נכתב ע"י גולדס;1747094:ראש השנה שחל בשבת - גם מוספי ראש חודש
ראש השנה שחל בחמישי - ראשון צום גדליה
נכתב ע"י גולדס;1747104:נכתב ע"י רוצה טוב;1747100:התשובה לחידה השנייה נכונה.
אבל כולל יום שני ולא עד יום ראשון.
אטו תנא כי רוכלי
צודק.
ומה עם החידה הראשונה?
נכתב ע"י רוצה טוב;1747072:1. באיזה יום בשנה מקריבים בו הכי הרבה קרבנות ציבור שבאים לחובת היום?
יום ראשון של סוכות שחל בשבת
נכתב ע"י גולדס;1747126:נכתב ע"י רוצה טוב;1747072:1. באיזה יום בשנה מקריבים בו הכי הרבה קרבנות ציבור שבאים לחובת היום?
צודק.
והנה הפירוט.
תמיד - 2 כבשים
מוסף של שבת - 2 כבשים
מוסף של היום הראשון של סוכות - 13 פרים 2 אילים ו14 כבשים ושעיר לחטאת.
סך הכל - 34קרבנות 33 עולות 1 חטאת.
נכתב ע"י גולדס;1747126:נכתב ע"י רוצה טוב;1747072:1. באיזה יום בשנה מקריבים בו הכי הרבה קרבנות ציבור שבאים לחובת היום?
כמה פשוט, מסכת סוכה פרק החליל.
זה לא חידות, זה שאלות.
נכתב ע"י תמים;1747298:נכתב ע"י גולדס;1747126:כמה פשוט, מסכת סוכה פרק החליל.
זה לא חידות, זה שאלות.
אולי תראה לי מראה מקום, ששם כתוב שזה היום שמקריבים בו הכי הרבה קרבנות ציבור שבאים לחובת היום?
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1747370:בחודש אב (מקדשים לבנה במוצאי צום ת"ב, והצום לעולם אינו חל בשבת).
נכתב ע"י רוצה טוב;1747316:הדבר הזה הוא שאלה, ובהחלט לא חידה, כי אדם ממוצע שיודע את סדר הקרבנות אפי' לא בצורה חזקה בחשבון פשוט יגיע לזה וכן זה מפורט במסכת סוכה לא זוכר בדיוק איפה, [אמנם לא כתוב שם שזה הכמות הכי גדולה של קרבנות היום שמקריבים, אבל לא נראה לי שיש ספר תורני שכן כתוב בו שזה הכמות הכי גדולה]נכתב ע"י תמים;1747298:אולי תראה לי מראה מקום, ששם כתוב שזה היום שמקריבים בו הכי הרבה קרבנות ציבור שבאים לחובת היום?
חידה זה משהו בסגנון כמו שהיה כאן אתמול-"איפה בש"ס יש דיבור ברש"י שכל הגימטריא שלו לא עולה על 10", זה חידה, כי גם אם למדת את זה אתה לא אמור לזכור את זה.
(חידה שמישהו שאל אותי[עלה לי עכשיו בראש]: "איפה מוזכר פעם ראשונה 'המן' במסכת מגילה?"[כולל רש"י תוס'])
אב, כי מברכים את הלבנה במוצאי ט"ב.נכתב ע"י למען דעת;1747318:אחודה נא אני:
באיזה חודש, אף אחד לא אומר 'קידוש לבנה' במוצאי שבת?
נכתב ע"י תמים;1747377:נכתב ע"י רוצה טוב;1747316:(חידה שמישהו שאל אותי[עלה לי עכשיו בראש]: "איפה מוזכר פעם ראשונה 'המן' במסכת מגילה?"[כולל רש"י תוס'])
אמר רבא מיחייב איניש לבסומי בפוריא עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים