מילה בסלע, שלום,
אם ההנהלה נתנה בך אמון, זה יושב על עובדות בשטח.
שנים הייתי מקצועית, ועברתי לחינוך בגלל כיתה מאתגרת כמו שאת מתארת, שחיפשו להן מחנכת מתוך הצוות, וההחלטה נפלה עלי. הייתי בהלם מוחלט.
עכשיו למעשה מה שעשיתי,
א. כל הזמן ביקשתי ועד היום אני מבקשת מה' שאמצא חן ושכל טוב בעיני אלוקים ואדם, וזה כולל את התלמידות, ההורים, הצוות וההנהלה. מאוד מאוד עוזר.
ב. בתחילת היום השתדלתי תמיד לומר: לאדם מערכי לב ומה' מענה לשון, והאמנתי בכל לב שאני השקעתי בהכנת השיעורים אך מה שיצא בפועל זה לפי רצון ה' מה שמתאים לבנות לשמוע.
ג. נתתי אמון מלא בבנות. באופן מוחלט. הן היו בהלם מהמחמאות, מהפרגון, מהאמון. וכל הזמן אמרו לי אף פעם לא החמיאו לנו, כל המורות רק מעירות לנו, את היחידה שמחמיאה/מאמינה/ מפרגנת/אוהבת. והכל היה אמיתי, ז"א אהבתי אותן כבנותיי ממש.
ד. טיפלתי נקודתית בבעיות חברה קשות שהיו שם. טיפול שורש!!!! לא היססתי להושיב סביב שולחן אחד לדיונים, בנות שנשבעו שהן לא תדברנה אחת עם השניה לעולם. הן ראו מצד אחד נחישות ומצד שני רגישות ואהבה, ורצון לשני הצדדים יהיה טוב בכיתה. אף פעם לא הייתי עם צד אחד כאשר הצד השני נכח.
ה. נתתי להן לקשט, להכין תכנית לביה"ס, לבוקר חברותי, הרבה אוכל, כל הזמן או שלמדו או שהיו עסוקות במשהו אחר.
ו. מראש סיכמתי עם ההנהלה שאנחנו מוותרים על דברים מסוימים בתקנון - שהם לא בעיות של צניעות, והחלטנו יחד מה קריטי וחשוב, ורק עליהם עמדנו. שאר המורות הונחו לא להעיר להן.
ז. לגבי הורים- השתדלנו ליצור קשר בריא שבנוי על מחמאות אמיתיות על הבת, ועיקר עבודה החינוכית נעשתה אחד על אחד עם הבנות עצמן, כמעט ללא התערבות ההורים. זה עושה המון לבת שהיא יודעת שאמרו עליה דברים טובים.
ח. בסוף השנה הן לא רצו להיפרד. ומדובר על בנות שבתחילה לא רצו לבוא עם חולצת תלבושת שלא יזהו שהן לומדות ב..., ותמיד אמרתי להן, את המקום הזה לא תרצינה לעזוב, וכל השנה חיברנו אותן חזק למקום ולקו החינוכי. חבל שאין לי הסרטות מהשבוע האחרון שלהן. הבכיות, ההתרגשות, מכתסבי התודה, המשוב החם והאהבה שהן מחזירות עד היום היה שווה כל מאמץ.
כיום הם בתיכונים מצוינים, גאות במקום שלמדו, עם זכרונות טובים.
ט. מדובר בעבודה קשה מאוד 24/7 קיבלתי הרבה תמיכה בבית מבעלי והילדים, גם הצוות תמך, עזר ופירגן. וההנהלה עמדה מאחורי באופן מלא. אך עדיין היה סוחט!!!
י. בסוף השנה קרסתי מעייפות נפשית ופיזית. כי המאמץ היה בכל התחומים. לשנה אח"כ יצאתי לשבתון. והוא היה מתוק מדבש.
מקווה שלא הלאיתי אותך.