נכתב ע"י twiti;271892:יעקב תודה על התגובה הארוכה
אני קצת חולק עליך למה?
הולכת עין פירושה
אנחנו בתור צלמים מכתיבים לעין מה היא רואה קודם מה אח"כ והיכן היא נעצרת בסוף (עוגן תנועה תחנות)
דיברת על קומפזיציה שאין בתמונה בתמונה השנייה בשפה המקצועית קוראים לה קומפזיציה מתכנסת שהעוגן שלה זה בסוף הגשר העין נמשכת לסוף והעמודי תאורה לא רק שהם לא מפריעים אלא עוזרים לעין להגיע לנקודה הרחוקה
ועכשיו נכון שיש חוקים אבל גדולי הצלמים שברו את החוקים וגם אני שברתי בגלל שאצלי התמונה קרויה גשר בשקיעה והגשר זה הנושא עם הוא היה ללא פרטים היינו מתמקדים בשקיעה ולא בגשר וזה מה שרציתי ולכן שאלתי איך ההולכת עין ולא איך השקיעה
ואותו דבר בתמונה הראשונה הבית מלון הוא הנושא עובדה שהעין נמשכת ישר למלון ואח"כ לאורך העיצים והשקיעה מחמיא למצולם שזה בעצם המלון או הגשר
נכתב ע"י yossmor2;271947:יעקב מנסה לומר (תקן אותי אם טעיתי) שללא קשר לתמונה זו או אחרת, שבאופן מחקרי מדעי, לעין ולמוח שלנו יש העדפות, כך הוא קובע בסופו של דבר אם "נעים" לו לראות את התמונה ואם לאו.
ומכאן יש אפשרות לקחת את הקומפוזיציה לכאן ולכאן ולנסות ליצור מראה חדש שגם הוא יהיה נעים לצפיה.
אני חושב שיש בכך הרבה, אם כי מעולם לא בדקתי את הנושא המדעי בעניין באופן אישי.
בטוח הוא, שכל אחד תופס את ה"קומפוזיציה המושלמת" עפ"י טעמו.
.
נכתב ע"י יעקב1;271810:בד"כ בתמונות שקיעה העין אוהבת בחירות קיצוניות - אם בחרת חשיפה לפי הבהיר אז ללכת עד הסוף ולהכהות את הכהה לגמרי ולא פרווה.
בשני התמונת אנו עדיין רואים פרטים בכהה וזה לא נותן להתמקד בשקיעה בלבד. מה גם שכהה יותר כך הצבעים בבהיר חזקים יותר (למי שתהה פעם איך לגלעד בנארי יש צבעים חזקים בתמונות - הוא מצם באנדר של 1-)
.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים