נכתב ע"י MRF;1832884:למה ששישי יהיה חופש?
מספיק שבת חופש.
אפשר לנקות ולבשל המון בשישי ולסיים שעה לפני הזמן.
מה אתן עושות בכל החופש הזה?
מספיק שבת מגרדים תעסוקות מתחת לאדמה.
חוץ מזה, זה רק אצלי שאם מנקים ושוטפים ברביעי, חמישי הילדים מלכלכים וצריך הכל מהתחלה בשישי?
פעם שטפתי בשישי בבוקר אח"כ התלכלך ושטפתי בצהריים והקטן שפך כוס חלב ושוב עברתי לפני שבת.
היום, שעה לפני שבת ולא עובדים עבודת פרך.
אני לא בסדר?
נכתב ע"י KR;1833083:לא קראתי את כל האשכול
אכתוב את המסקנה שלי:
אי אפשר להכניס ליום שישי אחד, גם אם הוא ארוך, את הכל:
כביסה, גיהוץ, ניקיון, בישולים.
זה אי אפשר.
מכאן תמשיכי הלאה: תתארגני איך שנוח לך. העיקר להוריד מיום שישי.
אני אישית מכינה שבת מאוד בסיסית, עם עוגה פשוטה אחת ובלי פשטידות בכלל. ולא חלות ביתיות. וגם לא סלטים ביתיים (ממילא לא אוהבים כ"כ. אני רק מכינה רוטב שום לסלט).
(כל הנ"ל מחוסר כוחות ויכולת ולא חלילה מזלזול בכבוד שבת).
גם האוכל הפשוט והמסורתי שלי הוא טעים מאוד ומענג את השבת כמו שצריך.
אנחנו נורא נהנים לשבת לסעודה, אחרי מנוחה טובה של יום שישי, רעננים, ולהנות משבת.
אבל גם בישול שבת כזו+ניקיונות+כביסות+גיהוץ - לא ייתכן להכניס כך שבת בלי להשתגע - אם הכל נעשה ביום שישי!
אז אישית, אני גיליתי שיום רביעי - הוא ה"פרצוף" של יום שישי.
אם* אני מגיעה ליום רביעי עם הכל מכובס והכל מגוהץ והבית מסודר-
אני יודעת שיום שישי יהיה בסדר אי"ה!
(הכל, כוונתי לכל הבגדים שצריך לשבת+ראשון ושני, כי ברור שאין דבר כזה הכל. כל יום סל הכביסה מתמלא מחדש).
*אם, כלומר, אני ממש שמחה אם הולך לי. ממש לא תמיד!
ואז בחמישי אני מתחזקת את הסדר
בלילה אחרי השכבת הילדים אני שוטפת, ובעלי עושה קניות
ובשישי אני מבשלת.
אז לא משנה איך מה ומתי, העיקר לא לדחוס הכל ליום שישי אחד קטן ומסכן.
ותאמיני לי, שלהתרגל לנוח ביום שישי זה הרגל מבורך (וממכר).
את מקבלת את השבת אחרת!
נכתב ע"י sarit_f;1833172:גילוי נאות: בעלי עוזר לי המון המון, אז אולי זה לא חכמה
נכתב ע"י hbecker;1833404:הכי חשוב- ביום ששי אני מתפללת ומבקשת מהקב"ה שיעזור לי להגיע לשבת רגועה ובנחת....
נכתב ע"י hbecker;1833404:אני גם מאלה שמכינות הכל מראש.
יום ראשון- זה סוג של יום יותר קליל...כביסות של השבת וכו'.
שני-אפיה [עוגה]
שלישי- מנה אחרונה
רביעי- נקיון יסודי כולל הכל [קירות, חלונות, רצפה, אבק מהרהיטים] זה היום שהכי קשה לי אבל כשהכל נקי ומבריק בערב- זה שווה.
חמישי- קניות וכל הבישולים למעט חלות וטשולנט
שישי-שולחת את הילדים, מתפללת וחוזרת לישון עד 11:50....מחכה לזה כל שבוע. קמה, מעמידה בצק לחלות וטשולנט, מסדרת מטבח, שולחן בסלון... הבית מתמלא בריח של החלות והן ממש טריות לשבת...
מה שכן אודה- חולצות של בעלי הבת שלי מגהצת. של הבן- אני.
מקלחות- כולם גדולים ומתקלחים/מסתרקים/מתלבשים לבד אז זה יותר קל.
הכי חשוב- ביום ששי אני מתפללת ומבקשת מהקב"ה שיעזור לי להגיע לשבת רגועה ובנחת....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים