קואצינג - מתחילים להתאמן....

• הוסף לסימניות
אנשי פרסום ושווק הם אנשי אסטרטגיה שאיפות וחזון, מה יותר מתאים לתחומם (תחומינו) מאשר קאוצינג??
ובפרט כאשר האימון תופס היום תאוצה כ"כ גבוהה....

באשכול הזה נדבר על עניני קאוצ'ינג למינהם. נשמח לקבל מאמרי אימון יפים (ושוב, נא לצנזר ולעלות ללא קישורים)
משפטים יפים ששמעתם והפנמתם בענין.
ובכלל אם למדתם או שאתם לומדים היום את תורת הקאוצינג, אם היה / יש לכם מאמנן/ת אישית, נשמח לשמוע רשמים וחוויות.
אז רגע לפני שמתחילים, לאלו שעדיין לא נשמו עמוק את הטרנד החדש, כמה מילים על"מה זה קאוצינג"

להתאמן וללמוד לאמן -קאוצינג

אימון מתרחש בכל תחומי החיים. תחום האימון הגיע בשנים האחרונות לרמת פופולריות וביקוש מאוד גבוהה. יותר אנשים בוחרים לפנות אל מאמנ\ת אישי\ת. יתר על כן, אנשים רבים בוחרים ללמוד את מקצוע האימון, אם כדי להפכו למקצוע עיקרי, ואם כדי להוסיף כלים לארגז הכלים במקצוע הקיים.

מה הוא אימון?
אימון הוא תהליך בו המאמן מסייע למתאמן להגדיר חזון ,מטרות, ואסטרטגיה כללית, לבנות תוכנית עבודה, ולפעול למימושה. המאמן והמתאמן מבהירים וממשיגים את הפסגות האישיות של המתאמן, ובודקים מחדש את העבר, לאור השאיפות. המאמן מלווה את המתאמן במסע להשגת מטרות. הם מסמנים יחד את ההזדמנויות שנקרות בדרך , ובודקים את האופן בו ניתן למצותם. המאמן והמתאמן מלבנים יחד את הסוגיות, החסמים, והבעיות המתגלים בדרך , מוצאים דרכי התמודדות ופתרון, ומפיקים לקחים מכישלונות והצלחות .

סוגי מאמנים ומאמנות
נהוג לחלק את תחום האימון לשני סוגי אימון עיקריים: אימון עסקי, ואימון לחיים. באימון עסקי מתמקדים באימון הקשור בעבודה. הוא מתאים לאנשים המרגישים תקועים בעבודה, לנמצאים בפרשת דרכים, למקבלי תפקיד חדש, ולאנשים המעונינים להתחיל עסק עצמאי, או להגדילו. באימון עסקי עוסקים בהגדרת עוצמות, ובמיצוי ושיפור מיומנויות הקשורות להשגת יעדים בתחום העבודה והקריירה.
באימון לחיים מתמקדים בסוגיות ויעדים בתחום האישי והמשפחתי כגון יחסים עם ילדים, בני זוג וקרובי משפחה, הרחבת דירה ומעבר למקום מגורים חדש, משברים, דיאטה ועוד.

מקורות הקואצ`ינג
ההכרה בחשיבותן של הצבת מטרות , ובחשיבותו של האימון הגיעה מתחומים רבים:
פרופסור מיה ארז , ולוק ולטם, היו פורצי דרך בתחום המחקר של הצבת מטרות ויעדים, וההשפעה המאגית של המחויבות אליהם.
במיתולוגיה היוונית מופיעים סיפורים על פיגמליון, הפסל שעיצב פסל, ולאחר מכן התאהב בו, וחלם שיהפוך לבשר ודם, וכך נהייה. הפסל הפך לאדם בזכות כוח הרצון והנחישות של הפסל. הבלתי אפשרי הפך לאפשרי.
במדעי ההתנהגות חקרו את אפקט פיגמליון, ועד היום זהו אחד החוקים החזקים שקיימים בתחום הפסיכולוגיה, עם אחוזי ניבוי מדהימים. מחקרים רבים מגלים, שוב ושוב, שבדיקת המטרות של אנשים, מגלה את עתידם. באחד המחקרים למשל, שאלו תלמידים, בתחילת השנה, לאיזה ציון הם שואפים להגיע. היו תלמידים שלא הבינו מה רוצים מהם, כיוון שמדובר ביום הראשון של השנה. היו תלמידים ששאפו רק לעבור. והיו תלמידים שאמרו שהם לא מסתפקים בציון שהוא למטה מ-90. מהמחקר עולה שהאדם יוצר את המציאות (בגבולות מסוימים...). התלמידים שכלל לא חשבו על ציון אליו הם שואפים, קיבלו את הציונים הנמוכים ביותר בכיתה. כמו כן התגלה, שככל שהתלמידים שאפו לציון גבוה יותר, הציון שלהם בסוף השנה, אומנם היה גבוהה יותר. ממחקרים רבים עולה שניתן לגרום לאנשים לשאוף ליותר, ובקורסי הכשרה למאמנים, מתאמנים בטכניקות השונות לנטיעת ציפיות גבוהות במתאמנים.

סטיבן קובי בנה אימפריה של מספר דונמים בארה"ב לחקירת השיטות של הצבת יעדים אצל אנשים אפקטיביים במיוחד.

הספר "לנצח נבנו" מתעד את תופעת הצלחה, באמצעות הצבת מטרות, ברמה הארגונית.
ניתן לראות רצף של התפתחות שהביאה להכרה בחשיבות של הצבת מטרות סיסטמתית, ולעשייה לאורם של מטרות ולהגדרתם כתחום בפני עצמו-האימון. המגמה, כיום, בתחום האימון היא של היווצרות התמחויות. ניתן למצוא מאמנות לדיאטה, מאמנות ללקויות למידה, , מאמנות נוער, מאמנות למיתוג עצמי, ועוד.
להתאמן וללמוד להיות מאמנ\ת-ההכשרה למאמנים ולמאמנות
מרבית הגישות דוגלות בכך שמאמנים צריכים בעצמם להתאמן, לפני שהם הופכים למאמנים. לכן, בד"כ ההכשרה כוללת שלבים בהם המאמנים לעתיד עוברים בעצמם אימון, שבו הם בין היתר, מגדירים את תחום התמחותם, האסטרטגיה לקידום הקרירה שלהם, גוזרים את דרכי הביצוע, ומתחילים לצעוד בדרך להשגת הניצחונות האישיים! בנוסף, כוללת ההכשרה את עקרונות האימון וסופרויזן.

"כדי להגשים את גורלו, על האדם ליצור את ייעודו מתוך עצמו" (פול טיליץ`)

• הוסף לסימניות
אדם אינו יוצר אף פעם מציאות. הוא קובע את גישתו למציאות שנוצרה, נוצרת ותיווצר בידי בורא עולם. אדם קובע את התנהגותו במציאות מסויימת ובנסיבות מסויימות, ושאיפותיו מובילות אותו להיטיב \ להגביה (או חלילה הפוך) את התנהגותו ובחירותיו במציאות המוכתבת בידי שמים.
איננו מגשימים שום גורל. אנו יכולים במאמץ ובשאיפה להגשים בס"ד את שאיפתנו ביחס לאישיותנו על כל ענפיה. גולרנו-מה שקבע לנו השם-יוגשם בידי מי שקבע אותו.
ממלכות שסברו שהן מגשימות גורלן - נמחקו מעל פני האדמה. מצליחנים רבים קרסו, והדיוטות לא מעטים הצליחו כנגד כל הסיכויים. ההשתדלות - שלנו, ההצלחה - בידי השם.
חשוב לזכור זאת לפני כל אימון, לתחום בגבולות את מה שהוא יכול לחולל ואת מה שאינו יכול. את עצמנו אפשר וצריך תמיד לשפר, בכל התחומים, את המציאות לא נוכל לשפר. רק להשתדל, בכלים שניתנו לנו, בכלים שאנו רוכשים לעצמנו (למשל באימון), ולהתפלל לברכת השם.

• הוסף לסימניות
טוב,
זה זמן רב שאשתי ואני רצינו ללמוד בשעות הערב קורס אימון אישי,
הענין הוא שרצינו שהתכנים יתאימו להשקפת עולמינו.
היכן ניתן ללמוד זאת?

• הוסף לסימניות
יש לי מישהיא מדהימה! מומחית בתחומה.
אבל היא אישה. אם אתה מעונין אתן לך את הטלפון שלה

• הוסף לסימניות
לא, אני לא רוצה מאמנת,
אנחנו רוצים ללמוד לאמן, ו...לא,
לא להתעסק בזה בשביל הפרנסה, אלא כדי ללמוד.

• הוסף לסימניות
אם היית עובד ב"עזר מציון" היה לך סכוי ללמוד עם מיטב המרצים במקום חרדי למהדרין
ויחסית לא יקר

• הוסף לסימניות
שילת, תודה
זה תחום מרתק ומעניין ביותר
אני מקווה שעתיד הקרוב ללמוד אותו.

מרתהרב
אני מכירה מישהו שעוסק בזה, אם אתה רוצה אני יכולה לברר עבורך.
לנשים - ממש לאחרונה נפתח קורס, ב"בית רבקה" בכפר חב"ד, אני חושבת שהמייסדת של הקורס הזה זו הגב' בולטון (עד כמה שזכור לי מהפרסומת)
ואגב, כדי ללמוד לאמן אתה חייב קודם כל ותוך כדי לעבור אימון בעצמך. זה הולך יד ביד.

ולגבי "אדם יוצר מציאות"

ידועה האמרה של הבעש"ט הקדוש - חשוב טוב ויהי'ה טוב.
עצם הגישה שלנו כן משנה את המציאות.

נכון ש"הכל צפוי והרשות נתונה" אבל כל העניין של בחירה חופשית נוגע בדיוק בנקודות הללו. ע"י מחשבות חיוביות אדם יכול לשנות ממש ובאמת את המצב שלו, תוך שניות.

וכמובן - גם גורל שנקבע לנו בידי שמים הוא דבר משתנה - עפ"י המעשים שלנו, המחשבות שלנו, הכוונות שלנו, התשובה שאנחנו עושים.

אני לא חולקת על מה שנאמר חלילה, כתבתי רק להאיר את הנושא הזה של שינוי מציאות קיימת.

• הוסף לסימניות
הבחירה החופשית היא בין טוב לרע, ותו לא. כלומר, אין לך בחירה אם להיות עשירה או עניה, גבוהה או נמוכה, בעלת עסק משגשג או עסק כושל. יש לך בחירה אם תהיי ענווה או גאה, תקיימי מצוות או חלילה תעברי עברות, תקראי חומר ראוי או פסול ח"ו, וכו'. יש לך בחירה איך תתנהגי כשהעסק חלילה כושל.
נכון, עלינו להשתדל להצליח גם בפרנסה, במקום מגורים וכו', אבל זו רק השתדלות, חשוב להוסיף לה גם תפילה, שיכולה לשנות אפילו גזרות, אך ההצלחה והתוצאה הסופית היא רק בידי בורא עולם. יש לפעמים סאת צרות ויסורים ששום מעשה ואפילו תשובה לא ימנעו, וזה קרה לגדולי עולם בכל הדורות. אבל בחירתנו איך לקבלם, האם לצמוח מהם או לדעוך בגינם.

• הוסף לסימניות
שילת - אולי אפשר לעשות כמו שהצעת - אשכול אחד רק למאמרים, ואשכולות התגובות אולי נפרדים, לכל מאמר? האם יש דרך לקשור אשכולות, או לאגד אותם לתיקי'ה אחת? (כך שאשכולות התגובות תמיד יהיו צמודים לאשכול המאמרים) אחרת באמת יהי'ה בלגן.

עוד רעיון - ראיתי בפורומים אחרים שיש "מאמרי פורום" והם בנפרד מההודעות הרגילות, מגיעים אליהם בקישור מתוך הפורום. הכל ממויין לפי תיקיות נושא וכאלה. בסוף המאמר יש גם מקום להערות ותגובות הקוראים. אולי יש פה אופצי'ה כזו?

• הוסף לסימניות
באתר 'סקופ' מתפרסמת כתבה אודות אלי שהפורקר, שחזר בתשובה והפך לקואצ'ר (מדריך) עפ"י תורת החסידות. במהלך הכתבה מתראיין שהפורקר ומספר על הליך חזרתו בתשובה ועל לימודיו בישיבת 'דעת' ברחובות בראשות הרב יצחק ערד, שמיעת שיעוריו של הרב יצחק גינזבורג והוא אפילו מפנה אל לקוחותיו לעיון מעמיק בספר התניא, שעליו הוא מתבטא כ:"זהו ספר הקואצ'יג היהודי העיקרי שיש לחזור אליו לשנן. הספר המלמד כיצד להכיר ולאזן את הנפש"

איך הגעת לנושא קואצ'ינג יהודי?

במקרה. עבדתי ברשת שוקן כמנהל אקספדיציה (שילוח), אחר כך הקמתי חברת כוח אדם ומפעל לאריזות מוצרי פרסום. באותה תקופה התחלתי להיפגש עם המוות בדרכים שונות. איבדתי חבר טוב בתאונת דרכים ביום חתונה של חבר משותף. אחותי הייתה מעורבת בתאונה קשה בה אוטובוס התהפך לתהום. היא הייתה אז בהריון עם תאומים וניצלה מהתאונה בזכות זה שהיא עפה מהחלון לפני ההתדרדרות. אני עצמי עשיתי תאונה ופגעתי בבחור, כתוצאה מהתאונה הוא היה במוות קליני. למרות שלא הייתי דתי, באותה שבת ניגשתי לארון הקודש וביקשתי מהקדוש ברוך הוא שהבחור יתעורר. למחרת הוא התעורר ויצא מכלל סכנה. התחלתי לחשוב למה כל זה קורה לי. הרגשתי שקורים לי ניסים וזה סיקרן אותי. באותה תקופה הרגשתי חסר במובנים רוחניים למרות ההצלחה החומרית. יום אחד בת זוגו של חברי שנהרג הביאה לי ספר תהילים. משם התחלתי בתהליך של חיפוש שממנו הגעתי לחסידות. התחלתי להאזין להרצאות של הרב יצחק גינזבורג הלכתי ללמוד בישיבת "דעת" ברחובות. לאחר תקופה בישיבה התחלתי ללמוד במכללת דעת שם למדתי שלוש שנים במסלול לימודים של תורת הנפש יעוץ והדרכה דרך מקורות יהודים לפי הקבלה והחסידות.

מי היו המורים שלך?

המורים הם בעיקר רבנים. הרב יצחק גינזבורג שהוא פרופ' למתמטיקה, ד"ר חיים רוזנטל, הרב יצחק ארד כולם מרצים בנושא תורת הנפש. הם השפיעו עליי רבות, וגם הרב ארז משה דורון.

מה לומדים בשיעור הראשון?

את עשר הספירות. למדנו את ספר היצירה. על אברהם אבינו שעבר עשר ניסיונות ועם כל ניסיון שעבר הוא עבר זיכוך ומשך כוחות מלמעלה ועלה בספרות. ממש כמונו, כשיש לנו מכשולים ואנו מתגברים עליהם, על הניסיונות, אז הנפש שלנו מזדככת. מטרת האימון היא להראות למטופל את התהליך הזה.

כיצד למעשה הקואצ'ינג היהודי מתבצע?

יש שלושה שלבים בתהליך: הכנעה - ביטול האגו בו המטופל נפתח. הבדלה - התבוננות על מה שכן עובד בחיים שלו ועל מה שלא עובד. מה הולך בקושי וניסיון לברר מה "תוקע" אותו בחיים. שלב אחרון הוא המתקה - לסייע לו למצוא פתרון ולהראות לו את הטוב שבניסיון. יש הרבה אנשים שיש להם דמיונות האימון חושף אותם. אני גורם למטופל להבין שיש לנו דמיונות שאינם נכונים.
אבל לפני כל אלו הקשבה היא החשובה ביותר. יש לתת קודם כל למטופל להביא את עצמו להיפתח. לעיתים רק על ידי הקשבה המטופל עובר תהליך עם עצמו שאני לא מעורב בו. אני מאמן את המטופל, תומך בו בתהליך בירור מה מפריע. ונותן לו כלים בתהליך. חשיבה חיובית הוא אחד מהם, ניתוח הסיטואציות והפנייה למקורות בספרי חסידות.

מהם מהמקורות הספרותיים העיקרים המסייעים לך בטיפול?

למעשה אני גם מפנה את המטופל לכמה ספרים קבועים ואני בעצמי קורא בספרים על מנת לסייע לו. ישנם הרבה ספרי חסידות שונים בנושאי הנפש: ליקוטי מוהר"ן של רבי נתן, וספר היצירה, אבל הספר שאני בעיקר נעזר בו הוא ספר התניא. שנכתב על ידי מייסד חב"ד רבי שניאור זלמן מליאדי. זהו ספר הקאוצ'יג היהודי העיקרי שיש לחזור אליו לשנן. הספר המלמד כיצד להכיר ולאזן את הנפש.

[הנפש האלוהית נגד הבהמית
על פי ויקפידה ספר התניא הודפס ב-‏1797 ונחשב לאחד מספרי היסוד של החסידות. הספר חותר לפתור את בעיית האדם בדרך כוללת מתעמת עם הטוב והרע שבנפש האדם. הספר עוזר ללמוד כיצד להכיר את נפשו מערכיה וכוחותיה הנלחמים בתוכה. זהו ספר היסוד של חב"ד. הספר דן בשתי נפשות שיש לאדם אלוקית ובהמית-חומרית. הנפש האלוקית תפקידה להכשיר את הבהמית לעבודת השם. הספר נלמד על ידי חרדים וחילונים כאחד. עם יציאת הספר הוא נחשב לספר חריג ועורר התנגדות רבה משום חדשנותו האינטלקטואלית]

האם אתה מטפל גם בחילונים?

כן, האימון אינו קשור לאמונה. גם חילוני מאמין במשהו. אני מאמן להתגבר על דפוסי התנהגות. אני נותן לו כלים מהיהדות אם ירצה לקחת. בחסידות כולם חסידים. היא פתוחה לכולם. זו הסיבה שחב"ד נפוצים בכל העולם כי הם פתוחים לכולם. כל האנשים שואלים שאלות למה זה קורה לי ומתעניינים ברגשות שלהם. החסידות עוסקת בשאלות לגבי חוסר וודאות בחיים שמדברת לכולם.

(מתוך 'סקופ')

• הוסף לסימניות
מה יכול לעשות עם מידע רק מי שמבין אותו לעומקו ולאשורו ?

מי שמבין רעיון כל שהוא לעומקו ולאשורו יכול לעשות עם המידע דבר והיפוכו, הוא מסוגל לפשט ולסבך את הרעיון כאחד. ככל שאתה מבין דבר בצורה עמוקה יותר, ככה יש לך תשובות לשאלות על אותו הרעיון והדבר. אם אתה מבין ממה נובע דבר מסוים, אתה תדע בעצם אילו שאלות לגבי אותו הדבר רלוונטיות ואילו לא. אדם שמבין משהו לעומק יכול לקחת מישהו שחושב שהוא מבין את הדבר ולגרום לו להבין שאינו מבין את הדבר מספיק. הוא יכול לקחת מישהו שבטוח שהוא מבין את הדבר לעומק ולהקשות לו קושיות כאלו שבגלל שאותו אדם לא מבין מספיק את העניין לכן לא תהיה לו תשובה עליהן והוא יבין עד כמה הוא לא מבין את הדבר לעומק. מצד שני הוא יכול לקחת את האדם הפשוט ביותר שחושב שהוא לא מבין בכלל את הרעיון ולגרום לו לחשוב שהוא כן מבין את הרעיון, בגלל שהוא יודע לפשט אותו עבורו.

קואצינג ואימון טוב יהיו ממי שמבין את נפש האדם בצורה עמוקה מאוד. מאמן טוב זה מי שמבין את הדבר לעומק, שמבין אותו בצורה עמוקה ביותר, בצורה כזו שהוא יכול לתת עליה הרצאות לוגיות עמוקות לאנשים משכילים ולגרום להם להבין את העומק שבעניין ולגרום להם להבין שעדיין גם הם צריכים להתקדם בהבנת וביישום העניין, לצד זה שהוא יכול לקחת את אותו הרעיון עצמו ולפשט אותו בצורה הפשוטה ביותר עבור כל אחד, אפילו עבור ילד קטן.

כידוע אדם צריך להתקדם כל הזמן וכדי להתקדם כל הזמן עליך להתאמן אצל מאמן כזה ולרכוש הבנה כנ"ל. מדוע ? כי מצד אחד אתה תוכל תמיד לתמוך בעצמך בכל מצב על ידי פישוט של הדברים ועל ידי שתדע כיצד ליישם אותם בצורה הפשוטה ביותר, ומצד שני אתה לעולם לא תעצור כי אתה יכול להבין את מורכבות הדברים ועד כמה ניתן להעמיק בהם. ככל שתבין את הרעיונות החיוביים טוב יותר, כך תוכל להתקדם כל הזמן, כי תוכל ליישם אותם כל הזמן ושום דבר לא יעצור אותך, כי תדע כיצד אתה יכול ליישם אותם בכל מצב יהיה אשר יהיה ומצד שני תדע גם כן כיצד לא לעצור במקום גם כאשר תיישם אותם, כי תדע כל הזמן את העומק של הדברים.

לפעמים אחרי שהתקדמת כברת דרך אתה מגיע למצבים שבהם אתה שואל את עצמך לאן אני עוד יכול להתקדם. דבר זה יכול לגרום לך להיתקע במקום. לא שזה רע, אלא שאם תתקדם יכול להיות לך טוב יותר. זכור שלפני זמן רב כשהיית פחות טוב מאשר היום, לא האמנת שתגיע למה שהגעת היום. לא חשבת שזה אפשרי עבורך, אולי אפילו לא ידעת שהאפשרות הזאת קיימת בכלל שמישהו בכלל יכול להגיע אליה. אם התקדמת הרבה, אתה בוודאי יודע שכל הנ"ל קרה לך גם יותר מפעם אחת, בצורות שונות.

תלמד מהנסיון של עצמך, זכור שיכול להיות שגם עכשיו אתה באותו המצב בדיוק. זכור שתמיד אפשר להתקדם קדימה, גם אם לא ברור לך לאן, או מה בדיוק אתה צריך לעשות כדי להתקדם, זכור כי תמיד יכול להיות טוב יותר. בדיוק כמו שפעם לא חשבת שתגיע למה שאתה היום, ככה אינך יודע להיכן אתה יכול להגיע. כמו שפעם לא חשבת שזה בכלל אפשרי שאתה תצליח ליצור את הדברים שיצרת, דע כי גם עכשיו אתה יכול להתקדם עוד ורק אה צריך לחפש את הדרך לעשות זאת.

לכן אל תעצור בדרך, תשתמש ביצירתיות שלך ותחשוב על איך להתקדם קדימה. אתה תראה שזה אפשרי, בדיוק כמו שקרה לך בעבר.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
שילת, המאמרים שמוצגים באשכול זה מאד מעניינים.

שאלה: האם אפשר להשתמש בהם באופן אישי, ולא בתחום המקצועי, ז"א כגון להעביר לחברה או לאחות מאמר מסויים שנהננו ממנו.

מקוה שעצם השאלה אינה חוצפה...

• הוסף לסימניות
פוינט
המאמרים הם לרשות הכלל!
לא אני כתבתי אותם, אני אספתי אותם ברשת, צינזרתי, והשתמשתי
וב"ה ראיתי שינוי עצום בחיים שלי, בכל מיני תחומים!
אמנם בעיקר בעבודה, אבל גם באישי...

אז אני מעלה אותם בבחינת אל תמנע טוב מבעליו

ומצפה שגם אתם תעשו בו שימוש דומה.

• הוסף לסימניות
מישהו יודע על קורס לקאוצ'ינג בירושלים? לא לקבל אימון, אלא ללמוד לאמן.

• הוסף לסימניות
עוד 'קצת' חומר

סוגי ה-Coaching
אין ספק, אם בכל מצב בו אנו מתמודדים, יפעל לצידנו מאמן צמוד - יגדל הסיכוי להשיג תוצאות טובות יותר.
ואם המאמן גם מכיר ומנוסה בתחום הספציפי בו אנו פועלים - יגדל הסיכוי שבעתיים.

זהו המבנה המקצועי של ה-coaching: שילוב של ידע, כלים ויכולת מקצועית, באימון עם תחום העיסוק, ההתמחות והמקצוע הקודם ו\או האחר של המאמן (את השילוב עושה המאמן עצמו ובסגנונו הוא).

שילוב זה מכתיב לכל מאמן את הכיוונים, אוכלוסיות היעד והמערכות בהן יפעל כמאמן.

מכאן,שבעלי ניסיון רציני ומוכח, והשכלה משמעותית בתחומם, בתוספת היכולות והכישורים הנדרשים למאמן טוב, יכולים להיות coach (עורך דין יפעל בעיקר בקרב עובדי ואנשי המערכת המשפטית. רופא, במערכות הבריאות השונות. אנשי מחשבים, בעולמם המיוחד. אנשי חינוך, במערכות חינוך ולמידה וכך הלאה).

מנקודת ראות המתאמן: להוציא תחומי עיסוק נדירים בהם עדיין לא הוכשרו מאמנים, כמעט כל אחד יכול לאתר את המאמן המתאים לו ביותר. זו גם הסיבה שהאיגוד הבילאומי ממליץ לבדוק ולראיין מספר מאמנים לפני בחירה וקבלת החלטה (כולל בחירה בין מאמן מהתחום המקצועי של המתאמן או דווקא מתחום אחר).

המכנה המשותף לכל המאמנים בתחומי העיסוק השונים: כולם חייבים לדעת לבצע c' אישי - life coaching - ברמה ובאפקטיביות המקצועית הגבוהות ביותר. אין שום סיבה להציע למתאמן פחות מזה.

במשך כ-25 שנות קיומו של ה-coaching, התפתחו סוגי c' מהם יכול כמעט כל אחד למצוא את המתאים לו ביותר - כמאמן לעתיד או כמתאמן.

חשוב להדגיש: אין תהליך הכשרה והסמכה שהוא ייחודי למקצוע או עיסוק מסוים. אין c' מיוחד לרופאים או לאנשי חינוך למשל. יש coaching מקצועי אחד, אותו צריך ללמוד כל מי שרוצה להיות מאמן מקצועי.

במסגרת ההכשרה המקצועית קיים פרק בו כל איש מקצוע עושה את ההתאמה הנדרשת לתחומו (ולסגנונו).

הסכנה בקורסי הכשרה המייעדים את עצמם לתחום מסוים היא שהם מלמדים יותר ייעוץ ארגוני וחומר מתוך התחום עצמו ופחות coaching. כמובן, ניתן לקיים תהליך הכשרה לקבוצת לומדים הבאים מאותו תחום מקצועי. במסגרת כזאת נלמד קודם כל קואוצ'ינג, כאשר חלק מההכשרה הוא בנייה, ביחד עם המשתתפים את צורת ההתאמה לתחום. המיוחד בקואוצ'ינג, שהוא בא לכל תחום, עיסוק ומקצוע עם ראש אחר - ראש תוצאתי, והוא אמור לתרום משהו חדש ואחר המשפר משמעותית את רמת ההישגים ולא עוד מאותו הדבר ב"אריזה" של coaching.

הנסיון מראה כי דווקא מסגרות הכשרה אינטרדיסציפלינריות הן אפקטיביות ומעשירות יותר, דווקא בהיותן נותנות היבטים של תחומים נוספים מהם ניתן ללמוד רבות.

סוגי ה-coaching שהתפתחו בשנים האחרונות הם סוגים שונים מנקודת ראות אוכלוסיות היעד וההתאמה לצרכיו הייחודיים של המתאמן ולא מנקודת ראות סוג ההכשרה. על כל מאמן לקבל הכשרה אחת מקצועית ובקואוצ'ינג נטו.

הרקע המקצועי האחר של המאמן הוא יתרונו היחסי באוכלוסיות היעד בתחומו. יש מתאמנים המעדיפים מאמן דווקא מתחום אחר ושונה, כדי לגשת לעניינם מזוויות אותן לא הכירו קודם. לכן כל מאמן חייב להיות מסוגל לבצע קואוצ'ינג מקצועי ואפקטיבי בכל תחום ויחד עם זאת, להציע את יתרונו היחסי למעוניינים,בתחומו.

מבחינה זו דומה הקואוצ'ינג למוצרים הטכנולוגיים: אין מחשב מיוחד לרופאים או לאנשי חינוך למשל, כולם עובדים עם אותו המחשב. בתוכו, בין השאר, יש תוכנה אחת שמשרתת ונבנתה ספציפית לתחום מסוים.
בהיבט זה הקואוצ'ינג הוא "מערכת הפעלה" ולא תוכנה ייעודית.

סוגי ה coaching:

1. c ' אישי, life coaching: זהו c' המתייחס למכלול חייו של המתאמן על ארבעת תחומי החיים: אישי-משפחתי, תעסוקתי-כלכלי, חברתי ופעילות אישית המתבצעת מחוץ לשלושת מעגלי החיים המרכזיים.
  1. במסגרת זו נבנית "אסטרטגיית חיים" כוללת המכוונת לרמת ואיכות חיים עתידית המביאה לידי מימוש מיטבי של פוטנציאל הצלחתו של המתאמן ובהתאמה מירבית לערכיו המרכזיים.סוג זה הוא "ארגז הכלים" המקצועי של המאמן.

[*]c ' תעסוקתי: תהליך זה עוסק בבניית מסלולי קריירה ו\או לימודים, ומיועד לתת מענה על שני צרכים מרכזיים: החלטה על מסלול לימודים ו\או קריירה חדשים. הוא מיועד לצעירים בתחילת דרכם, או לכאלה הנמצאים כבר במסלול קריירה ומעוניינים בשינוי או ברמת הצלחה גבוהה יותר.

[*]c ' מקצועי: מיועד לאנשי מקצוע (בכל תחום), הפועלים כשכירים במסגרות ארגוניות, ולאנשי מקצוע הפועלים כעצמאים. מטרתו של תהליך זה היא לכוון למיצוי מיטבי של פוטנציאל ההצלחה. לא כל איש מקצוע, כולל הטובים והמעולים שביניהם, מצוייד בכלים הנדרשים לצורך הבאת יכולותו המקצועית למצב ההצלחה המיטבי והמתאים לו ביותר. אנשי מקצוע רבים מצויים בפער, לעיתים גדול, בין יכולותיהם האמיתיות לבין רמת הצלחתם.

[*]c' עסקי: מכוון לבעלי עסקים קטנים או בינוניים, לשכירים או לכאלה המתמודדים עם פרויקט שמשמעותו הכלכלית רבה: רכישת דירה, מיזם עסקי וכד'. מטרתו של תהליך זה היא לשלב בין מיצוי מיטבי ונכון של הפוטנציאל הכלכלי, לבין יצירת התאמה מירבית למתאמן מבחינת צרכיו, ערכיו והמסגרת המשפחתית והחברתית בה הוא חי.

[*]c'- ניהולי: מיועד למנהלים או למעוניינים בקריירה ניהולית. תהליך זה מכוון לבניית אסטרטגיית הצלחה המתאימה ביותר למתאמן, או לאיתור, התמודדות ופתרון בעייתו הניהולית המרכזית.

[*]c' ארגוני: מיועד להנהלות הנדרשות לבניית אסטרטגיית הצלחה לארגון ו\או בחינת אסטרטגיה קיימת, ולאיתור, טיפול ופתרון בעיה ארגונית מרכזית, הפוגעת בפוטנציאל ההצלחה של הארגון.

[*]c' חברתי: מתמקד בבניה ויצירה של מסגרת חברתית מתאימה או בהעלאת רמת הצלחה במסגרת הקיימת. לא כל המסגרות החברתיות בהן אנו פועלים הן אלה המתאימות והתורמות ביותר לרמת ואיכות חיינו.

[*]c' פוליטי: מיועד לפוליטיקאים ולכאלה המעוניינים להיכנס למסלול קריירה פוליטית - הן כמסלול מרכזי והן כמסלול נוסף. אין הרבה תחומים בהם "סוף מעשה במחשבה תחילה" הוא כל כך קריטי כמו בתחום הפוליטי.

[*]c' ממוקד: תהליך זה בא להתמודד עם מטרה ספציפית ומוגדרת אותה מנסה המתאמן להשיג: זכיה במכרז, קבלה בראיון עבודה, החלטה ספציפית וחשובה איתה המתאמן מתמודד, קבלה או סירוב להצעה מפתה וכד'.

[*]c' מרוכז: זהו c' קצר מועד בן 2-4 פגישות, המתמקד בצורך דחוף ומיידי של המתאמן כאשר לרשותו מספר ימים מועט. במקרים אלה רמת המעורבות והאקטיביות של המאמן היא גבוהה והתוצאה חייבת להיות מיידית.

[*]"אימון על אימון": תהליך זה מיועד להקנות למתאמן את היכולת להטמיע ולהשתמש בקואוצ'ינג ככלי אישי לשיפור רמת הישגים אישית בעתיד ולהכוונת האנשים הקרובים לו (משפחה,חברים וכד'). מיועד לאלה המעוניינים ב-c' ככלי אישי ולא בהשקעה בקורס התמחות והסמכה. קואוצ'ינג זה משלב אימון אישי עם הקניית הכלי הבסיסי.

[*]c' קבוצתי: מיועד לקבוצות קטנות בהתארגנות אישית, משפחתית או במסגרת ארגונים העוסקים (כרגע או בכלל) באותו עניין ומתמודדים עם בעיה או מטרה משותפת.

[*]c' פונקציונלי: מתמודד עם חסמי הצלחה התנהגותיים ותיפקודיים, הפוגעים בהצלחתו של המתאמן. הקושי והפחד לשאת דברים בפני קהל או להשתתף בצורה פעילה בדיונים, הקושי לפנות בצורה ישירה כשרוצים להשיג דבר מה, הנטייה להמנע מהתמודדות כאשר זו נדרשת כדי להצליח ועוד ועוד.

[*]c' למאמנים: אימון למאמנים הנזקקים ל"ראש נוסף" בתהליך אימון אותו הם מבצעים (סופרוויז'ן).

[*]c' משולב: זהו קואוצ'ינג המשלב שניים או יותר של סוגי אימון על פי צרכי המתאמן. השילובים הנפוצים הם: אישי-תעסוקתי, אישי-מקצועי, מקצועי-עסקי, תעסוקתי-עסקי, אישי-ניהולי, אישי-חברתי ועוד.
  • למאמנים: מומלץ להשתמש ברשימה זו בתחילתו של תהליך האימון ככלי עזר בבחירת והגדרת האימון ומטרותיו על ידי המתאמן.
  • למתאמנים: מומלץ לבחור מתוך הרשימה את הקואוצ'ינג המתאים לכם ביותר-לפחות כנקודת מוצא.
הגדרה ובחירה נכונה של סוג הקואוצ'ינג היא מרכיב חשוב בהצלחה.
לא תמיד הסוג הנראה מתאים ממבט ראשון הוא זה המתאים באמת, ובירור העניין הוא חלק מהתהליך ותורם גם לבחירה נכונה של המאמן וגם להצלחת האימון. כמובן שקיימים מקרים לא מעטים בהם סוג האימון משתנה במהלך האימון כאשר מתבהרים צרכיו האמיתיים של המתאמן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה