תשובות נוספות...
עוד כמה תשובות...
המשך יבוא בע"ה
ערב טוב לכולם
- - - - - - -
יש לי המון ידע בעיצוב ולמדתי פלאש וhtml בפרוג במה היית ממליץ לי להתמקד כדי להשיג תוצאות מבחינת צרכי השוק?
"צרכי השוק" זה לא משהו שניתן לכמת ולהגדיר - יש הרבה לקוחות ולכל אחד מהם יש את הצרכים המיוחדים שלו. יש המון לקוחות עם צרכים של אתר סטטי מבוסס HTML ויש גם הרבה שידרשו פלאש. לענ"ד הכיוון צריך להיות הפוך: למצוא את הדבר שאתה (את?) הכי מצליח בו, ונהנה ממנו, ולמצוא את הלקוחות הרלוונטיים. אי אפשר לדוג את כל ה"שוק", אבל אם אתה בוחר תחום אחד שאתה מתמחה בו ומצליח בו, אותו פלח בשוק יגיע אליך.
האם היית מעוניין בשיתופי פעולה ואם כן באיזה כיוון?
אני אף פעם לא פוסל שתפ"ים... מחפש תמיד אנשים שיכולים לסייע לי בתחומים שאני מתעסק איתם (בין אם זה בתיכנות, ובין בדברים עיצוביים) - וגם כמובן לתת מענה ללקוחות שלי שצריכים דברים שאני
לא מתעסק איתם.
האם אתה משתמש בטכנולוגית הדוטנט?
מעט. זה הצעד הבא שלי, כאשר אני מפנה מספיק מקום בלו"ז... לא דווקא בגלל שאני יכול לעשות שם דברים שכרגע איני יכול לעשות בתכנות הנוכחי, אלא בגלל שזה הכיוון שהעולם לוקח כרגע, ואסור להישאר מאחור, וזה נכון בכל התחום הרחב של מחשבים.
מהי הטכנולוגיה האהובה עליך ומדוע?
אני מאוד אוהב את התכנות ב-ASP, כנראה בגלל שאני מכיר אותו בצורה טובה ב"ה, ויחד עם זאת תמיד יש לאן להתפתח ומה ללמוד. אני מאוד אוהב את פלאש אבל לצערי אין לי כרגע את הזמן להתעסק עם זה. היכולות של פלאש הן ענקיות - ומרחיקות לכת הרבה מעבר לבאנרים ואתרים - ניתן להתממשק דרכו למערכות גדולות מאוד, מסדי נתונים וכו' ולעשות דברים מדהימים.
אבל התשובה האמיתית היא שאין ממש "טכנולוגיה" שאני אוהב, אלא זה יותר קשור לפרויקט עצמו. אם הפרויקט שאני מתעסק בו מאתגר אותי, לא משנה אם זה תכנות או עיצוב, הרי שאני אוֹהב את זה בלי קשר לטכנולוגיה כזו או אחרת, כי זה עניין של מוטיבציה. זה גם מתקשר לשאלה לעיל לגבי איפה כדאי להתמקד כדי לספק את צרכי השוק: גם אם יש כאלה שיכולים להתמקצע בכל התחומים יחד, ומחפשים רק את מה שהשוק דורש - הרי שהחבר'ה הללו יישרפו מהר מאוד אם הם לא מתעסקים אם דברים שהם ממש אוהבים, דברים שבנפשם. המוטיבציה העצמית משחקת כאן מקום מרכזי.
האם אתה משתדרג לגרסאות מתקדמות כל אימת שמושקת אחת כזו לשוק או שאתה נשאר בד"כ בגרסה הקיימת אצלך?
תמיד מנסה להתקדם, אבל זה לא תמיד כל כך פשוט:
- תוכנות חדשות עולות הרבה כסף וצריך לשקול אם השידרוג שווה את המחיר,
- לא תמיד יש זמן ללמוד פונקציות חדשות, ובזמן שדרוש ללמוד דברים חדשים, ניתן אולי לעשות דברים רבים הרבה יותר בשיטה הישנה.
אם התשובה היא 'לא תמיד' כיצד נתונה ההחלטה שלך בהשתדרגות.
בסופו של דבר זה שיקול של כמה מרכיבים - מקצועיות (לנסות להישאר בחזית הטכנולוגיה) , זמן פנוי לפיתוח עצמי, ועלויות כמובן. לכל שדרוג יש את האלמנטים שלו, וצריך כל פעם להרכיב נוסחה אחרת של המרכיבים הללו ולפעמים יצא שכדאי להשתדרג ולפעמים לוותר.
אני מנסה תמיד להשאיר זמן כל שבוע לעבור על דברים שקשורים לשוק וכו'. כדאי למצוא אתרים שנותנים מידע ספציפי שקשור לתחום, כדי לא להתפזר יותר מדי. לפעמים אפילו כמה דקות לקרא מאמר כזה או אחר בזמן שאוכלים ארוחת צהריים מול המחשב (כן, זה לא בריא... אני יודע... אבל לפחות זה ניצול זמן!). אני גם חבר בהרבה רשימות תפוצה ובלוגים, ואני מקבל את העידכונים ישירות לתוך האימייל. כל יום אני עובר על שורת הנושא ורואה אם יש משהו מעניין, ואם כן אז פותח.
כיצד אתה מדביק את פער החידושים מגרסה לגרסה, האם ע"י קריאה או לוקח קורסMigration?
בד"כ קריאה והתנסות עצמית. אם זה משהו חדש לגמרי, אז קורס. היום יש כל כך הרבה חומר שזמין (ובחינם) שכדאי לנסות קודם לבד.
האם אתה נוהג להוריד גרסאות בטא?
לפעמים כן - תלוי בתוכנה, ותלוי ברמת הגימור של התוכנה. בד"כ אני אעדיף להישאר עם מה שיש לי כדי לא לבזבז יותר מדי זמן על משהו שאולי לא מתפקד ב-100% (גם תוכנות גמורות לא תמיד מגיעות לזה...)
אשמח לשמוע על פתרונות סליקה לגיוס תרומות עבור ארגונים קטנים.
יש כמה חברות סליקה גדולות בארץ - טרנזילה, שסק ועוד, אבל זה לא תמיד שווה את העלויות (כ-250$ פתיחת מסוף, ועוד 50$ כל חודש, וגם לא לשכוח את האחוזים שחברות האשראי מנכות). הרבה פעמים אני ממליץ לא לעשות סליקה אוטומטית עד שיודעים ב-100% שאפשר לכסות את ההוצאות, ועד אז, פשוט לחייב ידנית (דרך הטלפון או מכשיר כספיט) - אחרי שגולשים תרמו בצורה מאובטחת דרך האתר.
על שיטות ודרכים לשיפור האפקטיביות של האתר בכל הנוגע לגיוס תרומות ושכנוע תורמים.
שכנוע זה יותר שאלה שיווקית מאשר טכנית... אבל הכלל אומר שצריך להקל כמה שאפשר על תורם לתרום.
אם הוא כבר הגיע לאתר שלך, הוא עשה כבר 75% מהדרך לתרום... נשאר רק לתת לו אפשרות מהירה וקלה לבצע תרומה. כך שרוב האתגר הוא בצד השיווקי.
וידאו וצילום - מה החשיבות של אלה כשבונים אתר למלכ"ר והאם נכון להשקיע בכךתקציב משמעותי?Shia .
וידאו תופס היום מקום מרכזי בכל מה שקשור למדיה מקוונת. אין סיבה (חוץ מתקציב...) שמלכר"ים יתעלמו מכך, וגם עליהם לנצל את הכלי הזה כדי לעודד תרומות וכו'. בד"כ אין תקציבים גדולים למלכר"ים וזהו המכשול הראשי. גם לא הייתי אומר שצריך לעשות וידאו לאתר, באופן מיוחד, אלא סרטון שמפיקים בכל מקרה לגיוס כספים לאפיקים אחרים (DVDוכו') אז ודאי שחייבים לשים גם אותו באתר.
האם אתה מכיר את גומלה ישראל? אם כן אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין. לושי
מכיר, לא לעומק, כי זה כתוב בשפה שאני לא כותב בה. בסה"כ זו מערכת ניהול רצינית מאוד. הבעיה שלה היא שלפעמים זה רציני ומקיף מדי - כלומר יש שם כל כך הרבה אפשרויות, שהמנהל (בד"כ בעל האתר ולא מנהל האתר) הולך בו לאיבוד, ועדיף היה להתקין משהו יותר בסיסי.