פעם זה היה שונה כמו הרבה דברים שהחברה שלנו הקצינה וד"ל.בוודאי שכן.
כילדה הייתי רוכבת עד גיל בת מצווה.
וגם היום בשכונה שלי (אוכלוסיה שמורה בלב בני ברק) יש ילדות רבות שרוכבות על אופניים, בטח בגיל 6.
בשום דרך זה לא מקובל, במרקם החברתי שהגדרת.
את פשוט צריכה לעשות חושבים עם עצמך...בוודאי שכן.
כילדה הייתי רוכבת עד גיל בת מצווה.
וגם היום בשכונה שלי (אוכלוסיה שמורה בלב בני ברק) יש ילדות רבות שרוכבות על אופניים, בטח בגיל 6.
מאמינה שלא לזה התכוונת..למזלי אני גרה באיזור בלי רב
מתכוונת בדיוק. לא מסוגלת לגור באיזור בו יש מי שמחליט לכולם מה נכון ומה ראוי. שמחה מאד לגור באיזור בו לכל אחד יש את הרב שלו ואין אף אחד שיכול להכריח אחרים לנהוג לפי דעתו.מאמינה שלא לזה התכוונת..
לגמרי מפתיע לטובה, טוויסט בעלילה.מתכוונת בדיוק. ... שמחה מאד לגור באיזור בו לכל אחד יש את הרב שלו .
כחרדית אוטנטית אני מעוניינת ברב שכונתי שיחליט ויקבע את צביונה...מתכוונת בדיוק. לא מסוגלת לגור באיזור בו יש מי שמחליט לכולם מה נכון ומה ראוי. שמחה מאד לגור באיזור בו לכל אחד יש את הרב שלו ואין אף אחד שיכול להכריח אחרים לנהוג לפי דעתו.
תלוי באופי השכונה ככלל דעת תורה זה מבורך, אחידות דעים אינה בהכרח נכונה לכל מקום או איזור, ישנם אנשים שוברי מסגרות ששיכונם בשכונה שכזאת מיותר ומזיק, אבל מאידך בלב ליבה של ירושלים יכולים לעשות הישר בעיניהם ובעיני רבם.כחרדית אוטנטית אני מעוניינת ברב שכונתי שיחליט ויקבע את צביונה...
רוצה ומוכנה ואם לא- אי אפשר לשלוח לבית יעקב השכונתי, לחיידר השכונתי, מוקיעים כמשפחה לא ראויה שצריך לסלק מהשכונה (אני זוכרת תהלוכות של רב השכונה בראש וכולם אחריו כדי חהודיע למשפחות שהן צריכות להסתלק מהשכונה כי הבנים שלהן מקולקלים. מי שגדל בשכונה, יזהה) וכן הלאה. בשכונות הסגורות שיש להן רב אחד, זה המצב והכח שמרוכז בידיים של סמכות אחת הוא לא בריא. אז אחרי שגדלתי בשכונה כזו וראיתי את הדורסנות של מצב כזה (כולל כפיפות מוחלטת של הרב הספרדי של השכונה לרב הליטאי, וכן הלאה, ושלא בצדק), אני בוחרת לגור במקומות שיש בהם מגוון של רבנים וככה אף אחד לא מחליט לכל הקהל אלא רק למי ששואל אותו.כחרדית אוטנטית אני מעוניינת ברב שכונתי שיחליט ויקבע את צביונה...
נשמע די מזלזל בסמכות תורנית כשאת מדברת על להכריח לנהוג לפי דעתו...
דעתו זו דעת תורה... להכריח? בחיים לא שמעתי על רב שמכריח... אלא אני מוכרחה ורוצה לקיים את פסקו...
שומעת בדברייך כאב רב...רוצה ומוכנה ואם לא- אי אפשר לשלוח לבית יעקב השכונתי, לחיידר השכונתי, מוקיעים כמשפחה לא ראויה שצריך לסלק מהשכונה (אני זוכרת תהלוכות של רב השכונה בראש וכולם אחריו כדי חהודיע למשפחות שהן צריכות להסתלק מהשכונה כי הבנים שלהן מקולקלים. מי שגדל בשכונה, יזהה) וכן הלאה. בשכונות הסגורות שיש להן רב אחד, זה המצב והכח שמרוכז בידיים של סמכות אחת הוא לא בריא. אז אחרי שגדלתי בשכונה כזו וראיתי את הדורסנות של מצב כזה (כולל כפיפות מוחלטת של הרב הספרדי של השכונה לרב הליטאי, וכן הלאה, ושלא בצדק), אני בוחרת לגור במקומות שיש בהם מגוון של רבנים וככה אף אחד לא מחליט לכל הקהל אלא רק למי ששואל אותו.
ממש לא כאב. הבנה שזו לא התנהלות בריאה וב"ה שאני לא גרה שם.אם הייתי גרה שם הילדה שלי לא היתה יכולה לרכב על אופניים למרות שאני חושבת שזה בסדר גמור ואין עם זה שום בעיה. במקום החרדי שבו אנחנו גרים- אני יכולה להחליט על דברים כאלה לפי הערכים שלנו בלי להיות תחת שליטה.שומעת בדברייך כאב רב...
בכנות, מעולם לא נתקלתי בסגנון התנהלות כזו, תהלוכה... הוקעה... וכו' ואני אישית לאורך 18 שנות נשואי גרנו ב3 ערים שונות וממש לא נתקלנו בכגון זה...
מעולם לא נתקלתי בכך אבל בדיוק זה הנזק שנגרם מכך שזה תלוי מקום מינון, ובן אדם לחבירו שרוב ככל העוסקים ב'מחלוקת מצוה' פוטרים עצמם ממנו.שומעת בדברייך כאב רב...
בכנות, מעולם לא נתקלתי בסגנון התנהלות כזו, תהלוכה... הוקעה... וכו' ואני אישית לאורך 18 שנות נשואי גרנו ב3 ערים שונות וממש לא נתקלנו בכגון זה...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים