החלטתי להגיב כאן למרות שמלכתחילה חשבתי שלא אתעסק עוד עם האשכול הזה כדי שלא להגרר. אבל בכל זאת כמה מילים קצרות.
נכתב ע"י Niños;2261063:
לעניות דעתי למי שמפריע צריך לעשות קצת חישובים, איפה האמונה?
אין מלכות נוגעת בחברתה [ אפילו כמלוא נימא ] (ברכות מ"ח: וש"ג)
ואני כותבת לצערי מניסיון... העבודה היא יומיומית!
יש לי אין ספור סיפורים מניסיון שלי ומהסביבה, כשמשליכים לאדון הכל... מחזיר בכפל כפליים. כנאמר הבוטח בד' חסד יסובבנו. ד' נותן רק חסדים מעל הטבע ולא כי מגיע לי רק כי בטחתי בו.
שאלת האמונה כאן היא מאוד נכונה.
אני לא חושבת שאדם שעושה חסד עם הזולת פוגע בפרנסה של מישהו אחר.
פרנסתו של אדם קצובה לו מראש מראש השנה עד ראש השנה ואין אדם נוגע במוכן לחבירו כמלוא הנימה. כך שגם אני או אות לי או כל אדם אחר מעלה הדרכה או רעיון שנדמה שאולי יבוא על חשבון מישהו אחר, אין בכך ולא כלום מן המציאות והאמת.
כמובן, לא מדובר כאן בהעלאת רעיונות או הדרכות ש"נלקחו" ממקור אחר, אלא נטו בהדרכות שהן פרי הדמיון, העמל, הפיתוח וכו' האישי שלנו.
אם ההדרכות האלו פריעות למישהו, אז ראוי שהלה יבדוק למה זה מפריע לו. אולי זה חוסר פרגון? אולי צרות עין? ואולי באמת הוא מרגיש שפרנסתו נפגעת. במקרה האחרון העבודה צריכה להיות שלו על עצמו מכיון שאין ספק שאין בכך כלום מן האמת.
הלאה,
יש שטענו מולי שאני טיפשה כי אני פוגעת בפרנסה של עצמי. לתת מתכון שלי לאחרים הוא לירות לעצמי ברגל [אני מצטטת...] כי עכשיו גם אם מישהו רצה לקנות ממני אז הוא יכין לבד. יש מתכון. יש הדרכה. מה הבעיה?
הלאה, יש שטענו שבעיניו אם נותנים מתכון אז היוקרה שלי [שאגב, אני ממש לא מנסה לשדר יוקרה] יורדת בעיניו. אוקיי. לא נראה לי.
ויש את אלו שמפרסמות כאן בפרוג בצורה של "ניתן להירשם לקורסים"....וכו'. מתוכן יש שפנו אלי וטענו שבגלל ההדרכות שלי נרשמות להן פחות נשים. יש גם כאלו, כפי שכבר כתבתי מהעיר שלי שאמרו לי [פגשו אותי ברחוב] שנשים נרשמות לקורסים שלהן פחות בגלל ההדרכות שלי ובגלל שאני מסכימה לענות לשאלות, בד"כ.
אז זהו שלא. דבר אחד שכחו הנשים היקרות האלו לקחת בחשבון-
בעידן של היום, כשחנויות מוצרי אפיה צצים כפטריות אחרי גשם ובהם ניתן לרכוש את כל חומרי הגלם הטובים ורכיבי בסיס לפטיפורים מפוארים [טארטלטים מוכנים, קישוטים מבצק סוכר, קישוטים אחרים, מקרונים, נשיקות ועוד] אז באמת נשים שיש להן את היכולות ואת הידיים והכשרון אבל לא היו רגילות להכין לבד יכולות היום להכין לבד וממילא נזקקות פחות ל"מקצועיות".
ואין לזה כל קשר להדרכה.
זה פשוט כמו שפעם נזקקו יותר לבעלי מקצוע והיום הטרנד של "עשה זאת בעצמך" התפתח מאוד....אנחנו מתקדמים כלן הזמן.
כך שלא ההדרכות שלי ולא של אות לי פוגעות בפרנסתם של אחרים. הדרכות יש בכל מקום, חומרים גם.
ומי שחושב אחרת- לדעתי לפחות, יש לו מקום להתחזק באמונה.
מה גם- שאישה שמכינה משהו על פי ההדרכה שלי לא תלך ותפחת עסק מתחרה. זה ברור.
ובכלל-
לא יודעת אם שמו כאן לב לענין אבל כל המטרה שלי היא להנגיש את המטבח לנשים. לדעתי אישה צריכה להרגיש טוב ובנוח במטבח. להכין דברים ולהצליח. וזו כל המטרה שלי.
ומה שברור-
לכל מי שטענה אני יורה לעצמי ברגל ולכל החוששות לשם שלי, אני יכולה להבטיח- רק טוב יצא לי מזה. רק עוד פרנסה. מבלי לפרסם. רק כי נתתי מכל הלב.
ועוד דבר קטן-
אני חושבת, כך לפחות במקרה שלי, שרוב הנשים שהתלוננו היו צעירות. יחסית בתחילת דרכן כאלו שעוד חששו שהצלחה של מישהי אחרת היא על חשבונם. עם הזמן לומדים שבמבחן המציאות זה ממש לא כך.
יש לי אמונה בבורא עולם שמה שאני אומרה לקבל ממנו אקבל למרות ואולי דווקא בגלל מה שאני עושה כאן בפרוג.
וזו האמונה שלי. מלהיטיב עם השני לא מפסידים. רק מרוויחים. אני נותנת לאחרים מכל הלב ובורא עולם יורה עלי שפע מלמעלה. שפע שלא היה קודם. בין אם זה שפע גשמי ובין אם רוחני. וברור לי שהיא גם צודקת. ניסיון חיי [הרבה מאוד ניסיון...] לימדני זאת.
וזה לא שאני נותנת מגשי פטיפורים לכל דורש שאז אולי אפשר לומר לי "יכולת לקבל על זה תשלום, לא חבל?". בסה"כ מתכון, לעיתים מלווה בתמונות.
נכתב ע"י אות לי;2261148:
נראה לי שהני בקר תסביר לך טוב ממני,
למרות שהשאלה הופנתה רק אלי...
מאמינה רותי, שעכשיו הבנת.