- הוסף לסימניות
כמדומה שהכוונה: ספרי אשכנז (כמו שרגיל בלשונו ס"ס כשהכוונה לספרי ספרד).זה חידוש, שראשי תיבות ס"א הוא פתח ל-ספר אחד!
כמדומה שהכוונה: ספרי אשכנז (כמו שרגיל בלשונו ס"ס כשהכוונה לספרי ספרד).זה חידוש, שראשי תיבות ס"א הוא פתח ל-ספר אחד!
אם היתה זו תפלה בת זמננו הייתי קובע כך:טעויות בשינון הילדים הרכים בתחילת התפילה:
'מודה אני... תורה תהיה אומנותי', ולא 'אמונתי' (מלשון אומנות ולא אמונה)
יש מצב שבכמה סידורים הטעות הזאת גם נמצאת. זכור לי שבסידורים החדשים זה מתוקן, לא עיינתי מספיק)
עבר זמן העריכה - מפאת חפזוני פלטה מקלדתי 'אהבתו' במקום 'אהבתך', אבל הכוונה ברורה.אמנם הבטחתי בזמנו להביא עוד שגיאות בסידורים, ועוד חזון למועד, אבל מצאתי שגיאה נוספת בקבצים החינמיים של התנ"ך, לתשומת לב מי שמסתמך עליהם (כולל בתכנת 'נקדנית' ואולי בתכנות ניקוד נוספות):
כִּי כַלָּתֵךְ אֲשֶׁר אֲהֵבַתֶךְ יְלָדַתּוּ (רות ד, טו) כמובן צ"ל קמץ בבי"ת של 'אהבתו'.
בתנ"ך ברויאר שלפניי זה עם פתח. וגם ברוב התנ"ך בפועל יוצא של נסתרת לה"פ בפתח, ומה שמשתנה יותר זה הדגש בת"ו שאחריו - לפעמים עם דגש ולפעמים בלי. האם אני טועה?אמנם הבטחתי בזמנו להביא עוד שגיאות בסידורים, ועוד חזון למועד, אבל מצאתי שגיאה נוספת בקבצים החינמיים של התנ"ך, לתשומת לב מי שמסתמך עליהם (כולל בתכנת 'נקדנית' ואולי בתכנות ניקוד נוספות):
כִּי כַלָּתֵךְ אֲשֶׁר אֲהֵבַתֶךְ יְלָדַתּוּ (רות ד, טו) כמובן צ"ל קמץ בבי"ת של 'אהבתו'.
שמעתי שבמאגר ממרא הושתלו שגיאות מכוונות.בתנ"ך ברויאר שלפניי זה עם פתח. וגם ברוב התנ"ך בפועל יוצא של נסתרת לה"פ בפתח, ומה שמשתנה יותר זה הדגש בת"ו שאחריו - לפעמים עם דגש ולפעמים בלי. האם אני טועה?
מצאתי מקום אחד בתנ"ך (במאגר ממרא ובברויאר) שיש קמץ במקרה כזה: ישעיה מז י: שׁוֹבְבָתֶךְ.
מצד שני, גם 'אהבתך' הוא מופע יחיד... כי כנראה בכל השאר יש דגש בת' (וְכִעֲסַתָּה צרתה) או שוא (חבלה יְלָדַתְךָ) שניתן לטעון שהם הגורמים לפתח שיבוא.
ויש לחלק בס"ד (לאחר בדיקה), ש'אהבתך' הוא בפשטא ולכן הב' בפתח, ולעומתו 'שובבתך' הוא באתנחתא ולכן הב' הב' בקמץ.
קשיא.ולגבי 'אהבתך' בפשטא לעומת 'שובבתך' באתנחתא - אשמח לדעת, אם כן, למה 'ילדתך' בפתח בסוף פסוק?
לא, בשוא.ואגב, בעבר מצאתי זאת במאגר הנ"ל - מִקַּטַנֵּי שִׁבְטֵי יִשְׂרָאֵל (שמואל א' ט, כא) - האמנם גם זה מופיע בפתח בברויאר?
נכון. זה בשביל שלא יעתיקו מהם טקסטים שלמים בלי רשות.לא ידוע לי על שגיאות מכוונות ב'ממרא'. מה שכן, במאגר של די.בי.אס הושתלו שגיאות מכוונות, והם גם פירסמו את זה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים