נכתב ע"י אותי-יוסי;76541:לRCpro
אולי בגלל הבורות שלי בנושאים הללו לכן התגובות שלי כאלה. אני פשוט לא יודע מה זה ומי זה. אני יעביר את זה מי שמבין אצלי כדי שינסה לדלות משם את מה שצריך.
נכתב ע"י RCpro;81447:בכתב רש"י יש אכן תוצאות יותר טובות. כתב וילנה ודרוגולין - הכי גרוע.
לדעתי, עדיף 300-400 DPI, ולמרות שהם ממליצים על סריקה באפור, אני ממליץ על ש/ל, אבל בהתאמה לדף - שלא יידבקו אותיות, ושלא ישברו אותיות.
2 טענות בדבר: ראשית, כל לכלוך ב-600DPI נהפך לגדול יותר. שנית, לפעמים הוא עלול לבטל רווחים בין מילים אםה-DPI גבוה - לכן צריך לראות כל מקרה לגופו, אבל לא לעשת 600 DPI בעיניים עצומות.נכתב ע"י Harbs;81550:אתה כותב מתוך נסיון? הניסיון שלי מוכיח אחרת. נכון ש300-400 dpi ירוץ הרבה יותר מהר, אבל הרבה פתוח מדויק. אני ראיתי הרבה מקרים (בפרט בטקסט קטן שהתוצאות ב300dpi היה לא סביר בכלל, וב600dpi התוצאות היו 100%. הסיבה היא ככה: FineReader יש לה algorithm להתעלם מליכלוך ואותיות מחוברות. כל דבר ברוחב פיקסל אחד הוא מתעלם ממנו לגמרי! 600 dpi נותן הרבה יותר פיקסלים לעבוד אתם. מאותו סיבה כתב וילנה ודרוגלין לא מקבלים תוצאות טובות. ההבדלים בין אותיות ד-ר וס-ם (למשל) הם הבדלים דקים מאד. אין לתוכנה מספיק פיקסלים להבדיל ביניהם. בכתבים האלו 600dpi גם עוזר קצת.
גם כשאתה סורק באפור, הזיהוי נעשה על TIFF מומר לש/ל, עדיף להמיר לש/ל בעבודת יד ולא במכונה. לכן אני מעדיף ש/ל. (אתה יכול לראות את ה-TIFF בג' 8, ב-9 א"א). כמו"כ אין שום משמעות לתמונה האפורה המקורית שמאוכסנת אצלו - זה לתצוגה בלבד.[/quote]נכתב ע"י Harbs;81550:על הנושא של ש/ל או אפור, אני לי דעה ברורה. אפור היא יותר בטוח בגלל שאי אפשר לקלקל הדיוק ע"י threshold לא מתאים.
נכתב ע"י Harbs;81550:עוד דבר חשוב בFineReader: הוא לא מתמצה טוב אם שורות עקומות. מאד כדאי להשקיע הזמן בישור הסריקות בפוטושופ לפני היבוא לFineReader.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //