נכתב ע"י natittt;472020:אני באמת לא מבין למה לבעלי עסק שעובדים במקצוע צריך להסביר דבר כ''כ ברור, גם כך אנחנו במקצוע של פשיטת רגל, אסור להרוויח בלי להזיע?
זה בקשר לדמגוגיה.
ולעניננו, כן, אין שום סיבה שתרויחי בלי שתזיעי, והמזמין ישלם כפול על אותה סדרת מודעות (לאותו עסק!) רק כי הגרפיקאי החליט.
חוקית אני לא יודע מה החוק. מעשית, אם הייתי פוגש גרפיקאי כזה- זו הפעם האחרונה שהייתי פוגש אותו.
נכתב ע"י natittt;472004:אני מבין ששם זה לא היה לאח אלא לעסק שונה שאין לו קשר.
דיברתי על להפיץ? דיברתי על מסחר ורווחים?נכתב ע"י עדן;472039:תודעת שירות עד כדי התאבדות כלכלית??
תחשוב בהגיון, יבוא אליך לקוח עם בקשה לעיצוב כרזה לסוכה שלו, את העיצוב הזה הוא יקח ויפיץ בכל רחבי הארץ וירוויח הון רב על גבך. זה נקרא תודעת שירות?
שירות עד קו גבול מסויים.. אני לא אומרת שצריך לקחת מחיר מלא עבור לקוח חדש, אבל מינימום 50 אחוז מהעבודה זה חובה לקחת! ללקוח יש אופציה ללכת לגרפיקאי אחר שיעשה לו עיצוב חדש, זה עדיין יעלה לו יקר יותר!
נכתב ע"י natittt;472045:דיברתי על להפיץ? דיברתי על מסחר ורווחים?
אני מדבר על להשתמש עם אותו שם, אותו לוגו, לאח של המזמין
זה ממש אותו עסק.
בכל מקרה, לאור המצב אליו התגלגלו הדברים ("ברכות לבביות" מצד אחד הכותבות פה) אני מסיים את הבעת עמדתי בנושא, על אף שהיא לא השתנתה.
זה ממש אותו עסק.
בכל מקרה, לאור המצב אליו התגלגלו הדברים ("ברכות לבביות" מצד אחד הכותבות פה) אני מסיים את הבעת עמדתי בנושא, על אף שהיא לא השתנתה.
זה ממש אותו עסק.
נכתב ע"י Aאילה;472060:א. מה שייך כאן שאלה הלכתית.
זה את צריכה להחליט אם את מעוניינת לעשות לאח את העבודה ובאיזה מחיר.
שום רב לא יכול להכריח אותך לעשות עבודה למישהו במחיר שאת סבורה שאין זה משתלם לך.
ב. את קודם יורה את החץ ואח"כ את מבקשת שיסמנו לך את המטרה.
את שואלת שאלה, ואח"כ בלהט פנימי עמוק את מסבירה למה את לא צריכה לוותר, אז למה את שואלת?
ג. לגופו של עניין כל גרפיקאי/ת לפני שהוא מחליט לתמחר עבודה כלשהיא הוא צריך לעשות את החשבון
1. האם זה משתלם ביחס למחיר שהוא מצפה לקבל לשעה,
2. האם זה מחיר שהלקוח יכול לעמוד בו, (אחרת הוא לא יקח את העבודה)
3. האם זה מחיר ושירות שיגרמו ללקוח להישאר אצלי, או שזה יגרום לו לעבור לגרפיקאי/ת אחר/ת.
מעבר לכך כל מחיר שיגרום לו להישאר ולהיות מרוצה, הוא מחיר שכדאי לך לקחת!
הכל ענין של ביזנס, היצע וביקוש!
נכתב ע"י go;472081:אני חושבת שהכי פשוט לשאול רב.
אני לא מבינה למה לא עשית את זה עד עכשיו,
רב יכול לפסוק לך אם הדבר הזה הוא מותר או אסור הרי זה גובל בגזל.
אם את רוצה יש את הטלפון של מענה ההלכה 073-7246000
נכתב ע"י אברהם;472112:רק קחי בחשבון שיכול להיות שהרב של האח שלה יגיד שהוא יכול לקחת את הקבצים לגרפיקאי אחר ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים