נכתב ע"י אריאל וו;2306865:אישית, אני יותר אוהב את תקופת הבארוק יותר מכל תקופה אחרת במוסיקה.
ואתה צודק, באופן עקרוני אין מקום להלחנות כאלו למי שרוצה להחשב כ"מלחין". אבל אני מעדיף להלחין מוסיקה יפה מאשר המוסיקה המכוערת הקלאסית של היום שאף-אחד כמעט לא מעוניין באמת לשמוע!
נכתב ע"י קלאסיקה;2309832:למה אתה מתכוון מוסיקה "מכוערת"? אני פחות מכיר מלחינים קלאסיים בני דורנו.
אני באופן אישי מתחבר יותר לתקופה הרומנטית.
זה נכון שבתקופת הבארוק המצלול של המוזיקה היה טהור יותר, אבל כשאני שומע את זה אני מרגיש שעמום קצת ומשהו מידי מתמטי, אפילו לעומת בטהובן, שמלא באמוציונליות ורגש, וודאי לעומת מלחינים יותר מאוחרים כמו מהאלר, שופן, צייקובסקי וכן הלאה...
נכתב ע"י אריאל וו;2309875:אתה מדבר על מלחינים מלפני 150 שנה! אני מדבר על המלחינים הזוועתיים של המאה-20! Arnold Schoenber, Pierre Boulez, Anton Webern ודומיהם.
בכל אופן, שופין ובטהובן מעולים! אני אישית מעדיף את סגנון הבארוק, אבל זה כבר עניין של טעם!
נכתב ע"י קלאסיקה;2309996:אני לא יודע אם אפשר לקרוא למוזיקה שלו "מוזיקה יפה" אולי "גאונית", אבל מי יודע אם זה לא בגלל שגדלנו על מוזיקה טונאלית רגילה...
נכתב ע"י קלאסיקה;2280354:ולמה דווקא בארוק?
מה עם קלאסי, רומנטי?
לפי מה שאני יודע הלחנה וניצוח הולכים יחד...
השאלה בכלל כמה מקום יש למלחין בן זמנינו במוסיקה קלאסית.
האחרון שאולי השפיע היה פרופסור אנדרה היידו ז"ל..
נכתב ע"י סולפג' solfege;2312073:מתי פרופ' אנדרה היידו נפטר????? כנראה שהייתי מהאחרונות שלמדו אצלו... ראיתי אותו בפעם האחרונה לפני 4 שנים כשעשו לו יום הולדת 80 ומאז--- התחתנתי וזנחתי לאנחות את המוסיקה הקלאסית.
פתחו ולא צלחאגב, הרבה זמן חשבתי שאולי צריך לפתוח אשכול על מוסיקה קלאסית, השאלה אם יהיה פה מנין של מתעניינים...
איפה ?פתחו ולא צלח
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים