשאות, לאחר מכן תריץ שוב ותבדוק האם זה עבד.
תעדכן, אם זה עבד נתקדם הלאה בע"ה.
עדכון: בדקתי אצלי ועובד.
כעת יש צורך להוסיף טריגר שיגרום לזה לרוץ כל רבע שעה.
יש אפשרות להוסיף את זה בעורך הסקריפטים בצד בכרטיסיה "מפעילים" יש להוסיף טריגר מבוסס זמן כל רבע שעה.
או באמצעות הרצת הקוד הבא:
קוד:/** * יוצר טריגר להפעלת הפונקציה checkGmailAndNotify כל 15 דקות. */ function createFifteenMinuteTrigger() { try { ScriptApp.newTrigger('checkGmailAndNotify') .timeBased() .everyMinutes(15) .create(); Logger.log('נוצר טריגר להפעלה כל 15 דקות.'); } catch (error) { Logger.log('שגיאה ביצירת הטריגר: ' + error.message); } }
אופן ההרצה הוא כנ"ל, העתקת הקוד לעורך, שמירת הקוד בחירת הפונקציה createFifteenMinuteTrigger ולחיצה על הפעלה
שים לב לא להריץ את זה יותר מפעם אחת כדי למנוע כפילות.
הסיבה שהטריגר הוא כל רבע שעה זה בגלל שבגוגל סקריפט יש מגבלת שליחת מיילים יומית של 100 מיילים, וב4 פעמים בשעה * 24 זה עדיין בתוך המכסה.
[הקוד המפורט עם ההערות המחכימות באדיבות ג'מיני].
בהצלחה!
כרגע לא זמין לי google-script בעז"ה יהיה זמין בהמשך, תוכל להעלות לכאן את הקוד המלא פשוט לעשות העתק הדבר מתוך עורך הסקריפטים לכאן? [כמובן שאת המייל שלך תמחוק, וגם אם לא תמחוק זה יימחק אוטומטית ע"י הבוט של פרוג...]
אני עושה את התהליך מחדש ומעלה צילומי מסך וגם מעתיק מה שביקשת.כרגע לא זמין לי google-script בעז"ה יהיה זמין בהמשך, תוכל להעלות לכאן את הקוד המלא פשוט לעשות העתק הדבר מתוך עורך הסקריפטים לכאן? [כמובן שאת המייל שלך תמחוק, וגם אם לא תמחוק זה יימחק אוטומטית ע"י הבוט של פרוג...]
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים