אדם לעמל יולד
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
אכן, שכן שלי התפנה לפני שעה וחצי.שמעתי שאותם שכבר אישרו להם היום להתפנות,
כן יתפנו למלוניות,
וכנראה יהיו האחרונים.
שינצלו שם את שסוכות ושמע"צ![]()
אכן, שכן שלי התפנה לפני שעה וחצי.שמעתי שאותם שכבר אישרו להם היום להתפנות,
כן יתפנו למלוניות,
וכנראה יהיו האחרונים.
שינצלו שם את שסוכות ושמע"צ![]()
אוקי, אי אפשר לקחת את שני ההורים שלא מרגישים טוב ולהשאיר את הילדים לבד בבית,לפי זה יש לקחת למלונית
רק בעלי משפחות שמרגישים מאוד לא טוב
או זקנים ובעלי מוגבלויות
בקיצור, בערך 10% מהשוהים שם כיום
ברגע שבמשפחה הרבה נדבקו אז הרבה יותר יכול להתקבל על הדעת שמנסים כולם להידבק ולגמור עם זהאני גם מכירה,
שלחו את הילדים שוב ושוב להיבדק,אולי בכל זאת אחרי ששתו מהשוקו של אמא הם נדבקו...
"וברוך ה " יש 50 אחוז אז יוצאים למלונית...
את יכולה לענות לה תשובה מאד פשוטה.כמה שאת צודקת.
אחת מהעובדות אצלנו מגיעה מעיר חילונית עם מיעוט חולים שואלת אותי למה בגלל החרדים דופקים מדינה שלמה?
למה בגלל החרדים שהולכים ונדבקים בכוונה ומבלים בחופשות משפחתיות על חשבון המדינה אני אמורה לחשוש מהפרנסה שלי? למה שוב בגללם הילדים שלי יושבים בבית?
לא רואה בעיה לענות לה בהשתתפות: "צודקת"אחת מהעובדות אצלנו מגיעה מעיר חילונית עם מיעוט חולים שואלת אותי למה בגלל החרדים דופקים מדינה שלמה?
למה בגלל החרדים שהולכים ונדבקים בכוונה ומבלים בחופשות משפחתיות על חשבון המדינה אני אמורה לחשוש מהפרנסה שלי? למה שוב בגללם הילדים שלי יושבים בבית?
כןזה בודדים ממש!
חבל שבשביל זה משמיצים מגזר שלם.
אכן צודקת...לא רואה בעיה לענות לה בהשתתפות: "צודקת"
איזה 90%???כן
90% מוציאים שם רע ל-10% הנותרים...
בכל הקשור להתנהלות בקורונה. זו כוונתי וזו המציאותאיזה 90%???
התכוונת כנראה הפוך.
אולי 10% מהחולים נמצאים במלונית!
ומתוך ה10%, אולי 10% נכנסו בצורה לא הוגנת.איזה 90%???
התכוונת כנראה הפוך.
חסרים לך נתונים על התחלואה בציבור הערבי...בכל הקשור להתנהלות בקורונה. זו כוונתי וזו המציאות
עם כל הכאב, חלק עצום מהציבור 'שם פס' על כל הנושא
ישנם קהילות עצומות שמתנהגות כרגיל לחלוטין (ולא משנה כעת מה ההסבר המלומד התורן)
התחלואה בציבור החרדי היא פי 3.5 מחלקו באוכלוסיה
והוא לא צפוף יותר מהציבור הערבי
בתוך עמי אני יושבת ורואה את התנהגות הציבור
כואב לי אבל א"א להתעלם מהמציאות
חד, ישר, אמת.צריך להפריד בין הטיעון הסוציאלי ובין הטיעון האפידמי.
סוציאלית - יש הרבה נשים בלי קשר לקורונה שמרגישות מאוד לא טוב, והבעל שלהן בחו"ל או חולה או לא יודעת מה. ויש אלמנות או חד הוריות אחרות שחוטפות שפעת של שבועיים. אף אחד לא חושב שהמדינה אמורה להוציא אותן למלון. כי לא מדובר פה על סיוע סוציאלי. המלונית לא נועדה 'להקל על חולים', אלא לעזור לציבור - למנוע הדבקה. וכאן עברנו לטיעון האפידמי.
אפידמית, כדי לקטוע שרשרת הדבקה, חשבו שהמלונית תעזור. והתברר שזה לא ממש שווה את העלות. לכן מפסיקים את הנוהל.
יהיו כאלו שיכלו להיעזר במלוניות, והפסידו.
את האצבע צריך להפנות לתרבות הנצלנות שמתרחבת לה פה ושם, כמו תופעת העגלות שגרמה לביטול סל הלידה, וכמו עוד לא מעט 'רעיונות' קומבינטוריים שהופכים למנהג מצוי, וגורמים לרשויות להחמיר נהלים או לבטל הטבות.
לא קשור לנושא. אבל אין קהילות חרדיות עם מיעוט חולים.את יכולה לענות לה תשובה מאד פשוטה.
יש ערים שיש בהן קהילות חרדיות ומיעוט חולים. וגם שם סגרו את בתי הספר.
לא היה הרבה הגיון בסגירה הגורפת של בתי הספר ללא קשר לצבע העיר.
מניעת מעבר בין ערים- אני מבינה, מונע התערבבות צבעים.
אבל סגירת בית ספר בעיר ירוקה? או כחולה?
מה זה רוסיה הקומוניסטית? גם לי גם לך לא יהיה?
איייייייייין!יש בהחלט.
כרגע הם במגמת ירידה משמעותית.חסרים לך נתונים על התחלואה בציבור הערבי...
אני מדברת על הזמן שהחליטו על סגירת המוסדות.לא קשור לנושא. אבל אין קהילות חרדיות עם מיעוט חולים.
היה. אבל כרגע לא קיים.
כל ישוב חרדי גם אם הוא קטן, הוא יונק מהישובים הגדולים. האבא גר בירושלים והשווער בבני ברק.
הרבה של הילדים מביתר, והגננת במעון מבית שמש.
והערבות ההדדית במובן השלילי שלה השפיעה שגם במקומות ששמרו ונזהרו, והצליחו. ככל שהתגברה רמת התחלואה במגזר חומות ההגנה קרסו והנגיף שורץ (בגדול) בכל פינה.
נכון, היו.אני מדברת על הזמן שהחליטו על סגירת המוסדות.
לפני ההדבקות ההמוניות של ר"ה.
בפרוש היו ערים כאלה. אני גרה באחת מהערים האלה.
לגמרי צודקת!!איזה 90%???
התכוונת כנראה הפוך.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים