לא להוסיף אלא להחליף, ולוותר על הסטייל והקנאה במעמד החברתי האליטיסטי וכל הדברים היפים ההם שהוזכרו כגורמים מדרבנים. הנעה למעשה צדקה וחסד, ולא כי הכליה 'אננססרית', אלא כי הקב"ה עשה את האדם כך שיוכל להסתדר מצוין גם עם כליה אחת בלבד. ואגב, לאיזה בן אדם יש צפורן מיותרת? אה, התכוונת לצפורן מגודלת? ובכן, צפורן מגודלת היא מטרד (חוץ מעניינים שבסוד, אבל לא נעסוק בזה). למי מכם כליה שניה בגוף, טובה ומתפקדת, היא מטרד?נכתב ע"י ariels;1001399:מה שבטוח, שהדיונים כאן העלו את הנושא למודעות באופן ברור
מן הסתם כמעט אף אחד מהקוראים פה לא עסק יותר מדי בנושא הזה (מלבד מי שיש לו קרבה משפחתית או אחרת לחולי דיאליזה)
אחרי קריאת הכתבה אפשר להוסיף לבריף -
יהודים טובי לב המונעים ממניעים של עשיית חסד והצלת חיים כפשוטו
שאינם מקווים לטובות הנאה, חברתיות או אחרות, ממעשיהם הנאצלים
והמקבלים סיפוק מעצם הידיעה שתרומתם הצילה חיים של יהודי אחר
ואני חושבת שתחושה ההזדהות העמוקה עם התורמים
יכולה בהחלט לעורר תגובת ME TOO
בקרב ישראל קדושים, שאחת מתכונותיהם המולדות היא "גומלי חסדים"
בחברה האידיאלית נכון להציג כך את הדברים, אלא שאנחנו עדיין לא שם...נכתב ע"י אפכא מסתברא;1002073:לא להוסיף אלא להחליף, ולוותר על הסטייל והקנאה במעמד החברתי האליטיסטי וכל הדברים היפים ההם שהוזכרו כגורמים מדרבנים. הנעה למעשה צדקה וחסד, ולא כי הכליה 'אננססרית', אלא כי הקב"ה עשה את האדם כך שיוכל להסתדר מצוין גם עם כליה אחת בלבד. ואגב, לאיזה בן אדם יש צפורן מיותרת? אה, התכוונת לצפורן מגודלת? ובכן, צפורן מגודלת היא מטרד (חוץ מעניינים שבסוד, אבל לא נעסוק בזה). למי מכם כליה שניה בגוף, טובה ומתפקדת, היא מטרד?
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1002079:ולכן זה התפקיד של הפרסומאים שלנו - ללבות עוד יותר את היצרים האלה שכולנו יודעים שהם רעים? המטרה מקדשת את האמצעים?
נכתב ע"י GRN;1002075:בחברה האידיאלית נכון להציג כך את הדברים, אלא שאנחנו עדיין לא שם...
נכתב ע"י GRN;1002110:שהפרסומאים יעברו הסבה למחנכי הדור?
משמע אפשר לשכנע בני אדם באמצעות 'דריכה רגשית' של הרגשות היותר נעלים שבהם, ואין הכרח לעבור לשם כך דרך היצרים האפלים.נכתב ע"י אופק רחב;1002466:נכון מאוד מה שאמר שהעיסוק ב"כליה המיותרת" העלה את המודעות לענין.
אני - למשל - כלל לא זכרתי שבכלל יש לי כליות באיזה מקום אי שם.
כשקראתי את האשכולות, רציתי לשאול: מה?! יש לי כליה?
דווקא אחרי שקראתי את הכתבה היפפיה והמחכימה וכו' - די השתכנעתי.
לא יודע אם ממש ללכת לתרום, אך בכל אופן תאוריתית הבנתי שיכול מאוד להיות שהכליה אכן מיותרת למדי, ולמה לא לעשות עמה משהו מועיל.
נ"ל שאצלי זה עבד טוב מאוד.
תודה רבה
במחילה, זהו לא חלב שנשפך כבר מזמן?נכתב ע"י אפכא מסתברא;1002155:לא, במחילה, שרק לא יעשו ההיפך.
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1002471:משמע אפשר לשכנע בני אדם באמצעות 'דריכה רגשית' של הרגשות היותר נעלים שבהם, ואין הכרח לעבור לשם כך דרך היצרים האפלים.
שערי תשובה לא ננעלו בפני אף יהודי... ולפחות בפורום החרדי הזה שיישמע הקול השפוי.נכתב ע"י ותמיד לבחור;1002473:במחילה, זהו לא חלב שנשפך כבר מזמן?![]()
עם זה - אסכים בכל לב.נכתב ע"י אפכא מסתברא;1002504:שערי תשובה לא ננעלו בפני אף יהודי... ולפחות בפורום החרדי הזה שיישמע הקול השפוי.
אם מותר לי להעיר...נכתב ע"י אברוּמי;997422:אדוניהו או אבשלום - הזול מבין השניים - ....
נכתב ע"י אברוּמי;997422:אדוניהו או אבשלום - הזול מבין השניים - ....נכתב ע"י בנימין41;1004680:אם מותר לי להעיר...
זו לא בעיה להצהיר (לכאורה) השאלה - איך.נכתב ע"י אברוּמי;1005046:תנו לסטות שניה מהנושא:
האם זו בעיה להצהיר ש'אותו האיש' היה רשע? ושאחאב היה מלך רשע?
או לקבוע שעצותיו של אחיתופל היו 'עצות אחיתופל'?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים