- הוסף לסימניות
אני מכירה כמה שכן שלחונראה לי שבשביל משפחות חרדיות זה לא כזה לוקסוס לשלוח בחור לבד.
אא"כ זה משהו מטעם הישיבה או משהו דומה.
חיפשו עוד מישהו 'מלווה' מבוגר שיפקח עין
בבית עם ילדים זה חיוני (למי שאכן לא רוצה להידבק בכוונה)
אני מכירה כמה שכן שלחונראה לי שבשביל משפחות חרדיות זה לא כזה לוקסוס לשלוח בחור לבד.
אא"כ זה משהו מטעם הישיבה או משהו דומה.
אני מבינה את הצורך.אני מכירה כמה שכן שלחו
חיפשו עוד מישהו 'מלווה' מבוגר שיפקח עין
בבית עם ילדים זה חיוני (למי שאכן לא רוצה להידבק בכוונה)
היות ויש כבר מספר לא מועט של חולים פעם שניה כפי שהעיד אחד מבכירי אחת מקופו החולים שבקופה שלהם לבד יש כבר למעלה מ 30 מקרים כלו, אז ענין חיסון העדר לא רלונטי. אפשר לחלות פעם שניה.קצת גאווה עצמית:
מה שעשו בכמה מהישיבות הקדושות, שכל העולם ניזון מלימוד התורה שלהם זה בעצם התגלמות הטוב במלוניות בלי הבעיות שסביב!
רק מאומתים, לא כולל המשפחות, בלי עלויות שינוע, בלי עלויות תפעול מעבר לשגרת ישיבה, ולאחר השחרור הם יהוו מגן אנושי לציבור! (אני מבקשת לא להגיב על קהילות מסוימות שנוהגים כך מלכתחילה, כי זה בוודאות יגלוש למקומות לא ראויים ומעבר לכך בוודאות יש צדדים לכאן ולכאן - אף אחד לא יוכל להחזיר מת למשפחתו, לעומת זאת - ההדבקות שם במגמת ירידה כי קיים אפקט חיסון עדר. מה גם שבכל מקום יש ל"ע אסונות - שכל אחד ינהג כמנהג רבותיו בלי להרגיז את הסביבה ובלי להתרעם על אלו ש... יש לנו ב"ה רבנים, בניגוד לגמזויים ושות' יש לנו על מי לסמוך ולה' הישועה.)
חג שמח ומבט חיובי!!!!!
גם ר' גרשון ביקש להוסיף החג הומור, אל תזדעזעו, תחייכו!
בלי להרגיז את הסביבה זה ללכת עם מסיכה ולשמור מרחק...שכל אחד ינהג כמנהג רבותיו בלי להרגיז את הסביבה
לא קשור בכלל לנושא האשכול,ממש לא קשור למלוניות. הם נשארו בישיבה
ורצו להיות כבר אחרי זה ולצאת המתח הבלתי נסבל, ולהתחיל זמן חורף ברוגע
לא נכנסת לדיון אם זה נכון...
אבל ש"ארחות תורה" מארגנת שמחת בית השואבה למחלימים בלבד זה אומר דרשני
מענישים את מי שנשמר ולא נדבק???![]()
אוף, צורם לי.במקום לעשות מערך פינוי למלוניות שעולה מליונים
למה לא משקיעים במערך סיוע למשפחות חולים ומבודדים???
מתפקד, דופק, יעיל, נגיש
ולא שאת מתקשרת למוקד 107 לבקש תעסוקה
כי אין לך מי שילך לקנות דברים בסיסיים לתעסוקה (והחנויות סגורות)
והם אומרים לך בלאקוניות- אני מעבירה את ההודעה הלאה
ייצרו אתכם קשר בהמשך
כך כבר למעלה משבוע.
להצמיד איש קשר לכל משפחה שעונה לטלפונים, עושה קניות, מכוון מה אמורים לעשות
דואג להסברה מתאימה
וגם למכתב שחרור בסיום הסאגה
טוב אז אני קניתי וקניתי ונערכתי וקניתי ונערכתיאוף, צורם לי.
די, הקורונה הזאת לא נולדה אתמול. אנחנו במציאות הזאת חצי שנה.
מילא ימי אדר ניסן שנפלנו לסגר באופן פתאומי וללא הערכות נכונה ומתאימה למצב.
אבל כבר חלפו ימים וחודשים, בודדים הם המשפחות שממש ממש כלואות בבית (וסיבותיהם עימהם) ולא עברו דרך חנות משחקים/ספרים/יצירות/אתרים למינהם...
למה לא התארגנו עם תעסוקה???
למה לא הלכתם לחנות קניתם תעסוקה, הנחתם בארון למעלה עד יגיע שעת הצורך??? בתקווה שלא...
למה להסתמך על ארגונים ורשויות? כאילו להם כן יש תקציבים לשלוח לכל משפחה עם נפשות רבות בלע''ה. כפול פעמיים שלוש וכל בידוד של משפחה ומשפחה? הרי אין לזה סוף!
באמת,
בתקציב של 200 ש"ח (3 ש''ח לחודש מטווח זמן התקופה בינתיים) היה ניתן להשיג ערכה יפה ומעניינת לא פחות משקית יצירות מהמנהל הקהילתי.
די להתבכיינות הזאת.
ואני מדברת מנסיון של שיאנית בידודים.
וכאחת שפינקה מאות ואלפי משפחות בחיוך ובשמחה.
כולנו בתקופה המטורפת הזו. תקלו איפה שניתן להקל. תדרשו מה שבאמת צריך ולא סתם 'מותרות' או 'מגיע לי כי אני בבידוד'. כמוכם יש עוד מליונים...
ואז יש פליאה על קריסה של המערכות. אני אפילו לא מסופקת למה זה קרה.
כרגע רק בבני ברק, לא ירחק היום וזה יגיע הלאה לכל האזורים.....מישהו יודע מידיעה
האם רק בב"ב נגמר המלוניות או שזה משהו גורף בכל הארץ?
מדברת על אלה שהסתמכו על המשאבים הללו. גם לנו אחרי בידוד מס' --- נגמר המלאי. אז אילתרנו. והיינו יצירתיות. אם תרצי דוגמאות- בשמחה.טוב אז אני קניתי וקניתי ונערכתי וקניתי ונערכתי
והנה הגיעה הקורונה.
ולאחר שבוע בבידוד בבית עם חבורת קטנטנים שרגילים להתרוץ במרחב- נשארתי כמעט בלי כולם ולפני עוד שבוע חצי
ואצלנו אין בכלל מושג כזה שהעירייה עוזרת במשהו לא בתעסוקה ולא בקניות
אני לא מצפה לכלום.מדברת על אלה שהסתמכו על המשאבים הללו. גם לנו אחרי בידוד מס' --- נגמר המלאי. אז אילתרנו. והיינו יצירתיות. אם תרצי דוגמאות- בשמחה.
גם להחליף משחקים עם שכנים יכול להיות מפתיע ותועלתי יותר מאשר לצפות לשקית מאחורי הדלת.
לא הכללתי.אני לא מצפה לכלום.
אק נתתי דוגמה לכאלו שניסו להערך אבל המלאי אזל ופונים לקבל סיוע.
לא כל הנעזרים הם אנשים שמסתמכים רק על הסיוע מהעיריות ומארגוני החסד.
לא נכנסת לפוליטיקות.ולצערי, כשמגלים שהרשויות הקורסות כן מסיעות ליחידי סגולה, ביד רחבה ובנפש חפצה, על סמך קריטריונים לא ברורים, אך מפלות אוכלוסיות אחרות שזקוקות לעזר (למשל הורים מוגבלים, משפחות עם ילד צמי"ד מורכב ועוד) למרות שהבטיחו להן עזרה - זה מצב שמעורר תרעומת. וגם על כך הבאתי מחוויותי באשכול אחר.
www.prog.co.il
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים