כללי תזכרו את היום הזה: 'פונטייפ' מתמזגת עם 'פלרון'

• הוסף לסימניות

כאשר השמעתי את הביקורת על "פונטייפ" בנוגע להכרחיות שלה בחבילת פונטים בסיסיים, לא האמנתי עד כמה רחוק הם ילכו עם זה.

כמעט השתכנעתי בטיעונים המשכנעים של אליהו פריד, כאשר "התקיף" את הבסיס עליו סמכתי יסדותי, בחוסר אמונה וביטחון. האמת? לאור הטיעונים של אליהו, לא האמנתי שאי פעם יעלה בידו להביא לידי פתרון את החוסר האמיתי של פונטים בסיסיים בחבילת "פונטייפ". כי הרי "חיקוי פונטים דומים, יסודם ב"גזל אתי ומוסרי" לשיטתו.

עד כמה שמחתי להיווכח, שהם לקחו את הדברים לתשומת לבם וברצינות, יתר על כך שמחתי לגלות שכאשר הולכים ישר, מוצאים את הפתרונות המרעננים והאיכותיים ביותר. פתרונות שיהיה קשה להתחרות בהם.

זה היום קיווינו לו, לשוק הפונטים נכנס זה עתה מתחרה רציני לשוק, הכל נפתח מחדש. "פונטייפ" מתחילה לדבר ב"גדול".

חברת "פונטייפ" חתמה היום על חוזה עסקי עם חברת הפונטים הוותיקה "פלרון", ומעתה רשימת הפונטים של אליהו פריד מקבלת חיזוק משמעותי, בדמות חבילה מכובדת של פונטים בסיסיים.

חברת "פלרון" היא הבעלים של הפונטים הייחודיים עבור המעצבים ובעיקר מעמדי ספרים, האחרונים מכירים את גופני 'פלרון' כפונטי חובה, שאין להם תחליף בשוק הפונטים. פלרון חתומה על גופני הבסיס האיכותיים, הוותיקים והמקובלים ביותר בקרב המקצוענים.

הפונטים של "פלרון" עוצבו ע"י טיפוגרפים בכירים כגון שמואל גוטמן וצבי נרקיס. עובדה די תמוהה, שעל כל זאת, הגופנים של פלרון לא שווקו ב 25 שנות קיומה בשיווק המוני, ופנתה נקודתית רק למעמדים שרכשו את תוכנת תג וכדו', עתה, שוב, ב"ה בעקבות הביקורת, (ואני רואה שוב צורך להדגיש, בעקבות הביקורת, וקבלתה באהבה ובאופן חיובי), יזמה "פונטייפ" פנייה ל"פלרון" ולאחר מו"מ קצר בחרה 'פלרון' לשווק לראשונה את כל חבילת הפונטים שלה דרך חברת פונטים חיצונית. קרי "פונטייפ"

גם עתה, לראשונה ניתן לרכוש גופנים של פלרון בחבילות ולא רק בבודדים. (כפי שהיה עד הנה).

מאידך, הגופנים של פלרון מקבלים חיזוק משמעותי, בעקבות השיפורים המדהימים שיוצק לתוכם אליהו פריד, וכך למשל יאובזרו כל הפונטים בניקוד כמיטב מסורת פונטייפ. וכפי שהבנתי, הפונטים יקבלו עוד ועוד שיפורים בהמשך הדרך.

שיתוף הפעולה בין פלרון מוכיח שפונטייפ היא לא רק חברה קטנה ועצמאית שעומדת במקום, אלא חברה רצינית שפועלת ומשפיעה.

עתה ניתן לומר באחריות מלאה, מעצב יכול להרשות לעצמו לרכוש חבילת בסיס ב'פונטייפ', מאחר ובחבילות יוכלו לכלול את הפונטים משני החברות גם יחד. יתר על כך, גופני הבסיס שירכוש אצל "פונטייפ" יענו על ההגדרה של: יופי ופאר ללא מתחרים.

בשעה טובה ומוצלחת.

• הוסף לסימניות
קודם כל בשורות ממש אבל ממש טובות.
אין מעמד שלא משתמש בפונטים של פלרון - רש"י ופרנריהל שלהם חסרי תחליף, מה שלא כולם יודעים שגם צריך לשלם על הפונטים האלו...
עכשיו לשאלות: משפחת נרקיסים כלולה ג"כ? במקור הם וודאי היו שלהם אבל כמדומני שהזכויות נמכרו למסטרפונט, אם בכל אופן הם יהיו גם אצלכם אפשר לומר שעשיתם את זה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה כיף לראות חברים מתקדמים!

• הוסף לסימניות
אכן, עקב הביקורת הגדולה של איש קטן באשכול ההוא (ועוד יותר בפרטי, אל תשאלו :)) התקיימה פגישה עסקית בין איש קטן (נוחעמ) ובין חברי הנהלת פונטייפ שם הוחלט סופית לדחוף לעבר המיזוג עם פלרון.

חיים, איך אפשר לשכוח, הלא כשהתחלתי הייתי ככה קטן (F), ואת התקדמותי בתחום העיצוב אני חב לפרוג, אז כשנהיים פונטייפ (F), אפשר לשכוח???? :)

* F = ככה קטן
* F = Fontype

• הוסף לסימניות
הרבה הצלחה ושיהיה הרבה ברכה בכל מעשי ידייך
ואוו איזה יופי (ככה כשמתפללים טוב;))

• הוסף לסימניות
לא כ"כ מכיר את פונטייפ כחברה (מעבר למה שנכתב כאן) אבל את הפונטים של פלרון אני מכר היטב.
רובם המוחלט של המעמדים מסכימים שהפונטים של פלרון הם הגרסאות הכי איכותיות יפות וקריאות שקיימים כרגע בשוק. מה שבטוח זה שהפונטים של פלרון מככבים ברוב ספרי הקודש וגם בספרות הרגילה.
אם באמת פונטייפ משווקים את הפונטים שלהם במחיר השווה לכל נפש, אני הראשון לרכוש מהם את חבילת פלרון ועוד כמה פונטים של אליהו פריד (שראיתי באתר) שמאוד מצאו חן בעיני.
כמעמד אני צורך פונטים לטקסטים הרצים אבל גם פונטים לצורך עיצוב הכריכות (אני ע"פ רוב עושה את שניהם) כמעמד מאוד קורץ לי שאני מקבל גופנים תומכי ניקוד מדוייק בגירסאות הבסיס שלהם ללא צורך ב"עידכון" יקר לפונטים שכן תומכים ניקוד.

גם המחיר של פונטייפ לפונט תומך טעמים הוא מאוד מאוד זול יחסית (ביררתי לפני תקופה אצל מסטרפונט, אצלם פונט תומך טעמי מקרא עולה משהו כמו 1750 ש"ח למשקל ראשון ותוספת של 750 ש"ח למשקל שני)

לגבי היכולות של פונט באמת לדעת להבדיל בין שוא נע-נח וקמץ קטן וגדול, נשמע לי קצת מופרך, אני בספק אם פונט יכול באמת לדעת להבדיל לבד בצורה אוטומטית בהבדלים של הניקוד כמו שפונטייפ מתיימרת. אבל תמיד יש הפתעות.

• הוסף לסימניות
שואל: אתה בספק אם הפונטים אכן יודעים להבדיל בין שוא נע-נח וכו' כפי שאנחנו מתיימרים.
לקוח שמתעניין אני אומר לו מפורש שלא שייך להגיע ל100% דיוק, אבל אני חושב שאני יכול לומר בבטחה שהוא מדייק ב99.90 אחוז. ז"א שמקרה מתוך כל 1000 מקרים הפונט עשוי לפספס מקרה אחד.
מה שכן, זה הרבה יותר טוב מלהעמיד 100 מגיהים במשך 100 חודשים לעבור על כל התנ"ך 100 פעמים.

ישנם כמה לקוחות שכבר הוציאו לאור סידורים עם יישום תכונות אלו, אם תרצה אוכל להפנות אותך אליהם לשם קבל חוו"ד לגבי תפקודם בפועל.

• הוסף לסימניות
אני באמת אשמח לשמוע מאחד שהתנסה בפועל עם התכונות האלו.

• הוסף לסימניות
סופסוף ב"ה.
מזל טוב!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שואל ועונה;407412:
לגבי היכולות של פונט באמת לדעת להבדיל בין שוא נע-נח וקמץ קטן וגדול, נשמע לי קצת מופרך, אני בספק אם פונט יכול באמת לדעת להבדיל לבד בצורה אוטומטית בהבדלים של הניקוד כמו שפונטייפ מתיימרת. אבל תמיד יש הפתעות.

גם אני הייתי סקפטי, אבל אחרי שעימדתי סידור שלם בפונט שתומך בתכונות הנ"ל, הופתעתי מאוד לטובה. כיוון שאני עוסק לא רק בעימוד אלא גם בעריכת לשון, יכולתי לבקר את היכולות הללו מכלי ראשון, ולא רק דרך מגיהים למיניהם. ביליתי מול הסידור הזה למעלה משלוש מאות שעות (בחיים אל תיקחו עבודת עימוד של סידור בלי שאתם מתמחרים אותו פי ארבע מהמחיר הכי גבוה שאתם מעלים בדעתכם...) וכמות השגיאות שמצאתי הייתה מזערית. זו בערך כמות השגיאות שהייתי מצפה לה אחרי עבודה של מגיה אנושי טוב (כדי לסבר את האוזן: מדובר על טעות פעם בכמה עמודים).
החלק הכי טוב בעניין היה שהפונט הלך והשתפר תוך כדי עבודה. אליהו פריד המשיך לקבל כל הזמן הערות ממני ומאחרים, והתוצאה הייתה שבסוף העבודה היו הרבה פחות טעויות מבתחילתה. אמנם אליהו הדגיש כל הזמן שהוא לא מחויב שהפונט יצליח לזהות שווא נע וקמץ קטן במאה אחוז, אבל זה לא הפריע לו להתאמץ כאילו הוא כן מחויב...
אגב, בטקסטים שכוללים טעמי מקרא כמעט ולא היו טעויות. לעומת זאת, בטקסטים בארמית הזיהוי האוטומטי קצת זייף, מטבע הדברים (בכלל בארמית זו בעיה: מישהו יודע את כללי הדקדוק הארמיים, ויכול לומר בוודאות מתי השווא נע ומתי הקמץ קטן?).
אבן הנגף האפשרית היחידה היא במקרה שהכללים שאליהו עבד לפיהם אינם עולים בקנה אחד עם הכללים של מזמין העבודה (למבינים: כללי שווא מרחף, או הנעת שווא אחרי וא"ו החיבור שרוקה). עבור מקרים שכאלה אליהו יצר כלים לביטול הזיהוי האוטומטי, וכיוון שאת רובם אפשר להחליף באמצעות גרעפס טוב (GREP), זה לא צריך לעורר דאגה של ממש.
בקיצור: יש שתי אפשרויות: אחת היא לשלם לבן אנוש שיעבור על הכל ויסמן שוואים נעים, דגשים חזקים וקמצים קטנים. זה יעלה המון כסף ויצריך הגהה. השנייה היא לקנות פונט שיזהה אוטומטית, לחסוך המון כסף וזמן, ולעשות הגהה מהירה וכיפית - שבזכותה אולי הפונט עוד ישתפר לקראת העבודה הבאה. אני לא רואה איפה ההתלבטות פה.

אגב, את הסרטון על הפונקציות של אליהו ראית כבר? מומלץ. הוא מסוגל להחיל אותן על כל פונט שהוא, וכפי שאני מבין הוא מתכוון להחילן על הפונטים של פלרון ולמכור גרסאות משופרות שלהם.
http://www.vimeo.com/3945578

• הוסף לסימניות
אעלה דוגמא קלאסית של חילוקי דעות.
פתח הוא תנועה קטנה. ה+פתח ע"פ רוב הוא הא הידיעה שאחריו מגיע אות דגושה.
לפי הכלל על פיו הפונט פועל, שוא לאחר תנועה קטנה הינה שוא נח.
כעת נניח שיש מקרים של ה+פתח + אות לא דגושה שיכולה להיות דגושה, כגון המלמד, המכסה, המעורר וכו' לדעות מסויימים על אף שאין דגש באות, הואיל ואמור להיות שם דגש השוא צריכה להיות שוא-נע.
לאחרים השוא הוא נח ככל שוא לאחר תנועה קטנה.
הואיל והפונט מחליט על האבחנות בעיקר ע"פ הניקוד, על אף שיכולתי לעשות בדיקות של המשקל הזה (וגם אז לא יהיה מדוייק) הפונט יניח את השוא הזה.

• הוסף לסימניות
ענק!!

אליהו, לדעתי אתה חייב לבוא לדבר ע"ז בפורום תג, שם יש הרבה משתמשים שהפונטים הללו הינם לחם חוקם..
אפשר לומר שמהיום יש עם מי לדבר בפלרון.... נשמע דמיוני.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אהרון, את הגרסאות לתג ממשיכים לרכוש אצל ווייסמאן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש קטן;407227:
הפונטים של "פלרון" עוצבו ע"י טיפוגרפים בכירים כגון שמואל גוטמן וצבי נרקיס.

למיטב ידיעתי גוטמן ז"ל לא עבד עם פלרון אלא שיווק את הפונטים שלו עצמאית (דרך חברת "טופטייפ" שהקים, ובעיקר עבד עם חברות תוכנה ושיווק את הפונטים דרך מיקרוסופט אופיס, תג, דוקא וכו').
גוטמן פיתח גירסאות משלו לפונטים הבסיסיים וכולנו מכירים אותם עם הקידומת "גוטמן": גוטמן וילנא, גוטמן פרנק, גוטמן הודס וכו'.
בחלק מהפונטים הוא הצליח ליצור אכן גרסאות יפות לדעתי, כמו למשל וילנא (למרות ששל פלרון יותר יפה) ובחלק מהפונטים הוא פיספס משהו (כמו בהודס שהיא גירסה די גרועה של הדסה)
אולי אני טועה והוא אכן עבד גם עם פלרון אבל לא נראה לי.

נכתב ע"י איש קטן;407227:
עובדה די תמוהה, שעל כל זאת, הגופנים של פלרון לא שווקו ב 25 שנות קיומה בשיווק המוני, ופנתה נקודתית רק למעמדים שרכשו את תוכנת תג וכדו',
העובדה הזו לא כ"כ תמוהה בהתחשב בעובדה הלא-כל-כך ידועה שלכולנו יש בעלות חוקית על חלק מהפונטים העיקריים של פלרון!
הפונטים של פלרון פותחו ע"י חברת כיוון לפני שנים, בזמן שאי אפשר היה להרוויח מפונטים, מהסיבה הפשוטה שלא היה לזה שוק. היו הרבה פחות מעמדים ומעצבים גרפיים מאשר היום, ולכן הגרסאות הידועות של חלק מהפונטים כגון דוד, פרנקריהל וכו' נמכרו לחברת מיקרוסופט ע"מ שתוכל לשווקם ביחד עם תוכנת חלונות.
(טוב, אז לא ממש כולנו, רק אלה מאיתנו שיש להם windows חוקי).
אמנם יש תוכנות שהמיפוי של הפונטים הוא שונה ולכן היה צריך ליצור גרסאות מיוחדות לתג וכד'.
אמנם נוסף, יש פונטים יפים מאד של פלרון שנחשבים לפונטים בסיסיים ולא שווקו ביחד עם חלונות, כמו למשל הפונט "סת"ם" שלהם (שהוא איננו גופן של כתב אשורי אלא פונט שעוצב בשנות הארבעים ע"י מעצבת בשם פרנצ'סקה ברוך, בתחילה בתור הלוגו של עיתון "הארץ" ואח"כ כפונט לכותרות, שעדיין יש לו שימושים מסויימים)

אבל מבחינת מעמד שעובד באינדזיין או ב word, באמת עד לפני זמן לא רב לא היתה לו סיבה לקנות את פרנקריהל או דוד מפלרון מכיון שאותן גירסאות יש לו כבר במחשב.
לפני כשלוש שנים פניתי לפלרון ע"מ לקנות מהם פרנקריהל OpenType שהניקוד ממוקם נכון. הם לא ידעו בכלל על מה אני מדבר והעבירו אותי מאחד לשני, עד שהגעתי למישהו שאמר לי "אין לנו גרסאות OpenType. אתה יכול לקנות את הפונט ולתכנת בעצמך את ה OpenType". עניתי לו שבעצם אם כך אני יכול לתכנת כבר את הפונטים שיש לי מחלונות והוא ענה לי "נכון אתה צודק, חבל שתשלם על מה שכבר יש לך. תמיר כבר את מה שיש לך ל OpenType".
(בסופו של דבר אליהו לימד אותי לעשות זאת)
שנה שעברה הם קלטו שחבל שאין להם גירסאות OpenType והם עשו המרה בסיסית של חלק מהפונטים שלהם לפונטים תומכי ניקוד מדוייק.

אמנם עכשיו, אחרי המיזוג עם פונטייפ, הרמה של הפונטים שלהם תקפוץ גבוה, אחרי שבמחיר לא יקר יחסית ניתן יהיה להשיג וילנא הכי יפה שיש, כולל ניקוד וטעמי המקרא מדוייקים ובמחיר קצת יותר יקר אפילו לאפשר לפונט להבחין בין קמץ קטן לרחב ובין שוא נע לשוא נח - לדעתי פונט כזה שווה כל שקל שמוציאים עליו.

שמחתי לשמוע!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליהו פריד;407465:
אהרון, את הגרסאות לתג ממשיכים לרכוש אצל ווייסמאן

אצלך לא יהיה ניתן להשיג?

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה