- הוסף לסימניות
נראה לי ששמשום מה על השכונה החרדית שלנו שמתחילה בב' ומסתיימת בן' סופית,
והיא בעלת חמש אותיות,
נראה לי ששמשום מה על השכונה החרדית שלנו שמתחילה בב' ומסתיימת בן' סופית,
והיא בעלת חמש אותיות,
החרדים האלו... אפילו לאיית הם לא יודעיםנראה לי שש![]()
איזה שכונה זה? אין לי כוח לחשובמשום מה על השכונה החרדית שלנו שמתחילה בב' ומסתיימת בן' סופית,
והיא בעלת שש אותיות,
אף אחד לא חשב לעשות סגר.
"במקרה" שומרים בה מאד מאד על הכללים.
וגם כולם נבדקים!
צירוף מקרים מעניין![]()
בית וגןאיזה שכונה כבר, אין לי כוח לחשוב
בר אילן?
הייתה חמש פעמים ברשימות השחורות. הכל בסדר.בית וגן![]()
ולמרות זאת לא "זכתה" לסגר,הייתה חמש פעמים ברשימות השחורות. הכל בסדר.
גם מודיעין עילית לא נכנסה לסגר אף פעם (עד לפני שבועולמרות זאת לא "זכתה" לסגר,
על אף שכולם נבדקים בה.
מענין,ולמרות זאת לא "זכתה" לסגר,
על אף שכולם נבדקים בה.
חחחחגם מודיעין עילית לא נכנסה לסגר אף פעם (עד לפני שבוע) נראה לי שזה תלוי בעסקונה
מה הקשר? זה בגלל שזה שכונה מבוגרת, זה כמו שבבית אבות אחד היה 12 נפטריםמענין,
לא מזמן היה בחחדשות.
פילוח נפטרי הקורונה בירושלים לפי שכונות
ובבית וגן היה 8 נפטרים.
אם את מכירה סבא בקבוצת סיכון, אז את לא באמת מכירה קבוצות סיכון.
איך אפשר להשוות אדם מבוגר (שבדרך כלל יש לו כבר סדר יום די קבוע ולא מדי תזזיתי) לצעיר בשיא הפעילות שפתאום החיים שלו נעצרו? או לילד שכלוא בלי לימודים ובלי חברה בכלל?
כמו אצלנו.ואני שמעתי שיש כאלו שהכי שמרו ונדבקו משכנים שלהם שהפרו בידוד או לא שמרו בכלל....
לא באתי לזלזל בקושי של המבוגרים,יש הרבה אנשים, אולי יותר נשים, בני 70 +- שעובדים, וזה בעצם הדבר הכמעט יחיד שממלא את היום שלהם. בלי העבודה, או ההליכה לבית כנסת, נשאר להם רק להיזכר בני כמה הם באמת...
או אפילו חיים איתו יותר בשפיות.היינו יוצאים כבר מהסיוט הזה.
לא באתי לזלזל בקושי של המבוגרים,
אבל כשמדברים על 'קבוצות סיכון' ומדמיינים קשיש בודד, רואים רק חצי תמונה, או פחות.
ואפשר לעזור להם בהמון דרכים שלא מסכנות אותם שהם לא ישארו 'קשיש בודד'.זה באמת לא כ"כ משנה. רק רציתי להזכיר שאנשים מבוגרים הם לא בהכרח קשיש בודד, כלומר בשגרה הרגילה. ומה שיכול לקרות להם זה, שבתקופה הזאת הם יהפכו ל'קשיש בודד'...
ואפשר לעזור להם בהמון דרכים שלא מסכנות אותם שהם לא ישארו 'קשיש בודד'.
צודקת.בוודאי. אבל זה לא תחליף לחיים פעילים.
לא זה מה שאמרתי.רק שאלה..
למה מזגן = יראת שמים?
בית יעקב- כידוע עדיין לא פתח את שעריואגב, כשאת אומרת באופן הנכון למה את מתכונת? רוצה לספר לנו איך נפתחה מערכת הלימודים בקהילה שלכם?
היושבים במשרד הבריאות לא היו בכיתות.איך את יודעת? בדקת את זה?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים