✘ סיכום של שנה ✔ סיכום עונה

• הוסף לסימניות
אות לי כיון שהעלאת רק טיעון אחד לפשר ההחלטה, אז ...אוף ..
זה מביא אותי למחשבות רבות .
אם הבנת אז הבנת.

אחרי הכל את לא הבוס והתרעומת שיש כאן היא באמת לא עליך.
אם יש משהו להגיד לך זה רק תודה ענקית.
כי מלבד היצירות וההדרכות זה את!!

היחס , החום , המשוב, הבדיחות והנזיפות.
היצירתיות והקסם הכל הכל .זה יחסר לנו מאד .
הבנאדם שמאחורי היצירות והיצירתיות שלך.
ועל זה האכזבה והתיסכול

נראה לי שצריך ליידע את האחראים על כך, שיקנאו יותר !

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nechamizak;2260891:
וההדרכות שלך בפלטפורמה הזו תרמו מאוד לקהל שנמנע מחשיפה לרשת לא מבוקרת ולא מסוננת.

לעצמי חשבתי שאולי כאן הבעיה..
הפורום הזה הוא צוהר לעולם,
אולי אפילו הצוהר היחיד למי שחסומה לאתרים אחרים,
כשאני נכנסתי עם הדרכות באופן מסיבי זה התפרש כהפרעה/כיריבות.
(תאוריה שלי בלבד)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;2260587:
אותי לי - מחכים לבלוג שלכם.

גם אני חשבתי כך, התחלנו לחשוב על הכיוון הזה.
זה יכול להיות מאוד מעניין..
ראשית כי יש כמה וכמה שכבר מזמן העלו את הרעיון והיו רוצות ורוצים להצטרף לבלוג כזה כשותפים תחת המטרייה של 'אות לי'.
הם עוסקים באמנות גבוהה יותר מהיצירה שלנו וזה יכול להיות משלים/מושלם.

שנית, למה רק בלוג יצירה?
יש לנו כאן עוד אלופות (ואלופים..) חלקם יודעים לבשל מאכלי עדות באופן כזה
שכשטועמים וסוגרים את העיניים קל לדמיין כפר קטן בהרי הקווקז...למשל...
ולמה בעצם שלא יחלקו את הידע העצום שלהן עם כולם?

בקיצור,
להפוך את החלום למציאות לוקח זמן!
אחרי החגים זה יעלה שוב על השולחן.

גמר חתימה טובה - ובזה נחתם הדיון בנושא :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2261151:
אות לי כיון שהעלאת רק טיעון אחד לפשר ההחלטה, אז ...אוף ..
זה מביא אותי למחשבות רבות .
אם הבנת אז הבנת.

אחרי הכל את לא הבוס והתרעומת שיש כאן היא באמת לא עליך.
אם יש משהו להגיד לך זה רק תודה ענקית.
כי מלבד היצירות וההדרכות זה את!!

היחס , החום , המשוב, הבדיחות והנזיפות.
היצירתיות והקסם הכל הכל .זה יחסר לנו מאד .
הבנאדם שמאחורי היצירות והיצירתיות שלך.
ועל זה האכזבה והתיסכול

נראה לי שצריך ליידע את האחראים על כך, שיקנאו יותר !

תגובה אחרונה בהחלט,
שעליך אני לא יכולה...:)
גמר חתימה טובה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אות לי;2261174:
תגובה אחרונה בהחלט,
שעליך אני לא יכולה...:)
גמר חתימה טובה!!

אפשר להמשיך להתכתב איתך בתור חברה? :):eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2261189:
אפשר להמשיך להתכתב איתך בתור חברה? :):eek:

בכיף, בשמחה וברצון...
נמשיך להיעזר לעזור ולתרום עד כמה שזה ניתן!
לא דיברנו על סתימת פיות, ממש לא.

• הוסף לסימניות
למרות האכזבה הגדולה גם שלי, אני מרגישה עוד דבר: הערכה גדולה לבוס שלך.
אז ככה-
הערכה א': על כל מה שהוא הרשה להעלות עד היום. וזה היה מעשה מקסים של נדיבות וטוב לב.
הערכה ב: על כך שברגע שהוא שמע במו אוזניו אישה שזה מציק לה עד דמעות (גם אם לדעת רבות זה לא אמור להיות כך, העובדה היא שלה זה כן מאד הפריע ככל הנראה מנקודת מבטה....) הוא קיבל החלטה לא מדי "ידידותית לסביבה", לא כזו שתביא לו "צלצולים", לא מהסוג ש"מצטלם טוב" לקהל... אלא בחירה בין להנות נשים רבות וליהנות ממשוב חם ואוהד, לבין לא "לענות" אישה אחת או שתיים שמצטערות בשל כך, ולהיענות לבקשתן המאד חשובה בשבילן.
אני לא יודעת אם יש הרבה אנשים שהיו משכילים לבחור בחירה אמיצה כזו. סה"כ הוא בטח לקח בחשבון שיהיו קולות של אי שביעות רצון ואכזבה עמוקה מההודעה הזו, ובכל זאת, כדי שלא לצער אף אחת בדרך לקטוף את התשואות של האחרות, הוא פסק את פסוקו, ובכך הוכיח שטוב ליבו ומידותיו התרומיות הם פנימיות ונאצלות באמת!
נקודה למחשבה, שראויה להצדעה!!!

ושוב אדגיש: אישית, אשמח מאד להמשיך לקבל רעיונות, השראות והדרכות מקסימות מ"אות לי" בכל פלטפורמה בה זה יתאפשר ויאושר מצדו. אז נא לעדכן לכשיתארגן...

• הוסף לסימניות
החלטתי להגיב כאן למרות שמלכתחילה חשבתי שלא אתעסק עוד עם האשכול הזה כדי שלא להגרר. אבל בכל זאת כמה מילים קצרות.
נכתב ע"י Niños;2261063:
לעניות דעתי למי שמפריע צריך לעשות קצת חישובים, איפה האמונה?
אין מלכות נוגעת בחברתה [ אפילו כמלוא נימא ] (ברכות מ"ח: וש"ג)
ואני כותבת לצערי מניסיון... העבודה היא יומיומית!
יש לי אין ספור סיפורים מניסיון שלי ומהסביבה, כשמשליכים לאדון הכל... מחזיר בכפל כפליים. כנאמר הבוטח בד' חסד יסובבנו. ד' נותן רק חסדים מעל הטבע ולא כי מגיע לי רק כי בטחתי בו.
שאלת האמונה כאן היא מאוד נכונה.
אני לא חושבת שאדם שעושה חסד עם הזולת פוגע בפרנסה של מישהו אחר.
פרנסתו של אדם קצובה לו מראש מראש השנה עד ראש השנה ואין אדם נוגע במוכן לחבירו כמלוא הנימה. כך שגם אני או אות לי או כל אדם אחר מעלה הדרכה או רעיון שנדמה שאולי יבוא על חשבון מישהו אחר, אין בכך ולא כלום מן המציאות והאמת.
כמובן, לא מדובר כאן בהעלאת רעיונות או הדרכות ש"נלקחו" ממקור אחר, אלא נטו בהדרכות שהן פרי הדמיון, העמל, הפיתוח וכו' האישי שלנו.
אם ההדרכות האלו פריעות למישהו, אז ראוי שהלה יבדוק למה זה מפריע לו. אולי זה חוסר פרגון? אולי צרות עין? ואולי באמת הוא מרגיש שפרנסתו נפגעת. במקרה האחרון העבודה צריכה להיות שלו על עצמו מכיון שאין ספק שאין בכך כלום מן האמת.

הלאה,
יש שטענו מולי שאני טיפשה כי אני פוגעת בפרנסה של עצמי. לתת מתכון שלי לאחרים הוא לירות לעצמי ברגל [אני מצטטת...] כי עכשיו גם אם מישהו רצה לקנות ממני אז הוא יכין לבד. יש מתכון. יש הדרכה. מה הבעיה?
הלאה, יש שטענו שבעיניו אם נותנים מתכון אז היוקרה שלי [שאגב, אני ממש לא מנסה לשדר יוקרה] יורדת בעיניו. אוקיי. לא נראה לי.
ויש את אלו שמפרסמות כאן בפרוג בצורה של "ניתן להירשם לקורסים"....וכו'. מתוכן יש שפנו אלי וטענו שבגלל ההדרכות שלי נרשמות להן פחות נשים. יש גם כאלו, כפי שכבר כתבתי מהעיר שלי שאמרו לי [פגשו אותי ברחוב] שנשים נרשמות לקורסים שלהן פחות בגלל ההדרכות שלי ובגלל שאני מסכימה לענות לשאלות, בד"כ.

אז זהו שלא. דבר אחד שכחו הנשים היקרות האלו לקחת בחשבון-
בעידן של היום, כשחנויות מוצרי אפיה צצים כפטריות אחרי גשם ובהם ניתן לרכוש את כל חומרי הגלם הטובים ורכיבי בסיס לפטיפורים מפוארים [טארטלטים מוכנים, קישוטים מבצק סוכר, קישוטים אחרים, מקרונים, נשיקות ועוד] אז באמת נשים שיש להן את היכולות ואת הידיים והכשרון אבל לא היו רגילות להכין לבד יכולות היום להכין לבד וממילא נזקקות פחות ל"מקצועיות".
ואין לזה כל קשר להדרכה.
זה פשוט כמו שפעם נזקקו יותר לבעלי מקצוע והיום הטרנד של "עשה זאת בעצמך" התפתח מאוד....אנחנו מתקדמים כלן הזמן.
כך שלא ההדרכות שלי ולא של אות לי פוגעות בפרנסתם של אחרים. הדרכות יש בכל מקום, חומרים גם.
ומי שחושב אחרת- לדעתי לפחות, יש לו מקום להתחזק באמונה.
מה גם- שאישה שמכינה משהו על פי ההדרכה שלי לא תלך ותפחת עסק מתחרה. זה ברור.

ובכלל-
לא יודעת אם שמו כאן לב לענין אבל כל המטרה שלי היא להנגיש את המטבח לנשים. לדעתי אישה צריכה להרגיש טוב ובנוח במטבח. להכין דברים ולהצליח. וזו כל המטרה שלי.

ומה שברור-
לכל מי שטענה אני יורה לעצמי ברגל ולכל החוששות לשם שלי, אני יכולה להבטיח- רק טוב יצא לי מזה. רק עוד פרנסה. מבלי לפרסם. רק כי נתתי מכל הלב.

ועוד דבר קטן-
אני חושבת, כך לפחות במקרה שלי, שרוב הנשים שהתלוננו היו צעירות. יחסית בתחילת דרכן כאלו שעוד חששו שהצלחה של מישהי אחרת היא על חשבונם. עם הזמן לומדים שבמבחן המציאות זה ממש לא כך.
יש לי אמונה בבורא עולם שמה שאני אומרה לקבל ממנו אקבל למרות ואולי דווקא בגלל מה שאני עושה כאן בפרוג.

וזו האמונה שלי. מלהיטיב עם השני לא מפסידים. רק מרוויחים. אני נותנת לאחרים מכל הלב ובורא עולם יורה עלי שפע מלמעלה. שפע שלא היה קודם. בין אם זה שפע גשמי ובין אם רוחני. וברור לי שהיא גם צודקת. ניסיון חיי [הרבה מאוד ניסיון...] לימדני זאת.
וזה לא שאני נותנת מגשי פטיפורים לכל דורש שאז אולי אפשר לומר לי "יכולת לקבל על זה תשלום, לא חבל?". בסה"כ מתכון, לעיתים מלווה בתמונות.

נכתב ע"י אות לי;2261148:
נראה לי שהני בקר תסביר לך טוב ממני,
למרות שהשאלה הופנתה רק אלי...
מאמינה רותי, שעכשיו הבנת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;2261724:
החלטתי להגיב כאן למרות שמלכתחילה חשבתי שלא אתעסק עוד עם האשכול הזה כדי שלא להגרר. אבל בכל זאת כמה מילים קצרות.

שאלת האמונה כאן היא מאוד נכונה.
אני לא חושבת שאדם שעושה חסד עם הזולת פוגע בפרנסה של מישהו אחר.
פרנסתו של אדם קצובה לו מראש מראש השנה עד ראש השנה ואין אדם נוגע במוכן לחבירו כמלוא הנימה. כך שגם אני או אות לי או כל אדם אחר מעלה הדרכה או רעיון שנדמה שאולי יבוא על חשבון מישהו אחר, אין בכך ולא כלום מן המציאות והאמת.
כמובן, לא מדובר כאן בהעלאת רעיונות או הדרכות ש"נלקחו" ממקור אחר, אלא נטו בהדרכות שהן פרי הדמיון, העמל, הפיתוח וכו' האישי שלנו.
אם ההדרכות האלו פריעות למישהו, אז ראוי שהלה יבדוק למה זה מפריע לו. אולי זה חוסר פרגון? אולי צרות עין? ואולי באמת הוא מרגיש שפרנסתו נפגעת. במקרה האחרון העבודה צריכה להיות שלו על עצמו מכיון שאין ספק שאין בכך כלום מן האמת.

הלאה,
יש שטענו מולי שאני טיפשה כי אני פוגעת בפרנסה של עצמי. לתת מתכון שלי לאחרים הוא לירות לעצמי ברגל [אני מצטטת...] כי עכשיו גם אם מישהו רצה לקנות ממני אז הוא יכין לבד. יש מתכון. יש הדרכה. מה הבעיה?
הלאה, יש שטענו שבעיניו אם נותנים מתכון אז היוקרה שלי [שאגב, אני ממש לא מנסה לשדר יוקרה] יורדת בעיניו. אוקיי. לא נראה לי.
ויש את כלו שמפרסמות כאן בפרור בצורה של "ניתן להירשם לקורסים"....וכו'. מתוכן יש שפנו אלי וטענו שבגלל ההדרכות שלי נרשמות להן פחות נשים. יש גם כאלו, כפי שכבר כתבתי מהעיר שלי שאמרו לי [פגשו אותי ברחוב] שנשים נרשמות לקורסים שלהן פחות בגלל ההדרכות שלי ובגלל שאני מסכימה לענות לשאלות, בד"כ.

אז זהו שלא. דבר אחד שכחו הנשים היקרות האלו לקחת בחשבון-
בעידן של היום, כשחנויות מוצרי אפיה צצים כפטריות אחרי גשם ובהם ניתן לרכוש את כל חומרי הגלם הטובים ורכיבי בסיס לפטיפורים מפוארים [טארטלטים מוכנים, קישוטים מבצק סוכר, קישוטים אחרים, מקרונים, נשיקות ועוד] אז באמת נשים שלא היו רגילות להכין לבד יכולות היום להכין לבד וממילא נזקקות פחות ל"מקצועיות".
ואין לזה כל קשר להדרכה.
זה פשוט כמו שפעם נזקקו יותר לבעלי מקצוע והיום הטרנד של "עשה זאת בעצמך" התפתח מאוד....אנחנו מתקדמים כלן הזמן.
כך שלא ההדרכות שלי ולא של אות לי פוגעות בפרנסתם של אחרים. הדרכות יש בכל מקום, חומרים גם.
ומי שחושב אחרת- לדעתי לפחות, יש לו מקום להתחזק באמונה.

ובכלל-
לא יודעת אם שמו כאן לב לענין אבל כל המטרה שלי היא להנגיש את המטבח לנשים. לדעתי אישה צריכה להרגיש טוב ובנוח במטבח. להכין דברים ולהצליח. וזו כל המטרה שלי.

ומה שברור-
לכל מי שטענה אני יורה לעצמי ברגל ולכל החוששות לשם שלי, אני יכולה להבטיח- רק טוב יצא לי מזה. רק עוד פרנסה. מבלי לפרסם. רק כי נתתי מכל הלב.

ועוד דבר קטן-
אני חושבת, כך לפחות במקרה שלי, שרוב הנשים שהתלוננו היו צעירות. יחסית בתחילת דרכן כאלו שעוד חששו שהצלחה של מישהי אחרת היא על חשבונם. עם הזמן לומדים שבמבחן המציאות זה ממש לא כך.
יש לי אמונה בבורא עולם שמה שאני אומרה לקבל ממנו אקבל למרות ואולי דווקא בגלל מה שאני עושה כאן בפרוג.

וזו האמונה שלי. מלהיטיב עם השני לא מפסידים. רק מרוויחים. אני נותנת לאחרים מכל הלב ובורא עולם יורה עלי שפע מלמעלה. שפע שלא היה קודם. בין אם זה שפע גשמי ובין אם רוחני. וברור לי שהיא גם צודקת. ניסיון חיי [הרבה מאוד ניסיון...] לימדני זאת.

מאמינה רותי, שעכשיו הבנת.

מתקשה להאמין שיש כזו צרות עין. .
ודברנו על זה כבר הרבה יחד. צריך להתבגר כדי להגיע לתובנות שלך .. לא לכולם זה מובן.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה דווקא הזדמנות לדחוק בפותחי הקורסים לעשות עבודתם נאמנה יותר
ולמכור ידע אמיתי ומקצועי יותר
(בפרט אם זה קורס יקר!)
דבר שני מה הבדיחה? כל עם ישראל נכנס לפרוג ובדיוק הם בקורסים שלה??
זה נשמע כמו פחד מהעתיד לבא

נ.ב. אלפי תודות על ההדרכות והניסויים שהעליתם פה!!

• הוסף לסימניות
והאם רק אני מרגישה שיש כאלו נשים/אנשים
שרוצים להמשיך ולחנוק את הציבור החרדי
שלא יקבל מידע חינמי מהרשת
אלא ימשיך לשלם הון בעבור קורסים מסוגים שונים.....?

והרי הרשת מלאה בידע חינמי, הדרכות, דוגמאות וכו'
אותן נשים לא פנו לכל העולם לחסום בלוגים וסרטונים...
אלא רק מנסות למנוע הרחבת אופקים מנשות פרוג השומרות עצמן בבועה צנועה וקטנה זו.

כן,
אז יתכן מאד שיש עוד כמה נשים בעולם היום
שמוסיפות ידע, ולומדות עוד דברים חדשים
בלי לשלם לכן מאות ש"ח
(לפעמים עלות הקורסים צודקת,
ולפעמים אכן יש כאן רווח של מאות אחוזים למפעילה.
ואני מרגישה, שהמתלוננות אינן ישרות אלא הן גובות סכומים מופרזים ולכן כל כך חוששות)

כמובן, שאותה מתלוננת צריכה להתחזק באמונה
וכן בביטחון בידע שלה וביתרונות הקורס שלה על פני הידע החינמי שברשת
בבקשה, אז נראה אותך עומדת באתגר בכבוד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;2261729:
מתקשה להאמין שיש כזו צרות עין. .
ודברנו על זה כבר הרבה יחד. צריך להתבגר כדי להגיע לתובנות שלך .. לא לכולם זה מובן.

אמת. וזו הסיבה שבגללה כתבתי שברוב המקרים מדבור בנשים צעירות וצעירות מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שריתיש;2261739:
כמובן, שאותה מתלוננת צריכה להתחזק באמונה

זו לא אחת, ממש לא אחת.
וביום ו' היה לי זמן לשמוע שוב את ההקלטות של כל המתלוננות
(שהרי ב'אות לי' כל השיחות מוקלטות לצורך וכ'ו וכ'ו)
ולמרות שאני התנגדתי להחלטה,
לפחות לאחר שמיעה חוזרת - הבנתי את הבסיס שהביא להחלטה.

• הוסף לסימניות
רק עכשיו אני שמה לב לתוספת האשכול...

עצוב, ממש חבל!!

• הוסף לסימניות
מעניין מה יקרה לאותן נשים שהתלוננו, ביום שתפסיקו להביא לכאן הדרכות נוספות, והן פתאום תגלנה שהפרנסה שלהן לא גדלה, והתלונות על המחיר הגבוה שהן דורשות לא פחתו...
עצוב!
אולי אז יגלו שיש אלוקים שמסדר הכל, ומנתינה לשני לא מפסידים.

לי אישית ההדרכות האלו גורמות למחשבה להירשם לקורס מקצועי, דווקא בגלל שראיתי כאן עד כמה יכול להיות חווייתי תהליך ההכנה של יצירה/פטיפורים וכדו' והסיפוק שיגיע בעקבות התוצאות.

• הוסף לסימניות
והאבסורד הגדול שהן מעשירות את הידע שלהן דרך ההדרכות כאן.

• הוסף לסימניות
נני 5,
זה דבר יותר מורכב ממה שאתן יודעות ושומעות כאן
אף אחת לא מחלקת יום אחד הדרכות חינם ויום אחד אומרת סטופ זה היה מספיק לי.

הסברתי לבקר המקסימה והנהדרת את השיקולים שהביאו את "אות לי"
להחלטה הזאת,
היא סיפרה לי גם על קו השבר שלה,
נראה לי שאנחנו עכשיו מבינות מצוין את השיקולים שהובילו להחלטות האלה.

גמר חתימה טובה לכולם.

ושלא תחשבי שלא מדגדג לי באצבעות להעלות "רק עוד כמה דברים לסוכות"
זה הרי מוכן ומצולם.
אבל כאן ההוראה היא שגמרנו עם זה.

• הוסף לסימניות
רק תשימו לב שלפי השיטה הזו פרוג היו צריכים מזמן לסגור את האתר של עצמם!
אנשים נעזרים למשל במדריכים בנושאי צילום מתקדם - אולי זה על חשבון לימוד צילום בפרוג?
וכך גם בפורום גרפיקה, ובשאר התחומים - שאנשים מקבלים פה כלים, יעוץ והדרכות בחינם.
(וגם אם תגידו שזה משתלם למכללת פרוג שהם מקבלים את המקום לפרסום בחינם - אנשים הרבה פחות מסתכלים על הפרסומות, כשיש כל כך הרבה חומר מעניין ומעשיר לקרוא בפורומים...)

ואולי מחר יבואו כמה רואי חשבון ויועצי מס ויגידו שפורום דין וחשבון גוזל את פרנסתם, כי אפשר לקבל שם יעוץ והכוונה בחינם לכל שאלה?
וכן הלאה והלאה...

ומה עם כל ההדרכות החינמיות שיש באינטרנט?
אני למשל למדתי עריכת וידיאו ונגינה בגיטרה רק דרך סרטונים!
וכך אפשר להגיע כמעט לכל קורס שרוצים וללמוד בחינם.
אז אולי כל המורים הפרטיים ובעלי הקורסים יתלוננו על זה?
אלא שמי שרוצה ללמוד בצורה יסודית ורצינית, ולא חובבנית ולהתמקצע במשהו מחפש מקום טוב ומוכן גם לשלם כסף.

• הוסף לסימניות
אעתיק לכאן את מה שכתבתי לבקר באישי:

ברוכים הבאים למדינת סדום

שכל אחד חי את חייו
ומקצץ את מי שרגליו ארוכות מידי
ומותח את מי שרגליו קצרות מידי.

ההדרכות שלך מוצלחות במיוחד, בעלות מעוף והמון פרקטיקה לנשים עם ידיים שמאליות (או אפילו אם רק יד ימין אחת ולא שתיים)
הרבה מהרעיונות, הטיפים, והחומרים באו לידי ביצוע ורק בזכותך (גם אם לא באופן מלא הראוי להצטלם ולשלוח לך דוגמא או דוגמית)
שילובים של דברים, טכניקות, הכל כל כך ברור ויפה.
טעים ונגיש.

נשמע לי הזוי ביותר!

זה מזכיר לי את המשל ששני ילדים עמדו על שפת המדרכה ואחד רצה להראות שהוא יותר גבוה מחברו- אז הוא דחף אותו לכביש כדי שלא יעמוד בגובה שלו על המדרכה.
בדיוק ככה זה מרגיש לי.
מי שרוצה להיות גבוה- שיגביה את עצמו ולא ידחוף מישהו אחר הצידה.

גמר חתימה טובה
ופרנסה בשפע לכולם!

• הוסף לסימניות
אני חייבת לומר לך שאת אשה גדולה עם ערכים יפים ומבוססים
אמונה זה תמיד דבר שצריך לאמן שוב ושוב (וכנראה שהמתלוננות לא הספיקו)
בכל אופן אני חייבת לומר לך אני אשה עובדת ומאוד מאוד עסוקה אין לי כל כך זמן למטבח בכלל
בעבר עוד הייתי שם
היום לא כל כך ואחרי כמה הדרכות פשוט נהיה לי חשק והכנתי לילדים משהו לשבת שהם ראו ושאלו
אמא איזה אורחים מגיעים אלינו לשבת ?
תשובתי אליהם הייתה לכבודכם ילדים יקרים שלי
אמא זה כל כך יפה שהיינו בטוחים שזה לכבוד אורחים
אז ... זה מה שהחלטת זו החלטה שלך ובודאי הכי טובה לך
אבל לפחות תדעי גם את הצד השני של המטבע
על ההדרכות שכן העלית כאן שימחו את ילדי ישראל
אז ... תודה רבה על מה שהיה
ותמשיכי בגישה שלך בחיים את תצליחי המון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה