פסח תחליפים לפסח למי שלא אוכל -

• הוסף לסימניות
יש כן שרויה כי יש יין בחרוסת
יש חרוסת למרור, ויש חרוסת לכורך. זו של הכורך בלי יין...

@בובה בובה
המתכונין לעוגיות בתמונה המצורפת. אם אני זוכרת נכון - העוגיות מהחלמונים הן הקשות ומהחלבונים הן הרכות

אני מחלצת מאמא שלי מתכונים כשהיא כבר בשיא ההכנות במטבח, לוקח קצת זמן :)

קבצים מצורפים

• IMG-20220412-WA0108.jpg
    IMG-20220412-WA0108.jpg
    KB 134.2 · צפיות: 118
  • הוסף לסימניות
המממ... אצלנו אוכלים שרויה...
מצה מטוגנת אסור?
זכור לי שעם ביצה זה לא שרויה?
גם זה לא זהה אצל כולם.
יש שאוכלים מצה מטוגנת בביצה (אחרי שמנגבים טוב טוב את המחבת...), מצה עם דבש ועם אבוקדו.
ויש (כמונו) שבכלל לא. מצה עם מצה, ורחוק מהשולחן, שלא יפלו פירורים. כן, גם בפסח עוד צריך לנער את הבגדים מדי פעם ;)

• הוסף לסימניות
יש חרוסת למרור, ויש חרוסת לכורך. זו של הכורך בלי יין...

@בובה בובה
המתכונין לעוגיות בתמונה המצורפת. אם אני זוכרת נכון - העוגיות מהחלמונים הן הקשות ומהחלבונים הן הרכות

אני מחלצת מאמא שלי מתכונים כשהיא כבר בשיא ההכנות במטבח, לוקח קצת זמן :)
מתכונים מקסימים יש לה!!
וגם מסקרן אותי על מה זה כתוב? פוליגל?
מעניין אותי מה יש לך לספר על זה?

• הוסף לסימניות
אגב,
לפי הילה אריאל @ariels
אם טוחנים בננה כמה דקות, זה מקציף ואפשר לעשות גלידה,
ניסיתי פעם, רק שהצבע השחיר מרגע לרגע אז הוספתי קפה - אם כבר חום, אז קפה...
אפשר להוסיף לימון שלא ישחיר,
אולי ל - @ariels
יש רעיון איך לעשות מה גלידה או מוס לפסח,
מה אפשר להוסיף עוד?
היי!
אם טוחנים בננות כמה דקות יוצא קרם מהמם.
אבל הבננות חייבות להיות קפואות (לכן זה השחיר לך...)
הטחינה מתבצעת במעבד מזון עם הסכין פלדה בצורת S , או בסלייסר עגול.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה מותר לעשות עם בננות השנה, אבל הכנתי פעם גלידה שהמצאתי לפסח- מבננות ואגוזים בלבד.
הרעיון היה פשוט לטחון ולהקפיא כמה פעמים. הקפאתי בננות, טחנתי (עם אגוזים), הקפאתי, אחרי ההקפאה טחינה נוספת ושוב הקפאה. כבר לא זוכרת אם טחנתי פעם שלישית או לא, אבל זוכרת שיצא מרקם מעולה. אפשר לנסות לטעום אחרי ההקפאה השניה, ולראות אם צריך עוד פעם

• הוסף לסימניות
גם זה לא זהה אצל כולם.
יש שאוכלים מצה מטוגנת בביצה (אחרי שמנגבים טוב טוב את המחבת...), מצה עם דבש ועם אבוקדו.
ויש (כמונו) שבכלל לא. מצה עם מצה, ורחוק מהשולחן, שלא יפלו פירורים. כן, גם בפסח עוד צריך לנער את הבגדים מדי פעם ;)
מצה עם אבוקדו אתם לא אוכלים? גם אם האבוקדו קשה (יחסית)?

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה מותר לעשות עם בננות השנה, אבל הכנתי פעם גלידה שהמצאתי לפסח- מבננות ואגוזים בלבד.
הרעיון היה פשוט לטחון ולהקפיא כמה פעמים. הקפאתי בננות, טחנתי (עם אגוזים), הקפאתי, אחרי ההקפאה טחינה נוספת ושוב הקפאה. כבר לא זוכרת אם טחנתי פעם שלישית או לא, אבל זוכרת שיצא מרקם מעולה. אפשר לנסות לטעום אחרי ההקפאה השניה, ולראות אם צריך עוד פעם
סורבה

• הוסף לסימניות
@בובה בובה
אפשר להכין סוכריות!!!
אני עשיתי את זה פסח שעבר - לא הפסיקו להתלהב! (ולהעמיד אותי 'על' הגז ;))
תקני מראש תבנית סיליקון לסוכריות, מקלות ועדיף גם צלופנים קטנים וסרט.
מכינים קרמל מסוכר, ממלאים את התבנית, מניחים את המקלות ומחכים ליבוש מלא (מתקשה תוך שניות).

• הוסף לסימניות
לא קונה אצלינו התכוונתי לא אוהב
בקושי אם אני מכינה מזה משהו מוכנים לאכול

גלידת בננות
גלידה לבנה עם שקדים /אגוזים מסוכרים.
סלט פירות-תפוח בננה תפוז.
עוגות על בסיס שקדים סוכר שמן וביצים.
פשטידות ירקות
בלינצ'ס עם ירקות מגוונים.
יש המון....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה