נכתב ע"י חולי;1340067:כן, מבקשים במזכירות אישור שהיית במרפאה לצורך ההריון.
המעסיק משלם על כל הזמן שאת במרפאה.נכתב ע"י C;1370705:ושהבדיקות לוקחות נניח שעתיים,
המעסיק אמור לשלם על שעה אחת בלבד או על כל השעתיים?
כנראה 20 שעות.נכתב ע"י עיר גנים;1370933:אני עובדת 150 שעות לכמה שעות אני זכאית?
נכתב ע"י לנדא;1371118:משום מה המחשבים של הרופאים מוציאים אישור רק על שעה אחת,
למרות שבפועל רק ההמתנה בתור ארכה יותר משעה.
הרופא טוען שזה אוטומטי ואין לו דרך לשנות.
כמו״כ אישור הרופא הממחושב נותן רק מהשעה שבו נקבע לך התור,
וגם זמן נסיעה לרופא אמור להיות לכאורה מחושב...
כך שסה״כ גם אם זה בזבז לי כמעט 3 שעות עבודה יש לי אישור רק על שעה,
והמעסיק מוכן לשלם רק על האישור (על שעה אחת)
האם יש דרך לחייב אותו לשלם יותר למרות שהאישור של הרופא מוגבל לשעה?
נכתב ע"י C;1371278:למרות שהרופאה רשמה לי שעתיים ,
המעסיק הסכים לשלם רק על שעה אחת- "זה החוק" כך הוא טען.
מס' שאלות בקשר ל 40 שעות הזכאות להיעדרות לבדיקות הריון,
1. האם זכאיות לכך גם עובדות חדשות, (כגון התקבלה לעבודה לפני חודשיים והיום מביאה אישורי בדיקות לאיחורים בכל החודשיים האחרונים) או שזה מותנה בוותק מסויים?
2. תחילת עבודתה ב 8:00 והיתה במרפאה מ 7:30 והגיעה ב9:00 האם צריך להשלים לה 1:30 או רק 1:00, ומה דינה במקרה והרבה פעמים היא מקדימה ומגיעה כבר ב 7:30?
3. תחילת עבודתה ב8:00 ולמרפאב הגיעה רק ב 9:00 ולעבודה ב 10:00 האם צריך להשלים לה 1:00 או 2:00?
4. זמני הנסיעה למרפאה וכו' גם כלולים?
שלום רב,
1. הזכאות להיעדר במשך 40 שעות לעובדת בשבוע עבודה מלא מעל 4 שעות ליום, אינה מותנית בוותק וזכאית לה גם עובדת חדשה.
2. במידה שהעובדת אמורה להתחיל בשמונה ומגיעה בתשע יש להשלים שעת עבודה.לעניין הקדמה בשעה באם אינה נדרשת לכך יש לסכם עם העובדת ולהבהיר כי אינה זכאית לתשלום אם לא הוסכם מראש אלא אם המעסיק מחליט אחרת.
3 . יש לכבד את האישור הרפואי ולהשלים שעתיים.
4. יש להשלים לה בגין אישורי בדיקות את השעות שנעדרה כולל הנסיעות.
בברכה,
עו"ד לאה דולברג, ויצו
נכתב ע"י sh12;1371303:מצורף ציטוט מתשובה שענתה עו"ד של ויצו לשאלה בפורום של ויצ"ו:
ציטוט:
מס' שאלות בקשר ל 40 שעות הזכאות להיעדרות לבדיקות הריון,
1. האם זכאיות לכך גם עובדות חדשות, (כגון התקבלה לעבודה לפני חודשיים והיום מביאה אישורי בדיקות לאיחורים בכל החודשיים האחרונים) או שזה מותנה בוותק מסויים?
2. תחילת עבודתה ב 8:00 והיתה במרפאה מ 7:30 והגיעה ב9:00 האם צריך להשלים לה 1:30 או רק 1:00, ומה דינה במקרה והרבה פעמים היא מקדימה ומגיעה כבר ב 7:30?
3. תחילת עבודתה ב8:00 ולמרפאב הגיעה רק ב 9:00 ולעבודה ב 10:00 האם צריך להשלים לה 1:00 או 2:00?
4. זמני הנסיעה למרפאה וכו' גם כלולים?
שלום רב,
1. הזכאות להיעדר במשך 40 שעות לעובדת בשבוע עבודה מלא מעל 4 שעות ליום, אינה מותנית בוותק וזכאית לה גם עובדת חדשה.
2. במידה שהעובדת אמורה להתחיל בשמונה ומגיעה בתשע יש להשלים שעת עבודה.לעניין הקדמה בשעה באם אינה נדרשת לכך יש לסכם עם העובדת ולהבהיר כי אינה זכאית לתשלום אם לא הוסכם מראש אלא אם המעסיק מחליט אחרת.
3 . יש לכבד את האישור הרפואי ולהשלים שעתיים.
4. יש להשלים לה בגין אישורי בדיקות את השעות שנעדרה כולל הנסיעות.
בברכה,
עו"ד לאה דולברג, ויצו
נכתב ע"י מיכל123;1371695:3. יש לכבד את האישור הרפואי ולהשלים שעתיים. - נראה לי שזה גובל בלשון הרע להעלות לפורום כזה תשובה.
נכתב ע"י sh12;1371702:ת'אמת, לא הבנתי מה הכוונה כאן "לשון הרע"...
אבל, אכן יש בזה גזל לקבל תשלום עבור שעתיים באם רק שעה מתוכם האישה היתה בבדיקת רופא!
נכתב ע"י מיכל123;1371707:זה תשובה של עורך דין ? זה מראה על מישהי שלא מבינה מה היא קוראת...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים