נכתב ע"י Line In;969381:רעיונות לשירים או יצירות עם אקורד נפוליטני.
(אקורד נפוליטני -דרגה שניה מונמכת - Bb בסולם לה מינור)
כמו בשיר רחם.
תודה רבה!!!
נכתב ע"י נוי;969387:בשיר מינורי שהחמישית מינורית (הצליל השביעי לא מוביל) הגיוני שיתאים שם נפוליטני נחמד.
נכתב ע"י אלפא ביתא;970932:לגבי רחם, יש לך טעות, זה לא בי במול כי אם ג'י אם.
נכתב ע"י בעל מנגן;969712:
תוכלו להסביר מעט יותר? (למי שמכיר את הדברים הללו, אך לא לפי הקודים שלהם...)
נכתב ע"י Line In;970069:אנסה להסביר רק שאני לא בטוחה שהנושא יובן, יש צורך בידע בסיסי.
על כל דרגה בסולם נבנה אקורד.למשל- סולם לה מינור:לה, סי ,דו ,רה, מי, פה, סול, לה
על כל תו בסולם(דרגה) בונים אקורד, ומה שיוצא זה:.Am, Bdim,C,Dm,Em,F,G
הדרגה השניה בסולם לה מינור היא B מוקטן.
כנראה שהיתה תקופה בהסטוריה שלא אהבו את הגוון של האקורד המוקטן ופתרו את הבעיה ע"י הנמכה של הדרגה השניה בסולם בחצי טון, אם ננמיך את סי בחצי טון, מה יצא?Bb.
הנפוליטני ממש לא מתאים בכל שיר. אני מצאתי אותו יותר בטבעי. ועכשיו אני צריכה להסביר כנראה מה ההבדל בין סולם טבעי להרמוני?
כמו שכתבתי יש אותו בפתיח של רחם.
Am, Dm, Am, Am, Dm.
G, Dm, Am Am Bb Am
במקרה זה המלודיה ממש דורשת . יש סי במול במלודיה.
אני חושבת שלכאלה שיש שמיעה מוסיקלית טובה ויודעים להתאים אקורדים לבד ובצורה יפה, מספיק להכיר את האקורד ולפעמים לנסות לשלב אותו.
תשמעו לבד אם הוא מסתדר או לא.
וועכשיו נסו לזהות את הנפוליטני בנעימת הסנדק.זה בקטע ב' של הנעימה.
בהצלחה!
נכתב ע"י Line In;971009:מה זאת אומרת מוכר אבל לא לפי השם?
אתה מנגן ומתאים אקורדים רק לפי שמיעה? בלי לדעת לקרוא תוים או שמות אקורדים?
אכן.נכתב ע"י אלפא ביתא;971451:נראה לי שיש יותר אנשים שמנגנים ומבינים במוסיקה בלי שהם מבינים כ''כ טוב ''יפנית''...
שאלה נצחית: האם יש כללים ברורים לאקורדים "נכונים"?נכתב ע"י נוי;971470:במקום התוצאה של "בערך"- גם אקורדים נכונים ותיבולים מעניינם ופה ושם מהלכים חלשים יותר ופחות.
תני דוגמה בבקשה.נכתב ע"י Line In;970951:כל הכבוד!!!
ויש את האקורדים הגאוגרפים שהם עוד פחות נפוצים: גרמני, צרפתי, איטלקי וכו'.
נכתב ע"י קקטוס;971561:תני דוגמה בבקשה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים