נכתב ע"י יונה יונה;1693605:איזה סטריאוטיפיות חגיגית,
יש חסידים שלא שואלים כלום את האדמו"ר שלהם (גם לא על יועץ נישואין), ויש ליטאים שמשגעים את הרב על כל פיפס
(ומחילה היום הליטאים עלו על החסידים בתחומים מסוימים)
זה מאד נח להקצין!נכתב ע"י pnina912100;1693593:איזה שטויות, חסיד לא מבין איך אפשר בלי כל אצבע שמזיזים לשאול רב, לכן אולי הוא חושב שהחיים מסובכים
וכבר אמר החכם:אם אני יתקע במהלך החיים במשהו שאני ירצה חוות דעת/ברכה/יעוץ של גדול, אני ילך לשאול ולהתייעץ, אבל זה שאני לא הולכת תמיד זה כי אני חושבת שאני לא צריכה, כך התחנכנו וטוב לנו עם זה, בכל אופן החיים שלי לא מסובכים ברוך ה'...
נכתב ע"י pnina912100;1693625:וזה שיש חסידים שלא שואלים כלום את האדמור, אז הם לא חסידים אמיתים, חסיד שואל כל דבר את אדמורו או רבו (בכל אופן עד כמה שהבנתי מהם) ואם הוא לא שואל, אז לא על אלא דיברנו.
נכתב ע"י יונה יונה;1693640:זה לא נכון.
יש חסידים אמיתיים עם "חשיבה עצמאית" כמו שכתבו כאן, והם לא ישאלו איפה לגור ומה לעשות עם הילד שלא מסתדר בכיתה, יכול להיות שהם כן יבקשו ברכה-ויש הבדל בין 2 הדברים.
את חושבת שפעם יהודי היה הולך לשאול את רבו לאיזה חיידר להכניס את ילדו?נכתב ע"י הגפן;1693639:זה מאד נח להקצין!
לכל בן אדם יש צמתים בחייו -
אשרי מי שיש לו מורה דרך לאן לפנות!
וכבר אמר החכם:
בעיית הבעיות זה כשאין בעיות!!!
נכתב ע"י pnina912100;1693661:זה ששואלים כל דבר, לא אמרתי, זה כיף וזה פותר הרבה, אבל אנשים היום יותר מידי מפחדים לחשוב ולהחליט ורוצים כל דבר לתלות על מישהו אחר, שבמקרה הזה זה הרב
אותנו מלמדים לחשוב
נכתב ע"י חנון;1692844:במקרה שכולם מתערבים ושופכים אש למדורה ויש רצון בין בני הזוג לחיות ביחד הפתרון הוא להתנתק מכולם ולא להקשיב לאף אחד
אחרי כמה שיחות ביניהם כששמים הכל על השולחן לא תמיד נשאר ליועץ מה לעשות
נכתב ע"י pnina912100;1693647:אוקי, זה לא מה שדיברו כאן, דיברו על זה שהחסידים כן שואלים והליטאים לא, זה שיש חסידים שלא שואלים זה עוד ענין.
נכתב ע"י אסתר;1693561:ולכן ככה זה נראה כששאלות כבדות משקל והרות גורל עומדות על הפרק.
נכתב ע"י גלבוע;1693851:אז לכי תנזפי ברבנים הליטאים ותסבירי להם שהם לא מחנכים כיאות את צאן מרעיתם.
נו באמת, לא נראה לך הדרך הליטאית? אז לא.
יש גם ליטאים שלא נראה להם הדרך החסידית.
רוצה שהם יכתבו את זה בפורום? או שאת מצפה מהם לכבד?
נכתב ע"י גלבוע;1693851:אז לכי תנזפי ברבנים הליטאים ותסבירי להם שהם לא מחנכים כיאות את צאן מרעיתם.
נו באמת, לא נראה לך הדרך הליטאית? אז לא.
יש גם ליטאים שלא נראה להם הדרך החסידית.
רוצה שהם יכתבו את זה בפורום? או שאת מצפה מהם לכבד?
נכתב ע"י אסתר;1693937:זו היתה בסך הכל הבעת רחמים מצידי.
לא מתיימרת לחנך אף אחד. הלוואי שאצליח את עצמי.
נכתב ע"י הניה;1693951:הזוג הזה אכן חסידי, (ברוך השם שאני מחוץ לתמונה ) אבל מודעים שניהם שהם צריכים עזרה, הם ניסו לבד להגיע למטפלים והמצב רק הידרדר, עכשיו אני ניסיתי לברר בשבילם (פעם חמישית שהם מנסים תהליך ...)
מי שיכולה לתת המלצה על הניה לוברבום- באישי בלבד- אודה ,
נכתב ע"י אסתר;1693937:זו היתה בסך הכל הבעת רחמים מצידי.
לא מתיימרת לחנך אף אחד. הלוואי שאצליח את עצמי.
נכתב ע"י מלפפון;1693544:זה נכון מאד.
הענין הוא שבציבור הליטאי ההנהגה היא לא פרטנית אלא יותר כוללנית.
לכן פחות מצוי רב ששואלים אותו לאיזה בי"ס לשלוח את הילדה, וכן פחות מצוי שרב אומר מעצמו לעבור דירה לערד (למרות שר' חיים כן ממליץ על ב"ב).
בציבור הליטאי מצויה יותר הנהגה של 'משגיחים' ששואלים על פיהם. אבל לא לכל אחד יש משגיח שהתחבר אליו. לכן כשאין כ"כ אופציות של מנהיג פרטני, המציאות היא שזה לא כזה פשוט לשאול רב בעניינים שההכרעה צריכה להסתמך על הכרות אישית של הרב את המשפחה לפי תנאי השטח.
נכתב ע"י אסתר;1693561:ולכן ככה זה נראה כששאלות כבדות משקל והרות גורל עומדות על הפרק.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים