קנסות הרכבת הקלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820347:
ואתה חושב שזה בסדר!
וגם לא נראה לך שיש על מה להתלונן!
אני חושבת שאם המכשיר אינו עובד- החברה צריכה לאפשר לנוסעים לעלות! זו פאשלה שלהם והם צריכים לספוג את ההפסד ולא אני!! וכמובן שלא לשכוח שהרכבת הזו במימון ממשלתי וכו', כך שזה לא עסק פרטי. לקחתם אחריות על תחבורה בירושלים- תתמודדו! הבטחתם עתיד חדש לעיר. העתיד הזה כבד כאן :(

אני כלל לא חושב שזה בסדר,
ולהתלונן כמובן שצריך,
אבל אני לא מבין אם הם לקחו אחריות והם לוקים בו אז מותר לי להשתמש בשרותיהם ללא תשלום???
מה זה שיטת השן תחת שן של הצדוקים???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820352:
נכון מאוד. אבל מי אמור לשאת בתוצאות? הנוסעים??
נניח שאני נוסעת בכל יום לעבודה. האם נראה לך סביר שאקח מידי כמה ימים מונית ב40 ש"ח כי חברת סיטיפס עדיין לא מאורגנת? נשמע לי קצת הזוי!

זה אכן הזוי,
ולכן הייתי מאוד ממליץ להתלונן שוב ושוב במשרד התחבורה.
ואם את יודעת שעל הרכבת את לא יכולה לסמוך כרגע אז פשוט הייתי ממליץ לך לחפש אופציה שונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820347:
ואתה חושב שזה בסדר!
וגם לא נראה לך שיש על מה להתלונן!
אני חושבת שאם המכשיר אינו עובד- החברה צריכה לאפשר לנוסעים לעלות! זו פאשלה שלהם והם צריכים לספוג את ההפסד ולא אני!! וכמובן שלא לשכוח שהרכבת הזו במימון ממשלתי וכו', כך שזה לא עסק פרטי. לקחתם אחריות על תחבורה בירושלים- תתמודדו! הבטחתם עתיד חדש לעיר. העתיד הזה כבד כאן :(

המודל הזה כבר קיים בארץ בתחומי התחבורה, כשרכבת ישראל מאחרת בפרק זמן מסוים, הנוסעים לא נדרשים לשלם, כי העדפת הרכבת היקרה על פני האוטובוס הזול היא למטרת הגעה מהירה.
אותו דבר גם בחוצה ישראל, חברת דרך ארץ לא גובה אגרה כשיש פקקים רציניים-הסיבה שוב, אדם שנוסע בה מתכוון לשלם בכדי לקבל שירות מהיר ומשופר ולא להתעכב.

• הוסף לסימניות
זו הנקודה, זה לא שרותיהם! זה שרות עירוני שהעירייה מספקת לתושבים. גם על זה אנחנו משלמים מיסים וארנונה וכו'. החברה היא הזכיינית. והיא נדרשת לספק לתושבים דרך נסיעה בכל מקרה. יש לה בעיה- היא צריכה לפתור אותה ולא על גבם של התושבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820306:
אני לא מכיר את ההוראות אבל בכ"א אם ניתן לך שלא כחוק תפני אליהם.
מאיזו בחינה המכשירים לא ידידותיים?
אני עדיין לא קיבלתי קנס, ב"ה. זה היה חברה שלי.
המכשירים לא ידידותיים כי הם לא מובנים מספיק. עובדה שלרוב האנשים הם לא מובנים.
הכי מצחיק שרק פה באשכול התוודעתי לכך שאמור להדלק אור בצבעים שונים ודווקא קראתי את הפרוספקטים שלהם ברוב עיון.

דוגמא מינימאלית למכשיר ידידותי.
על המסך: שלום. נא העבר כרטיס.
במקרה שהכרטיס עבר: תודה! כרטיסך תוקף. נותרו לך כך וכך דקות לנסיעה וכך וכך נסיעות בכרטיס. המשך יום טוב.
במקרה שהכרטיס לא עבר: לא הועבר כרטיס, או: כרטיסך אינו בתוקף וכדומה. עליך לרדת מהרכבת ולרכוש כרטיס.

אני לא מציעה משהו חדשני, כן?

בכל אופן, עושה רושם שאתה באמת לא ירושלמי. אם היית נוסע ברכבת בעצמך היית מדבר כמו כל אלו שנוסעים ברכבת.:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;820358:
המודל הזה כבר קיים בארץ בתחומי התחבורה, כשרכבת ישראל מאחרת בפרק זמן מסוים, הנוסעים לא נדרשים לשלם, כי העדפת הרכבת היקרה על פני האוטובוס הזול היא למטרת הגעה מהירה.
אותו דבר גם בחוצה ישראל, חברת דרך ארץ לא גובה אגרה כשיש פקקים רציניים-הסיבה שוב, אדם שנוסע בה מתכוון לשלם בכדי לקבל שירות מהיר ומשופר ולא להתעכב.
כנראה שחברת סיטיפס לא אימצו את המודל הזה.

נכתב ע"י sarit1ef;820359:
זו הנקודה, זה לא שרותיהם! זה שרות עירוני שהעירייה מספקת לתושבים. גם על זה אנחנו משלמים מיסים וארנונה וכו'. החברה היא הזכיינית. והיא נדרשת לספק לתושבים דרך נסיעה בכל מקרה. יש לה בעיה- היא צריכה לפתור אותה ולא על גבם של התושבים.

אז תפנו לעירייה ותספרו להם על הליקויים אולי זה יביא להחלפת הזכיינית.
כי על זה בדיוק אנו משלמים מיסים בכדי שהעירייה תדע לתת שרות טוב לתושביה.
ואם העירייה בחרה בזכיינית אשר שרותיה אינם בגדר שרות טוב לתושבים אז פשוט צריך להתלונן בעירייה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820353:
אבל אני לא מבין אם הם לקחו אחריות והם לוקים בו אז מותר לי להשתמש בשרותיהם ללא תשלום???
מה זה שיטת השן תחת שן של הצדוקים???
מה הקשר בלי לשלם? מישהו כאן דיבר על בלי לשלם? דיברו על תשלום שלא תוקף. כרטיס מעבר, למשל, שלא זוהה על ידי המערכת. כרטיס שלא ידעו איך להעביר אותו במכשיר (כרטיס = שילמו כסף על הנסיעה).

• הוסף לסימניות
זה נהיה מצב לא נורמלי!
בתחילה עם הרבקו- קיבלו פיתקית שבה היה רשום מתי יפוג המעבר וכן כמה נסיעות נותרו בכרטיס. עכשיו- אין. אם אתה רוצה לדעת כמה נסיעות נשארו- תתחוב את אפך לכיוון הנהג ותנסה לראות מה רשום על הצג הקטן של המכשיר. עד מתי המעבר? אתה צריך לחשבן לבד, מה אתה ילד קטן?
בקיצור...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820368:
כנראה שחברת סיטיפס לא אימצו את המודל הזה.

החברות האלו לא בחרו במודל ההוא, כשמשרד התחבורה ראה שהם אינם ממלאים את תפקידם, נוצר החוק הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;820363:
אני עדיין לא קיבלתי קנס, ב"ה. זה היה חברה שלי.
המכשירים לא ידידותיים כי הם לא מובנים מספיק. עובדה שלרוב האנשים הם לא מובנים.
הכי מצחיק שרק פה באשכול התוודעתי לכך שאמור להדלק אור בצבעים שונים ודווקא קראתי את הפרוספקטים שלהם ברוב עיון.

דוגמא מינימאלית למכשיר ידידותי.
על המסך: שלום. נא העבר כרטיס.
במקרה שהכרטיס עבר: תודה! כרטיסך תוקף. נותרו לך כך וכך דקות לנסיעה וכך וכך נסיעות בכרטיס. המשך יום טוב.
במקרה שהכרטיס לא עבר: לא הועבר כרטיס, או: כרטיסך אינו בתוקף וכדומה. עליך לרדת מהרכבת ולרכוש כרטיס.

אני לא מציעה משהו חדשני, כן?

בכל אופן, עושה רושם שאתה באמת לא ירושלמי. אם היית נוסע ברכבת בעצמך היית מדבר כמו כל אלו שנוסעים ברכבת.:rolleyes:

ואז יבוא הזקן שעלה על הרכבת שבקושי שומע בטח לא מבין את הכיתוב מעל המסך ויחשוב שהכל בסדר.
גם באוטובוס כשמניחים את הרב קו על גבי המכשיר עד שלא נדלקת נורה ירוקה הכרטיס לא חויב.

והנה כבר דבר אחד יצא מהאשכול עוד אחד על פני הגלובוס ילמד להבא להבדיל בין הנורות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;820369:
מה הקשר בלי לשלם? מישהו כאן דיבר על בלי לשלם? דיברו על תשלום שלא תוקף. כרטיס מעבר, למשל, שלא זוהה על ידי המערכת. כרטיס שלא ידעו איך להעביר אותו במכשיר (כרטיס = שילמו כסף על הנסיעה).

ובכרטיס הזה בגלל שהוא לא תוקף אז ניתן להשתמש בוא שנית,
שזה אומר שעל הנסיעה לא שילמתי,
על הכרטיס כן.
ולכן כל עוד הכרטיס לא תוקף אני לא יכול להשתמש בשרותיי הרכבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;820374:
החברות האלו לא בחרו במודל ההוא, כשמשרד התחבורה ראה שהם אינם ממלאים את תפקידם, נוצר החוק הזה.

אם זה חוק אז למה זה לא תקף כלפי סיטיפס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820371:
זה נהיה מצב לא נורמלי!
בתחילה עם הרבקו- קיבלו פיתקית שבה היה רשום מתי יפוג המעבר וכן כמה נסיעות נותרו בכרטיס. עכשיו- אין. אם אתה רוצה לדעת כמה נסיעות נשארו- תתחוב את אפך לכיוון הנהג ותנסה לראות מה רשום על הצג הקטן של המכשיר. עד מתי המעבר? אתה צריך לחשבן לבד, מה אתה ילד קטן?
בקיצור...

זה כבר משהו שונה ואחר לחלוטין.
את אומרת שצריך להיות רשום הכל יכול להיות.
השאלה האם זה חובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820377:
ואז יבוא הזקן שעלה על הרכבת שבקושי שומע בטח לא מבין את הכיתוב מעל המסך ויחשוב שהכל בסדר.
גם באוטובוס כשמניחים את הרב קו על גבי המכשיר עד שלא נדלקת נורה ירוקה הכרטיס לא חויב.

והנה כבר דבר אחד יצא מהאשכול עוד אחד על פני הגלובוס ילמד להבא להבדיל בין הנורות.

זו התגובה האחרונה שלי בעניין, כי אני מבינה שמדובר כאן על מקרה דומה לניסיון הסביר צבעים לעיוור.

שכבודו יבין שרוב האוכלוסיה נתקעת עם המכשירים? שרוב האנשים לא מבינים? מבולבלים? זה לא נורמלי. סביר שיהיה אחוז קטן של אנשים שלא מסתדרים עם מכשיר, אבל המצב עכשיו הוא לא נורמלי, לא הגיוני, לא סביר, או: על הפנים, אם זה מסביר יותר טוב את המצב.

אני משתדלת להימנע מלנסוע ברכבת. חוץ מזה שממערכת התיקוף מעצבנת יש לה עוד הרבה חסרונות: בדרך כלל אין מקום ישיבה (מקום עמידה, לעומת זאת, יש בשפע), התחנות שלה רחוקות מאוד זו מזו, נוסעים שם המון ערבים (זה לא נעים להיות יהודיה יחידה בקרון של ערבים, אם כבודו לא ניסה אז אני חולקת מחוויותיי) ועוד.

בקיצור, כשכבודו יזדקק לשירותי הרכבת באופן קבוע יחזור נא לכאן לקרוא את הדברים שלך ולצלצל תודות לכל אלו שהגיבו עליהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;820386:
זו התגובה האחרונה שלי בעניין, כי אני מבינה שמדובר כאן על מקרה דומה לניסיון הסביר צבעים לעיוור.

שכבודו יבין שרוב האוכלוסיה נתקעת עם המכשירים? שרוב האנשים לא מבינים? מבולבלים? זה לא נורמלי. סביר שיהיה אחוז קטן של אנשים שלא מסתדרים עם מכשיר, אבל המצב עכשיו הוא לא נורמלי, לא הגיוני, לא סביר, או: על הפנים, אם זה מסביר יותר טוב את המצב.

אני משתדלת להימנע מלנסוע ברכבת. חוץ מזה שממערכת התיקוף מעצבנת יש לה עוד הרבה חסרונות: בדרך כלל אין מקום ישיבה (מקום עמידה, לעומת זאת, יש בשפע), התחנות שלה רחוקות מאוד זו מזו, נוסעים שם המון ערבים (זה לא נעים להיות יהודיה יחידה בקרון של ערבים, אם כבודו לא ניסה אז אני חולקת מחוויותיי) ועוד.

בקיצור, כשכבודו יזדקק לשירותי הרכבת באופן קבוע יחזור נא לכאן לקרוא את הדברים שלך ולצלצל תודות לכל אלו שהגיבו עליהם.
המילה רוב מזכירה לי את הילד שבא הביתה ומספר ש'כל' הכיתה נרשמה לחוג מסוים...
רוב האנשים יודעים איך להשתמש,
ומי שלא יודע יכול לשאול,
ואם לא שאל ועשה לא נכון ונתפס יענש.
מקומות ישיבה זה דבר שמצריך תגבור של רכבות והשאלה כמה זה ניתן ועד כמה זה משתלם.
ואשמח לשמוע מה ניתן לעשות בכדי שערבים לא יעלו על הרכבת.
כואב מאוד לשמוע את זה אבל גם הערבים הם אזרחי מדינת ישראל וגם הם דורשים את השרות המגיע להם.
אז נכון זה לא נעים אבל לא ניתן לפתור את זה.

• הוסף לסימניות
בקיצור- קל להיות סבלני כשלא אתה הוא הסובל!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit1ef;820400:
בקיצור- קל להיות סבלני כשלא אתה הוא הסובל!!

בהחלט,
כי כשאדם סובל הוא נוטה להתבכיין במקום לעשות את מה שנדרש ממנו.
ואכן כמי שצופה מהצד הכל נראה יותר קל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;820396:
ואשמח לשמוע מה ניתן לעשות בכדי שערבים לא יעלו על הרכבת.
אז נכון זה לא נעים אבל לא ניתן לפתור את זה.

כשימצא פתרון לבעיית הערבים תעדכנו את סופרבוס במודיעין עילית בעיית הערבים שם.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....