- הוסף לסימניות
בכל מקרה מרגרינה היא לא שומן רווי מהחי.....לא יודעת מאיפה העתקת - זה בטח לא המרגרינה שלנו - שהיא פרווה באמת.
בכל מקרה מרגרינה היא לא שומן רווי מהחי.....לא יודעת מאיפה העתקת - זה בטח לא המרגרינה שלנו - שהיא פרווה באמת.
אז זה לא מתאים לי..
לי מותר לחמניה אחת ביום ובצהריים אסור פתיתים אורז תפו"א פסטה וכו'
לכן ביקשתי רעיונות למאכלים משביעים כמו פשטידה מירקות ללא בטטה ותפו"א וכו'
פשוט לא הבנת את התגובה שלי כי לא כתבתי בלי פחמימות בכלל
ולא נתתי המלצה חמה לזה.
כתבתי שאני שבעה מחלבון ושומן
לא כתבתי שאני לא אכולת גם פחמימות.
רק לא בארוחה העיקרית.
ומה שאני עושה זה בכלל אל השיטה הקטוגנית.
רחוק מזה
כן אני עושה את זה מלא, הביצים מחזיקות את זה.פשטידה בלי קמח??
מה ידביק שם??
נסי אנטיפסטי. מרקי קטניות אם מותר לך (קטניות הם ברובם פחמימתיות - אבל אם לך מותר זה מקור טוב לשובע. אני אוהבת להחליף פחמימת צהריים במרק קטניות) , מוקפצים, מרק ירקות על בסיס גזר+קישוא+כרוב+בצל+שומר+סלרי (אם גזר עובר בדיאטה שלך...) ,שעועית ירוקה.
אם את אוהבת גבינה ומותר לך בלי הגבלה - אז גבינה היא דבר משביע ביותר. נניח למלא פרוסת פלפל בגבינה ....
טובלא הגבתי את זה לך..
היתה מישהי אחרת שהמליצה על תזונה על בסיס שומן רווי מן החי וללא פחמימות.
תבשילים וסלטים מקטניות, מכילים חלבון ותורמים לתחושת שובע.כל רעיון יתקבל בברכה..
סלטים מקטניות לא נראה לי שאוהב.תבשילים וסלטים מקטניות, מכילים חלבון ותורמים לתחושת שובע.
וכמובן שהם אוצר בלום של ערכים תזונתיים.
יש בקו הנ"ללכן ביקשתי רעיונות למאכלים משביעים כמו פשטידה מירקות ללא בטטה ותפו"א וכו'
דאל עדשים כתומותאיזה תבשילים למשל?
אגב עדשים אדומות גריסים ואפונה נקראות פחמימה?
אשלח לך בעז"ה סכמה של דאטה כזו. יש בה גם פחמימות, פרכיות, מציות, פתית, דגנים וכו'.
אולי הנחו אותה להימנע מאכילת פחמימות ריקות.השאלה היא מה המטרה של פותחת האשכול ולמה היא קוראת "נטול פחמימה"
שואלת כדי לדעת: תזונה כזו לא מגבירה את הסיכון לפגיעה במשק הכליות?אהממ
סתם שאלה, למדת על זה? את מדברת מתוך ידע?
כי אני במקרה למדתי את התחום הזה לעומק, (לא פליאו) ומה שהעני כתבה ממש מדויק.
פחמימות לא מתפרקות טוב בגוף! הן נהפכות מהר מאד לסוכר בדם
כשאוכלים שומנים מן החי- שומנים בריאים! מאד! בשילוב חלבונים מן החי שבעים מזה.
ואת זאת העידו אלפי אנשים ששינו לתזונה מאוזנת של חלבונים ושומנים מן החי, ומעט פחמימות.
כמובן- יש לרדת בהדרגה בכמות הפחמימות כדי לא ליצור מצב של חוסר איזון מינרלים בגוף.
ולכן יש לבצע את השינוי עם הדרכה מוסמכת וברורה.
עונה לך מנקודת המבט של הכליות.שואלת כדי לדעת: תזונה כזו לא מגבירה את הסיכון לפגיעה במשק הכליות?
צריכת חלבונים מן החי מוגברת לא ממש טובה עבורן.
עדיף לחם מפריכיה.פריכיות בקטנה
לא משביעה לטווח ארוך בכלל.עדיף לחם מפריכיה.
פריכיה היא אחת הפחמימות הגרועות ביותר.
גם מאורז וגם מעובדת.
עדיף פי כמה לחם דל כלשהו, ואפילו פרוסת לחם לבן עדיפה מבחינה פחממתית.
כוס קטניות בערך זו מנה פחמימה.
לא כל כך ניסיתי עדשים אדומות . אבל אפונה בטוח מעלת סוכר בדם כמו תפוח אדמה בערך.
פרי הוא פצצת פחמימה והסוכר של פרי הוא סוכר זמין שמזניק יחסית את הסוכר בדם .
נכון שיש בו ויטמינים והוא בריא. אך הוא אבי הפחמימה הזמינה.
דברים שמכילים כמות גבוהה של פחמימות כמו למשל - גזר
לשים לב לבטטה ותפוח אדמה ולחלק מאנשים גם גזר - הם לא פחמימות
קטניות הם ברובם פחמימתיות - ... להחליף פחמימת צהריים במרק קטניות
כוס קטניות בערך זו מנה פחמימה.
גזר למשל, הוא פרי פחמימתי אבל האינדקס הגליקמי שלו הוא חצי מהערך הגליקמי של תפוח אדמה.וואי,
איך יכול להיות שכמעט הכל אני יודעת הפוך ממך?
איבדתי את הביטחון העצמי...
איפה האמת איפה?
בפרי יש פחממות, אבל איך אפשר להשוות אותו לתפו"א?
גזר - פרי פחממתי??
קטניות - זה לא חלבון? לא נספר כמנת חלבון? עד כדי כך שמרק קטניות מחליף מנת פחממה?
ברור שלא. יש גם מדד גליקמי חוץ ממדד פחמימתי.אבל אפונה בטוח מעלת סוכר בדם כמו תפוח אדמה בערך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים