היה משהו,נכתב ע"י DDFF;422866:אופס! נפל לי האסימון של השקיעות פתאום. [איך היה בשבת?]
לענ"ד אם כבר כזה קרופ אז השמש שתהיה יותר נמוכה.
אני מתכוון שתמתין שהשמש תהיה קרובה יותר לארץ, וגם טיפה להנמיך את קו האופק בעצמו.נכתב ע"י איציק'ל;422875:היה משהו,
(חכה עוד לא נגמרו השקיעות)
אתה מתכוון שקו האופק יהיה יותר נמוך?
נכתב ע"י איציק'ל;423041:לא נעים לי פשוט להטריד באשכול חדש, בשביל זה...
אשמח לחוות דעת בונה...
...נכתב ע"י אמיש;423726:שתי התמונות הראשונות יפות מאוד, אבל אני חושב שיש יותר מדי מהצללית של הקרקע. אפשר לקרופ בשתיהן כשני שליש מהקרקע,
פשוט ניסיתי לשמור על חוק השלישים, כאן לא צריך?
ולדעתי הפורמט הרחב של הקרופ יעשה לתמונות רק טוב.
אני יודע, פשוט ניסיתי משהו פחות שגרתי.
התמונה השלישית סתמית, לדעתי.
מסכים...
רק ששבת הייתה נכנסת....נכתב ע"י DDFF;423720:אני מתכוון שתמתין שהשמש תהיה קרובה יותר לארץ, וגם טיפה להנמיך את קו האופק בעצמו.
נכתב ע"י אמיש;423799:חוק השלישים אומר שאת מוקדי העניין בתמונה צריך למקם בשליש התמונה. מוקדי העניין בתמונה השניה, לדוגמא, הם השמש וצללית העץ שמימין. במצב הקיים העץ נמצא הרבה מעל השליש.
הבנתי
מה שאמרת לגבי הקרופ לא מובן לי. התכוונתי לומר שאתה יכול לחתוך את החלק התחתון של התמונה, וליצור תמונה בפורמט רחב, לא כמו הפורמט השגרתי שיוצא ישר מהמצלמה.
חשבתי שהתכוונת לתמונה הראשונה שקרופה אורכית,
אתה מתכוון שאקרופ שיראה דמוי פנורמה?
חוץ מזה 1: בהרבה דוגמאות שניתנות במדריכים שונים לחוק השליש, הנושא נמצא מעבר לקו המסמן את השליש, ורק 'מדגדג' אותו בקצה. מה שמוכיח שקודם נעשתה קומפוזיציה שהצלם אהב, ורק אחר כך הוא הלביש בכוח את ההסבר של חוק השלישים על התמונה. ראה למשל כאן בתמונת החמנייה באמצע העמוד.
חוץ מזה 2: חוקים נועדו לתת כיוון כללי. בחיים אל תוותר על קומפוזיציה שנראית לך רק בגלל שהיא לא מתיישבת עם חוק מסויים.
הגיוני.
תודה על התגובה המפורטת והמושקעת,נכתב ע"י ck770;425451:(לא שאני מקצוענית או משהו...)
אם כבר מדברים על קרופינג- מהתמונה הראשונה הייתי מורידה אויזה 2 ס"מ מהשמים למעלה למעלה, כי זה ממש שטח מת (לדעתי, כן?) ואם תוריד איזה ס"מ או קצת יותר עדיין יהיה הצבע המדהים הזה, ועדיין יהיו מספיק שמים, אבל לא יותר מדי מהחלק העליון, ככה התמונה ממש יפה, ומוצלחת (אהבתי את החיוורון של הצבעים, לא הייתי מעלה רוויה...)
השניה והשלישית, היתי מורידה חצי מהשטח השחור בתחתי התמונה, ועדיין יהיו אסתטיות ונעימות, השחור פשוט שחור מדי, וגם שטח מת לגמרי, אין שם אילו פרטים להפסיד, ולהיפך- רק יעצים את השמיים...
אישית אהבתי יותר את השלישית מאשר את השניה, בגלל שיווי המשקל של השמש מול העץ הבולט, וגם בגלל הצבעים העשירים, לעומת שמיים די חיוורים , שאין מה לעשות זה מה שה' סידר באותו יום... ועריכת קומפוזיציה פחות טובה בשניה מאשר בשלישית...
מקווה שלא נפגעת, מצטרפת לאיזה מישהו שאמר שה4 היא ללא אמירה מסויימת, וגםאין בה משהו מושך את העין במיוחד... במיוחד עם הענפים שמציצים לפריים מימין... נראה לי שכיוונת לפריים נקי לגמרי- רק שמש ושמייים (והר?...) אולי תוכל בפוטו שופ להסירם...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים