- הוסף לסימניות
כל רעיון יתקבל בברכה..
כל רעיון יתקבל בברכה..
בלי סוכר ? לא נראה לי שיש כזה דבר.
רעיונות לארוחות משביעות ללא פחמימות:
ירקות מוקפצים (גזר, פלפלים, קישוא, נבטים) עם רצועות חזה עוף
סלט של שעועית ירוקה, טונה, ביצה קשה, מלפפון חמוץ ואני מוסיפה גם תפו"א - פשוט תשמיטי אותו
שקשוקה - עם בצל ופלפלים ועגבניות ו-2 ביצים. אפשר להוסיף גבינות
חביתה מ2 ביצים עם בצל ופטריות, סלט גדול וגבינה
סלט עוף עם ירקות מוקפצים - מקפיצים במחבט פרוסות דקיקות של קישוא, פטריות (טריות!) רצועות גזר (בקולפן) ונבטים (לא חובה) עם מעט סויה. בנפרד - מטגנים חזה עוף עם תבלין גריל עוף על מחבת פסים וחותכים לרצועות, מערבבים עם הירקות המוקפצים. בקערה נפרדת חותכים חסה וסלרי (גם העלים) מטבלים בלימון ומלח ומערבבים עם כל השאר - טעים ומאוד משביע!
רצועות כבד עוף מטוגן עם בצל ופטריות (טריות!) עם תיבול של כמון וכורכום, מלח ופלפל, עם סלט ואפשר להוסיף ביצה
כרוב ממולא בירקות מוקפצים ברוטב עגבניות
חזה עוף ממולא בבשר/פירות יבשים/ירקות מוקפצים עם סלט ליד
וכמובן מרקים שונים
לא כל ה שכתבת זה ללא פחמימותבלי סוכר ? לא נראה לי שיש כזה דבר.
רעיונות לארוחות משביעות ללא פחמימות:
ירקות מוקפצים (גזר, פלפלים, קישוא, נבטים) עם רצועות חזה עוף
סלט של שעועית ירוקה, טונה, ביצה קשה, מלפפון חמוץ ואני מוסיפה גם תפו"א - פשוט תשמיטי אותו
שקשוקה - עם בצל ופלפלים ועגבניות ו-2 ביצים. אפשר להוסיף גבינות
חביתה מ2 ביצים עם בצל ופטריות, סלט גדול וגבינה
סלט עוף עם ירקות מוקפצים - מקפיצים במחבט פרוסות דקיקות של קישוא, פטריות (טריות!) רצועות גזר (בקולפן) ונבטים (לא חובה) עם מעט סויה. בנפרד - מטגנים חזה עוף עם תבלין גריל עוף על מחבת פסים וחותכים לרצועות, מערבבים עם הירקות המוקפצים. בקערה נפרדת חותכים חסה וסלרי (גם העלים) מטבלים בלימון ומלח ומערבבים עם כל השאר - טעים ומאוד משביע!
רצועות כבד עוף מטוגן עם בצל ופטריות (טריות!) עם תיבול של כמון וכורכום, מלח ופלפל, עם סלט ואפשר להוסיף ביצה
כרוב ממולא בירקות מוקפצים ברוטב עגבניות
חזה עוף ממולא בבשר/פירות יבשים/ירקות מוקפצים עם סלט ליד
וכמובן מרקים שונים
כל הדברים המוזכרים לעיל מכילים פחמימות כולל ירקות תמימים כמו עגבניה ופלפל ,
כולל גבינות (חלב מכיל סוכר באופן טבעי בכל 100 גר' גבינה יש כ-5 גרם פחמימות) כולל ביצה (1 גרם לכל 100 גרם ביצה) במלפפון חמוץ יש סוכר ממש ברוטב ההחמצה שלו....
מוזכרים פה אפילו דברים שמכילים כמות גבוהה של פחמימות כמו למשל - גזר, סויה , לימון , רוטב עגבניות , פירות יבשים ...
כתבתי בזמן שכתבת....לא כל ה שכתבת זה ללא פחמימות
דל פחמימה כן
אבל בגבינה למשל יש פחמימות.
קטניות גם יש בהם פחמימה.
פירות יבשים זה פצצת פחמימות וכו'
גם בעוף יש אחוזי פחמימה
לכן זה דל פחמימה אבל לא נטול
אגב,
לנמנעים מפחמימות בגלל סוכר בירקות מוקפצים ומבושלים מחשיבים גם חלקית כפחמימות וכן במרק ירקות...
לאכול ממש בלי פחמימה זה כמעט בלתי אפשרי.
כן ,הפרט לא עלה בזכרוני ,אבל ידעתי שזה מיעוט ולא נטוללא כל ה שכתבת זה ללא פחמימות
דל פחמימה כן
אבל בגבינה למשל יש פחמימות.
קטניות גם יש בהם פחמימה.
פירות יבשים זה פצצת פחמימות וכו'
גם בעוף יש אחוזי פחמימה
לכן זה דל פחמימה אבל לא נטול
אגב,
לנמנעים מפחמימות בגלל סוכר בירקות מוקפצים ומבושלים מחשיבים גם חלקית כפחמימות וכן במרק ירקות...
לאכול ממש בלי פחמימה זה כמעט בלתי אפשרי.
לגבי השובע.כן ,הפרט לא עלה בזכרוני ,אבל ידעתי שזה מיעוט ולא נטול
אגב כותרת האשכול דורשת משהו כמעט ולא אפשרי לדעתי כמובןגם משביע (שיהיה ברור נטול פחממיות בקושי ישביע!!! )גם ללא סוכר (ממש לא אפשרי אין צורך להסביר )השלישי נטול פחמימות עוד איכשהו אפשר להסתדר
לסיום :זה מה שהיה נראה הכי מתאים משהו באמצע .
עד עכשיו חשבתי אחרתלגבי השובע.
זה לא נכון
חלבון + שומן ממלא יותר ולאורך זמן רב יותר מפחמימות.
פחמימה מתפרקת מהר. נכנסת לדם ויוצאת מהר מאוד ומעלה סוכר בבום.
החלבון והשומן מתפרקים לאט יותר ומשביעים לאורך זמו רב
המחשבה שפחמימה משבעיה יותר היא טעות נפוצה אולי כי תמיד אמרו לנו קחו את הלחם אחרת תהיו רעבים
היום, כשאני אוכלת בעיקר חלבון + שומן אני שבעה הרבה יותר מאשר כשאכלתי פחמימות ולטווח ארוך יותר.
אפשר גם כול יותר חלבון בפחות קלויות מפחמימה.
מסכימה עם כל מילה שלך, מנסיון.לגבי השובע.
זה לא נכון
המחשבה שפחמימה משבעיה יותר היא טעות נפוצה אולי כי תמיד אמרו לנו קחו את הלחם אחרת תהיו רעבים
היום, כשאני אוכלת בעיקר חלבון + שומן אני שבעה הרבה יותר מאשר כשאכלתי פחמימות ולטווח ארוך יותר.
לגבי השובע.
זה לא נכון
את לא חייבת הסכים איתי.אני לא מסכימה איתך - בגוף בריא התפרקות פחמימות ממקור בריא קורית בקצב הנדרש ואין עלית סוכר בבום.
יכול להיות שאת ספיציפית שבעה מחלבון+שומן (כמובן שהוא מכיל גם פחמימות במידה מסוימת כנראה)
אך מבחינה פיזיולוגית זה פשוט לא נכון - מנגנון השובע של האדם מושפע מפעולת פירוק הפחמימות בדם. (מהאינסולין). ולכן כשיש הפרעה במצב פירוק הסוכרים בדם והאינסולין לא מופרש אז למרות רמות הסוכר הגבוהות בדם ממשיכים להרגיש רעב .
מצב בו הגוף חי על שומנים נקרא קטוזיס - שהוא מצב שמופיע גם בזמן של צמא מוגבר והוא מצב לא בריא. (חוץ מלדעת מאמיני תזונת פליאו , שטוענים שזה טעות של הרופאים שקטוזיס אינו בריא)
ופסטות?אוי לקחתם את זה רחוק ממש... חח
לא נטול לגמרי ברור שלא, זה לא אלרגיה לזה או משו כזה.
כל מה שהזכרתם זה בסדר גמור,
רק פחמימות ממש כמו בטטה ותפו"א אסור, וכל הקמחים כמובן.
ותודה לכולם על ההיענות.
פסטות ואורז ולחמים לא, פריכיות בקטנה.ופסטות?
ואורז?
דגנים?
לחמים?
פרכיות למיניהם?
אני מבינה אם כן שאת רוצה רעיונות לאוכל דל פחמימה ומשביע. לא נטול.
לכי על חלבונים ושומנים עם קצת פחמימה
תבקשי ממנהלות הפורום הזה לשנות לך את הכותרת.פסטות ואורז ולחמים לא, פריכיות בקטנה.
אוי התבטאתי באמת לא נכון, אפשר לשנות את הכותרת?..
יש לך תפריט מסוים? אולי תשלחי לי באישי?
מי המנהלות?תבקשי ממנהלות הפורום הזה לשנות לך את הכותרת.
אשלח לך בעז"ה סכמה של דאטה כזו. יש בה גם פחמימות, פרכיות, מציות, פתית, דגנים וכו'.
את לא חייבת הסכים איתי.
איטס אוקיי
אבל מה שאני עושה זו דיאטה מאוד טובה ובנויה נכון ומשפרת את התפקוד חבל על הזמן.
אוכלת פחמימות מאוד בהגבלה.
לא כתבתי לא לאכול פחמימה ולא כתבתי שאני לא אוכלת. אבל בתוך הארוחה הפחמימה שבחלבון ובירקות מספיקה לי. ולעוד המון אנשים בדיאטה. זה לא משהו שאני המצאתי.
מחשיבה בירקות מבושלים, פירות, ובחלבונים את חלקי הפחמימה.
אגב, זו דיאטה דווקא לכאלו שהסוכר שלהם משיק ומאזן פיקס את הסוכר.
ב"ה מנסיון מוצלח.
אה, כפי שהבנת כתבתי לך מנסיון שלי עם סוכר שב"ה התאזן בזכות הדיאטה הזו ואני לא רעבה. ב"ה.
זה לא קטוזיס. זו לא דיאטה קטוגנית. זה משהו אחר. אני כן כוללת פחמימות בתפריט אבל אל דוקא בארוחה. ארוחה יכולה בהחלט להיות חלבון + שומן ואני שבעה מאוד.
דיאטה קטוגנית היא באמת לא בריאה. בטח לא בטווח הארוך.
פחמימה יכולה להיות גם פרי. יש בכל פרי כ-30 גרם פחמימה.
אהממאני לא מסכימה איתך - בגוף בריא התפרקות פחמימות ממקור בריא קורית בקצב הנדרש ואין עלית סוכר בבום.
יכול להיות שאת ספיציפית שבעה מחלבון+שומן (כמובן שהוא מכיל גם פחמימות במידה מסוימת כנראה)
אך מבחינה פיזיולוגית זה פשוט לא נכון - מנגנון השובע של האדם מושפע מפעולת פירוק הפחמימות בדם. (מהאינסולין). ולכן כשיש הפרעה במצב פירוק הסוכרים בדם והאינסולין לא מופרש אז למרות רמות הסוכר הגבוהות בדם ממשיכים להרגיש רעב .
מצב בו הגוף חי על שומנים נקרא קטוזיס - שהוא מצב שמופיע גם בזמן של צמא מוגבר והוא מצב לא בריא. (חוץ מלדעת מאמיני תזונת פליאו , שטוענים שזה טעות של הרופאים שקטוזיס אינו בריא)
אהממ
סתם שאלה, למדת על זה? את מדברת מתוך ידע?
כי אני במקרה למדתי את התחום הזה לעומק, (לא פליאו) ומה שהעני כתבה ממש מדויק.
פחמימות לא מתפרקות טוב בגוף! הן נהפכות מהר מאד לסוכר בדם
כשאוכלים שומנים מן החי- שומנים בריאים! מאד! בשילוב חלבונים מן החי שבעים מזה.
ואת זאת העידו אלפי אנשים ששינו לתזונה מאוזנת של חלבונים ושומנים מן החי, ומעט פחמימות.
כמובן- יש לרדת בהדרגה בכמות הפחמימות כדי לא ליצור מצב של חוסר איזון מינרלים בגוף.
ולכן יש לבצע את השינוי עם הדרכה מוסמכת וברורה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים