דרוש מידע רק אני לא נותנת פופקורן לילדים בני 2-3?

• הוסף לסימניות
קצת מפחיד לומר באשכול הזה דעה אחרת מהדעה הרווחת.
אבל לפי מה שאני קוראת כאן עוד רגע נותנים לילדים רק מטרנה עד גיל 10.
נמנעו כאן מבמבות, והוסיפו כאן עוד דברים שלא זוכרת.
ואגב, קורנפלקס, גם יכול לגרום לחנק ושלווה ודגני בוקר.
ושמעתי על אנשים שנחנקו מפיתה ומסופגניה.
אז כמובן שענבים ונקניקיות אני חוצה לשניים.
אבל מכאן ועד לא לתת רשימה שלימה... נותנת פופקורן ומשגיחה, כמו בכל דבר אחר.
יאללה תזרקו עגבניות ותחשבו שאני לא אחראית.
אבל לדעתי לא צריך להגזים.
יש הבדל בין דברים שמשרד הבריאות אומר מפורשות שהם סכנת חנק (שמסתבר שסטטיסטית הם מועדים לפורענות יותר מדברים אחרי) לבין דמיון קודח או סיכוי רחוק.
תפקידנו בתור הורים הוא לעשות כמיטב יכולתנו עפ"י שיקול דעתנו ע"מ שאם ח"ו קורה משהו לאחד הילדים, לא נצטרך להאשים את עצמנו (א"א לא יאשים הורה שנתן לילד לחם...)
תפקידנו בתור צוות חינוכי הוא להישמע להוראות משרד הבריאות כי אין לו רשות לקחת אחריות על ילדים לא שלו ושיקול הדעת שלו לא רלוונטי כאן.

• הוסף לסימניות
תפקידנו בתור צוות חינוכי הוא להישמע להוראות משרד הבריאות כי אין לו רשות לקחת אחריות על ילדים לא שלו ושיקול הדעת שלו לא רלוונטי כאן.
עם זה אני מסכימה במיוחד.
מפריע לי מאד אם גננת עוברת על הוראות מפורשות, כי מי יודע על אלו דברים שמבחינתי הם עקרוניים היא גם מעגלת פינות או מתעלמת.
כתבתי יותר על ההגזמות שהלכו פה...

• הוסף לסימניות
עם זה אני מסכימה במיוחד.
מפריע לי מאד אם גננת עוברת על הוראות מפורשות, כי מי יודע על אלו דברים שמבחינתי הם עקרוניים היא גם מעגלת פינות או מתעלמת.
כתבתי יותר על ההגזמות שהלכו פה...
100%

• הוסף לסימניות
יש רשימה מסודרת של 'בטרם', אלו המלצות שהגיעו גם מארגון הבריאות העולמי.
אני חושבת שכל עובד בגיל הרך, וכל אמא, צריכים להכיר את הרשימה הזו ולהקפיד על כך.

הבת שלי נחנקה מבננה בגיל 4!
(ב"ה ידעתי מיד להפוך אותה והכל יצא)
לא בגלל זה אמנע מלתת בננה לילדים.

• הוסף לסימניות
שפכת את התינוק עם מי האמבטיה.
בגלל שיש אנשים שמגזימים, את נותנת את המאכל הכי מסוכן, אבל הכי מסוכן, ברשימה.
חנק יכול לקרות מכל דבר, אבל יש מאכלים מועדים יותר מאחרים.
השגחה זה פיקציה. חנק קורה בשניה, ואין לך מה לעשות כדי למנוע את זה גם אם לא תורידי את העיניים מהילד לרגע. הדבר היחיד שהשגחה מועילה בו הוא כדי להגיש עזרה ראשונה מיד.
מי שלא ניסה אף פעם להוציא משהו שנתקע בקנה הנשימה, עדיף לו שלא ינסה את זה פעם ראשונה על הילד שלו. אנשים שכן מנוסים בזה, לפחות אלו שאני מכירה, משום מה מעדיפים לא להצטרך להשתמש בידע הזה על הילד שלהם...

• הוסף לסימניות
שפכת את התינוק עם מי האמבטיה.
בגלל שיש אנשים שמגזימים, את נותנת את המאכל הכי מסוכן, אבל הכי מסוכן, ברשימה.
חנק יכול לקרות מכל דבר, אבל יש מאכלים מועדים יותר מאחרים.
השגחה זה פיקציה. חנק קורה בשניה, ואין לך מה לעשות כדי למנוע את זה גם אם לא תורידי את העיניים מהילד לרגע. הדבר היחיד שהשגחה מועילה בו הוא כדי להגיש עזרה ראשונה מיד.
מי שלא ניסה אף פעם להוציא משהו שנתקע בקנה הנשימה, עדיף לו שלא ינסה את זה פעם ראשונה על הילד שלו. אנשים שכן מנוסים בזה, לפחות אלו שאני מכירה, משום מה מעדיפים לא להצטרך להשתמש בידע הזה על הילד שלהם...
מהמשפטים הראשונים שלך נשמע שכל הסיבה שאני נותנת פופקורן זה בגלל שאנשים מגזימים בשאר הדברים.
אז זהו שלא, אין קשר.
בגיל קטן יותר אני מוציאה את החלק הלבן והרך ומביאה אותו.
בהמשך שהוא גדל יותר ואני רואה שהוא יודע לאכול, אני מביאה כל פעם קצת.
מבחינתי סוכריות קטנות, זה קו אדום או כל דבר עגול שיכול להיתקע ולחסום את קנה הנשימה.
פופקורן לא נראה לי משהו כזה.

• הוסף לסימניות
אני בשיטה שכל אחד יעשה מה בא לו. אבל אני כן אספר לך בתור חובשת מה הבעיה במה שכתבת. לא צריך להגזים זה נכון צריך זהירות מרובה
ההמלצות של משרד הבריאות לא נכתבו ממוחו הקודח של משהו שקם בבוקר והחליט שבא לו לענות את כל הילדים ולמנוע מהם פופקורן וענבים. הן נכתבו בדם!!!!!!! ובתור מי שגם עובדת המחלקת מדיה של איוד הצלה. ויום יום אחנו יושבים ושוברים את הראש למטרת הצלת חיים בלבד איך להסביר להורים שאין כאן הגזמה. לא בהמלצה של לחתוך נקנקיות לאורך. ולא בהמלצה של להמנע מפופקורן ופיצוחים .
וזה נכון גם לגבי הקורקינטים החשמלים . הבימבות . וההוברבורד. מוקד מד"א ומוקד איחוד הצלה מקבל מאות פניות מיותרות ביום . ברור שהכל משמים אבל השתדלות בסיסית של ונשמרתם היא א'ב
לא יקרה לילד כלום אם לא יאכל פופקורן בגיל 2
ונכון תינוק יכול להחנק על כל דבר ל"ע. אני הגעתי למקרה של ילד בן 3 שנחנק על אבטיח. ונכון סופגניה היא בעיה אבל מה שכן. כאן התפקיד של ההורים לשמור. ולהכיר את הילד ולתת לפי היכולות שלו.
אגב הנושא של פופקורן ופיצוחים הוא בעייתי בעיקר בגלל שאיפה לריאות. פחות חנק. למשל שקדי מרק ממליצים לא לתת לפני גיל שנה. למה? כי יש מקרים של שאיפה לריאות וזה הופך לבצקת ובלאגן שלם
יש על זה דיונים שלמים מה כן מוגזם ומה לא. מה שנכון לעשות זה להקשיב להמלצות. להיות זהירים ולהבין

ואם כבר נאמתי על הנושא של המלצות הארגונים השונים
אז בבקשה אנחנו לפני בין הזמנים. שימו לב . אל תתפתו לתת לילדים קורקינט חשמלי. אל תרכיבו ילדים כשאתם טסים כמו משוגעים על פסי הרכבת הקלה . רק השבוע בחורה בת 17 עם קסדה מלאה. נפגעה מרכב כשרכבה על קורקינט והיא עם דימום במח ושבר ככל הנראה במפרקת מורדמת ומונשמת...
ונשים בהריון שחושבות שזה גזעי לרכב על קורקינט חשמלי. יש לכן אחריות כפולה. אתן לא יציבות והסכנה היא ענקית.
א

• הוסף לסימניות
מהמשפטים הראשונים שלך נשמע שכל הסיבה שאני נותנת פופקורן זה בגלל שאנשים מגזימים בשאר הדברים.
אז זהו שלא, אין קשר.
בגיל קטן יותר אני מוציאה את החלק הלבן והרך ומביאה אותו.
בהמשך שהוא גדל יותר ואני רואה שהוא יודע לאכול, אני מביאה כל פעם קצת.
מבחינתי סוכריות קטנות, זה קו אדום או כל דבר עגול שיכול להיתקע ולחסום את קנה הנשימה.
פופקורן לא נראה לי משהו כזה.
הכוונה אינה כמובן שאת עושה דווקא בגלל אנשים אחרים. אבל כן נראה גם מההודעה הקודמת וגם מזו שאת לא מתייחסת להמלצות של גורמי בריאות בגלל רושם מעוות שנוצר מאנשים שניפחו אותן.
החלק הלבן של פופקורן מסוכן גם הוא.
גם ילד ש"נראה שיודע לאכול" יכול מדי פעם לאכול פחות טוב ולהיחנק. ילד יכול גם להיראות כאילו הוא יודע לאכול ענבים שלמים ואגוזים, ולהסתדר מצוין עם סוכריות.

• הוסף לסימניות
לא זורקת עגבניות ומסכימה איתך שלא צריך להגזים
אבל פופקורן זה באותה קטגוריה של הענבים והנקניקיות (השלמים כמובן)
זה לא כמה במבה ופיתה

• הוסף לסימניות
אגב מי שרוצה לתת לילד הקטן הרגשה שהוא כמו כולם כשמחלקים פופקורן -
אפשר לפורר פריכיות ולשים בשקית, נראה אותו דבר

• הוסף לסימניות
יש כאן סרטון של בטרם על מזונות מסוכנים עד גיל 5.
@Sara led יש כאן רק את הדברים הידועים ופופקורן ביניהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה