נכתב ע"י RacheliM;390720:טוב רבקה,נראה לי שכל קהילה והמקובלויות שלה...יש מקומות שאם תתני מחיר בשמיים (כמו אצלנו) באמת אף אחד לא יבוא אלייך,ואז אין מצב שתכנסי לשוק...
אני למשל לוקחת מחיר מסוים עבור תמונה,כשיש מינמום מסויים של תמונות אותו חייבים לקחת.
ומה עם הדיסק??נכתב ע"י RacheliM;390720:טוב רבקה,נראה לי שכל קהילה והמקובלויות שלה...יש מקומות שאם תתני מחיר בשמיים (כמו אצלנו) באמת אף אחד לא יבוא אלייך,ואז אין מצב שתכנסי לשוק...
אני למשל לוקחת מחיר מסוים עבור תמונה,כשיש מינמום מסויים של תמונות אותו חייבים לקחת.
נכתב ע"י nechama;390766:ומה עם הדיסק??
רק שתבינו, הלקוחה לכתחילה רוצה יותר תמונות, אך..בגלל התקציב רוצה עסקה של 10 + דיסק
1. לצלם ילדים לוקח זמן , לפעמים עד שהילד משתף פעולה כבר הלכה שעה..
2. בחירת התמונות ע"י הלקוח, זה גם זמן
3. הזמן של העבודה על המחשב, לפני הדפסה.
אמרתי לה שאני לא עובדת בצורה כזו. והמחיר שלי הוא מחיר לפי תמונות, ואין מחיר לדיסק, אלא אם כן זה עסקה של הרבה תמונות..
יוסי, גם שעה של עבודה, זה לא אומר שהדיסק מגיע חינם.. אלא א"כ התשלום לשעה מצדיק את נתינת הדיסק. ובד"כ בציבור שלנו לא משלמים 300-400 ש"ח לשעה.
הלקוח רוצה לשלם מינימום ולקחת מקסימום, "הרי ממילא התמונות אצלך.. ואין לך שימוש בהם.. שימי לי על דיסק".. ונגמר הסיפור.. חבל שיש כאלה שלא מעריכים ועומדים על המחיר שבאמת מגיע...
לציין שיש כאלה עדיין שלא מוותרים על איכות ומשלמים.. למרות ה"שוּק" שניהיה בתחום.
נכתב ע"י tamiro;390778:אני יכול להגיד לך שמנסיון יש מקומות שאני נזהר בהם
לאחר שנפלתי כבר כמה פעמים על אנשים חצופים
אמא אחת התקשרה אלי וביקשה חבילה לבר מצווה
אחרי שפרסתי בפניה את האפשרוית היא התחילה עם המשחקים
וביקשה שאני אבוא רק לשעה ולצלם את הילד עם המשפחה.
אחרי שעה אמרתי לה שאני מתחפף... ושהיא צריכה לשלם לי חצי
ואז התחילו הבעיות.
היא ביקשה שאני אשאר עוד (אמרתי לה שזה מעבר לחבילה וזה עולה יותר)
וטענה שהקדמתי (הייתי שם רבע שעה לפני שקבענו בכדי להתארגן והם איחרו ברבע שעה) וחלק מהזמן לא צילמתי (אולי כי הם לא היו שם....)
בכל מקרה בסופו של דבר היא קיבלה דיסק עם כל התמונות מהאירוע
ע"מ לבחור 50 תמונות אותם הם מקבלים מודפסים ועל דיסק לאחר עיבוד.
שבוע לאחר מכן היא בכתה לי בטלפון שהתמונות לא מספיק איכותיות...
ניסיתי להסביר לה שתמונות לפני עיבוד ואחרי שהיא תבחר היא תקבל תמונות באיכות גבוה יותר... באותו היום התקשרו אלי מהמקום בו אני מדפיס שהגיעה אליהם מישהי עם דיסק שלי (הם מסומנים) שכתוב עליו "אין להדפיס או להעתיק" ורצתה להדפיס מזה... אחרי שהם הראו לה את מה שכתוב על הדיסק היא אמרה להם שזה בסדר והצלם מאשר לה הם העבירו את זה למכונה ואז עלתה להם אזהרה שהתמונות לא ברזולוציה שניתן להדפיס מהן
מאז לא שמעתי ממנה....
לפעמים הבאות בעיר הספציפית הזאת אם אני בטעות אקח אירוע זה יהיה בתשלום מראש + סוף הערב שאר הכסף אצלי...
והכי חשוב - אין יותר חלקי חבילות והורדת מחירים
זה החבילה רוצה? מעולה
לא רוצה? לך חפש לך צלם אחר...
נכתב ע"י אסתי ב;391213:אני אמנם בצד המצולם.
אבל אני בעד לתת את הכבוד לאמן, ולא לנסות לסחוט בסגון "מה תעשי עם התמונות שלי במחשב שלך בעוד עשר שנים?"
אולי בגלל שאני קשור לענף מכיון אחר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים