נכתב ע"י תמר;2297888:האשכול הזה בא לי בזמן טוב.
אני עובדת הוראה חדשה, יש לי חברת ביטוח שאני בפנים כברירת מחדל (של הבית ספר? לא יודעת, בפועל אני לא פניתי אליהם)
איך אני יודעת כמה דמי ניהול הם גובים ממני?
מה אני צריכה לעשות לגבי ביטוח, פנסיה, קרן השתלמות ואם יש משהו שאני לא יודעת עליו- תוסיפו.
תודה רבה! רחלי
נכתב ע"י רותי קפלר;2297902:1. קופת גמל/פנסיה: פעם בשנה החברה אמורה לשלוח לך דו"ח עם כל הפרטים על ההפקדות והאחוזים והסכומים שבקופה.
אפשר תמיד להתקשר אליהם ולנסות להגיע לפקיד במוקד מבוטחים שיענה לשאלות.
2. קרן השתלמות: העובדת חייבת לפתוח בעצמה. המעסיק אינו יכול לפתוח לה. רק אחרי שהעובדת פותחת קרן השתלמות ומדווחת על כך למעסיק, הוא מחוייב להתחיל להפריש.
(המדובר בעובדי הוראה וכו', ולא בכלל המשק).
נכתב ע"י nc;2297911:קרן עם תכנית פעילה מחויבת לשלוח דוח פעם ברבעון.
נכתב ע"י רותי קפלר;2297699:1. בהתחשב בזה שתוחלת החיים עולה (נניח שהיא תהיה 20 שנה אחרי פרישה - הנחה לא מופרכת), ובגיל צעיר יותר המשכורת נמוכה יותר (אף אחד לא מקבל 10000 ש"ח בגיל עשרים, כך שהחסכון מהשנים הראשונות נמוך יותר), ודמי הניהול הם לפעמים בדיוק בגובה התשואה - אז כן. תעשי חשבון.
נכתב ע"י רותי קפלר;2297699:1. בהתחשב בזה שתוחלת החיים עולה (נניח שהיא תהיה 20 שנה אחרי פרישה - הנחה לא מופרכת), ובגיל צעיר יותר המשכורת נמוכה יותר (אף אחד לא מקבל 10000 ש"ח בגיל עשרים, כך שהחסכון מהשנים הראשונות נמוך יותר), ודמי הניהול הם לפעמים בדיוק בגובה התשואה - אז כן. תעשי חשבון.
2. גם אני בעד. שתהיה התחייבות בלתי חוזרת של האזרח.
השאלה אם זה מעשי. כי כשחולים קשישים יגוועו מרעב ומקור בבתיהם, והתקשורת תעוט על זה, לא בטוח שהממשלה תוכל להתנער מהם בטיעון ש'הם חתמו'.
נכתב ע"י חישוקים;2297776:אני עובדת יחידה...
נכתב ע"י SN;2300416:תודה לפותחת האשכול!
בזכותך, בשיחת טלפון פשוטה לסוכנות הביטוח, הורידו לי את דמי הניהול ל3% (במקום 4%)..
נכתב ע"י איש שמח;2300513:דברי עם סוכן הביטוח, אבל קודם כל...
תעברי קצת באתר הקסום הזה:
https://www.feex.co.il/
ברגע שתהיי טיפה מונחת במונחים- הכל ישתנה. הם מנצלים את חוסר הידע שלנו במה שהולך בפנסיה.
ואגב, אני אישית עברתי עבודה ולקח לי המון זמן וכוחות נפש להחתים את רואה החשבון פה ורואה החשבון שם, ואז לשלוח לסוכן הביטוח. כל הזמן היה לי ברור שאני מושך רק את הפיצויים ולא את הפנסיה עצמה. אממה? שהסוכן החרדי המוכר והפופלארי- התרשל במלאכתו ושנה אח"כ גיליתי שקיבלתי גם את כספי הפנסיה עצמה, בניכוי מס של שליש (!!).
נכתב ע"י nc;2300683:הסוכן כנראה רשלן אבל גם לך מותר לקרוא את הטפסים עליהם אתה חותם.
נכתב ע"י שמואל י;2399412:3 אחוז מהפקדה וחצי אחוז מצבירה זה הרבה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //