- הוסף לסימניות
סליחה על הסטת הנושא, אבל מה פירוש המילה "חולש"?הבן שלי בן 9
חולש לגדל תוכים
אני לא מבינה בזה כלום.....
מה זה אומר ? איך מגדלים אותם ?
מומלץ?
עדיף לייצר לו תחליף ?
סליחה על הסטת הנושא, אבל מה פירוש המילה "חולש"?הבן שלי בן 9
חולש לגדל תוכים
אני לא מבינה בזה כלום.....
מה זה אומר ? איך מגדלים אותם ?
מומלץ?
עדיף לייצר לו תחליף ?
והצלת את אמא שלו מחלום בלהותמבקשת סליחה מהילד, לקחתי לו חלום...
הביצים דורשים יד אדם כדי להפוך לתוכים?נכון.
אשמח לכל עזרה. גידלתי הרבה ומכרתי בכמויות, אפילו לחנויות!!!
ואני לא התכוונתי לזה בכלל, זה פשוט היה כיף!!!
רציתי לכתוב שתשאלו רב לפני הקניה כי כתוב שגידול ציפורים עושה בעיות בשלום בית.לא יודעת האם יש לזה מקור אבל מנסיון אצל כמה מכרים התוכים עשו בעיות בשלום בית..
ולאחר תקופה נמכרו(בזמנו אמרו שיש לכך מקור אבל אין לי מושג .)
איפה זה כתוב?רציתי לכתוב שתשאלו רב לפני הקניה כי כתוב שגידול ציפורים עושה בעיות בשלום בית.
נקודה למחשבה.
לא יודע מה אמרו על שלום בית (אלו נשים שבד"כ אומרות שזה "עושה בעיות בשלום בית"... עדיף שיירגעו מהלכלוך וכו' - ואז לא יהיו בעיות בשלום בית...)איפה זה כתוב?
halacha.co
לא, הם כמו אפרוחים. האמא מטילה ביצה, וההורים דוגרים לסירוגין, עד לבקיעה המרגשת.הביצים דורשים יד אדם כדי להפוך לתוכים?
לא.הביצים דורשים יד אדם כדי להפוך לתוכים?
כמה מ"ר נצרך לתוכי?
רוצה מאד,סליחה על הסטת הנושא, אבל מה פירוש המילה "חולש"?
תודה.רוצה מאד,
זה סלנג שמקורו מאידיש בהטייה עברית.
(ולחובבי מחקרי שפה, זה אפילו יותר מעניין - כי זה הגיע מלשון הקודש לאידיש 'חלשות' שאומרים כמו 'חלושעס', ואז עשה סיבוב חזרה לעברית בת זמננו)
המגזר המסוים לא בהכרח מודע לכך שמגזרים אחרים אינם מכירים את המילהנתקלתי במילה הזו בסיפור בהמשכים של @רותי קפלר וקצת עצבן אותי שהיא משתמשת במילה שמוכרת כנראה רק למגזר מסוים בלי לצרף תרגום...
מילוג לא חייב להכיר כל סלנג פנים-חסידיאגב בחיפוש בגוגל (מילוג) המשמעות שונה מאד:
התקבלו 5 פירושים במילון לחולש
חוֹלֶשׁ - זכר
![]()
היעדר⁻כוח, רפיסות, חולשה
חוֹלֵשׁ - זכר
![]()
שׁוֹלֵט, מוֹלֵךְ, מוֹשֵׁל
חוֹלֵשׁ - חָלַשׁ, הווה
![]()
היה בעמדת שליטה או סמכות, שלט, משל
חוּלַּשׁ - חֻלַּשׁ, גוף שלישי
![]()
סביל של חִלֵּשׁ: הקטין את החוזק, החליש
זה באמת?רוצה מאד,
זה סלנג שמקורו מאידיש בהטייה עברית.
(ולחובבי מחקרי שפה, זה אפילו יותר מעניין - כי זה הגיע מלשון הקודש לאידיש 'חלשות' שאומרים כמו 'חלושעס', ואז עשה סיבוב חזרה לעברית בת זמננו)
מתלבטת אם זה לא מעצבן יותרהמגזר המסוים לא בהכרח מודע לכך שמגזרים אחרים אינם מכירים את המילה![]()
אם את רוצה, את מוזמנת.מתלבטת אם זה לא מעצבן יותר![]()
האם את עדיין מתעסקת בזה? מוכרת?נכון.
אשמח לכל עזרה. גידלתי הרבה ומכרתי בכמויות, אפילו לחנויות!!!
ואני לא התכוונתי לזה בכלל, זה פשוט היה כיף!!!
בתחילת שנה כבר מכרתי את כולם במהירות מטורפת!האם את עדיין מתעסקת בזה? מוכרת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים