נכתב ע"י רותי קפלר;n4966204:יש שני דברים עיקריים שכדאי לבדוק -
1. דמי ניהול: כמה הקופה גובה כל חודש מתוך הכסף שלך, בתמורה לכך שהיא שומרת עליו עד שתזדקני. (יש דמי ניהול מהשוטף: ממה שהופרש החודש, ודמי ניהול מהצבירה: מהסכומים שנצברו כבר בקופה).
2. תשואה: כמה הקופה הזו הרוויחה בשלוש שנים האחרונות, או בחמש שנים האחרונות. כי יש קופות שהכסף שבהן נשאר באותו סכום בלי רווח כמעט. (אף אחד לא יכול להתחייב על רווח עתידי. אבל בכל זאת, חשוב לבדוק שזו קופה שמרוויחה).
נכתב ע"י חניפו;n4966252:מה זה תמהיל ההשקעה ואיך אני בודקת את זה?
נכתב ע"י Libi W;n4966228:אין קשר בין תשואות בעבר לתשואות בעתיד, יש צורך לבדוק את תמהיל ההשקעה
נכתב ע"י רותי קפלר;n4966335:'אין קשר' זו אמירה חדה מדי.
סייגתי שאף אחד לא יכול להבטיח דבר. אבל בגדול, הקופות הפרטיות, אלו שהרוויחו בעבר, יש סיכוי טוב שימשיכו להרוויח. הקופות האחרות, קצת פחות.
תשואה בעבר יכולה בהחלט להצביע על ניהול נכון ועל השקעות נכונות.
נכתב ע"י רותי קפלר;n4966335:'אין קשר' זו אמירה חדה מדי.
סייגתי שאף אחד לא יכול להבטיח דבר. אבל בגדול, הקופות הפרטיות, אלו שהרוויחו בעבר, יש סיכוי טוב שימשיכו להרוויח. הקופות האחרות, קצת פחות.
תשואה בעבר יכולה בהחלט להצביע על ניהול נכון ועל השקעות נכונות.
נכתב ע"י אלישבע גרין;n4966425:אני באמת לא מבין בזה יותר מידי,
אבל משום מה בכמה וכמה פורמים כלכלים שכל הגולשים שם הם אנשים שעוסקים בנושא הזה
טוענים בתוקף שאין שום קשר בין העבר לעתיד
עוד יותר מכך,
הם הביאו שם כתבת תחקיר שהתפרסמה באחד מעיתוני הכלכלה הנחשבים,
שלפי הנתונים, המציאות היא הפוכה.
זאת אומרת לקחו את הקופות שהרוויחו הכי הרבה לדגומה עד שנת 2000 ובדקו את השנים שאחרי
והתוצאות היו הפוכות,
אלה שהרוויחו הרבה בעבר הרוויחו פחות אח"כ
אם אני ימצא אני יעלה את הכתבה בהמשך
נכתב ע"י Tperkal;n4966488:יש עוד דברים לבדוק- כמו איזון אקטוארי.
דמי ניהול כל עוד הם לא המקסימליים (6+0.5 בקרן פנסיה) זה לא ממש חשוב כשהמשכורת לא מאוד גבוהה.
לגבי תמהיל השקעה- היום יש מסלול ברירת מחדל שהוא לפי גיל- ז"א סיכון גבוה יותר בגיל צעיר, משתנה לסיכון נמוך יותר כשהגיל עולה.
שימי לב ללכת על מסלול עם הכשר הלכתי.
אני חושבת שאת צריכה להיפגש עם סוכן, למעסיק אמור להיות סוכן שהוא עובד איתו.
בהצלחה
נכתב ע"י Tperkal;n4966488:יש עוד דברים לבדוק- כמו איזון אקטוארי.
דמי ניהול כל עוד הם לא המקסימליים (6+0.5 בקרן פנסיה) זה לא ממש חשוב כשהמשכורת לא מאוד גבוהה.
לגבי תמהיל השקעה- היום יש מסלול ברירת מחדל שהוא לפי גיל- ז"א סיכון גבוה יותר בגיל צעיר, משתנה לסיכון נמוך יותר כשהגיל עולה.
שימי לב ללכת על מסלול עם הכשר הלכתי.
אני חושבת שאת צריכה להיפגש עם סוכן, למעסיק אמור להיות סוכן שהוא עובד איתו.
בהצלחה
נכתב ע"י אלישבע גרין;n4966497:האם יש מסלול הלכתי שהוא לפי גיל ? (אני לא ראיתי כזה דבר)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //