היי,
שאלו אותי באיזה תוכנה עדייף להתחיל 3D MAX או בלנדר?
האמת שאני לא יודע אני עניתי בלנדר,
אבל אני רוצה את דעתכם
ואם מישהו יכול לעשות לי איזה סיכור קצר על היכולות של התוכנות האלה?
כולל אם הם בחינם והאם הם חופשיות או לא...
עוד דבר:
מי ששאל אותי רוצה להכין פיצוצים כאלה:
http://www.youtube.com/watch?v=ScNKkrGEcR0
בפשטות, לך על בלנדר.
בלנדר לא עולה כלום ומקס עולה המון.![]()
בלנדר מתפתחת מאד מהר ומקס.... זוחלת.![]()
העבודה בבלנדר מתבצעת הרבה יותר מהר מאשר במקס ששם סיבכו כמה שרק אפשר...![]()
תוכל לעשות חיפוש בגוגל אם אין לך בעיה עם אנגלית לראות מה אנשים אומרים (במיוחד אלה שעבדו שנים עם מקס ועוברים לבלנדר)
http://goo.gl/14J6
מדברים למשל על ה-UV Editor של הבלנדר שהוא יותר פשוט מהמקס ועובד יותר טוב, ה-IK של הבלנדר עבד מהגרסה הראשונה ועד כמה ששמעתי במקס עדיין יש באגים...
ה"חסרון" בבלנדר כפי שכולם אומרים הוא הממשק שלו שהוא לא סטנדרטי כיוון שהתוכנה נבנתה כדי להשיג יעילות מקסימלית בעבודה ולאו דווקא ידידותיות, כמובן שכל זה כבר היסטוריה אחרי יציאת הגירסה החדשה 2.5 (שעדיין בפיתוח, וכבר עובדים איתה הרבה) שההממשק שלה הרבה יותר קל ונוח.
עם בלנדר אתה מקבל עוד הרבה תוספות שמאפשרות לעשות אפקטים מדהימים (עשן, אש, פיצוצים, נושלים, פיזיקה וכו') שבמקס יש מצב שאתה צריך לרכוש בנפרד.
עכשיו אחרי שראיתי גם את הסרטון אני יכול להגיד שרק בבלנדר אתה יכול ליצור אותו מההתחלה ועד הסוף.
במקס אתה עושה את המידול ועוד כמה דברים אבל עשן אש וקומפוזיציה? לא נראה לי שעשו עם התוכנה הזו. רוב הסיכויים שעשו עם כלים מקצועיים אחרים כמו אפטר אפקט או nuke ויש תוכנות אחרות שהחוזק שלהם הוא בסימולציות של אש ועשן.
אני חייב לציין שמקס נחשבת תוכנה מקצועית ובלנדר עדיין לא, בעיקר בגלל העובדה שקשה יותר לייצא/לייבא בבלנדר קבצים של תוכנות אחרות דבר שיוצר בעיות בסטודיואים גדולים.
בלנדר מראש מיועדת לסטודיו קטן שמחפש כלי שיכול לעשות כמעט הכל ולא מחפש לרכוש תוכנות יקרות לכל פיפס.
אני לא הייתי נכנס לתוך התסבוכת הזו.
בלנדר.![]()
מה שנכון נכון.נכתב ע"י maor700;468117:לא מכיר את בלנדר אבל כשרוצים לפתח קרירה בנושא מסויים צריך להתחשב בשוק וכרגע התוכנות השולטות הם מקס ומאיה.
אם אתה רוצה לעבוד כפרילנסר מהבית בפרוייקטים מהתחלה ועד הסוף אז יכל להיות שבלנדר טובה לך אבל אם אתה תרצה לעבוד בסטודיואים זו תהיה בעיה.
חוץ מזה למקס ולמאיה יש גם מנועי אפקטים שאין לזלזל בהם כגון מים חלקיקים בגדים פיזיקה וכד' וכיוון שהם נפוצים אז גם יש להם פלאגינים שנותנים תוצאות איכותיות וריאליסטיות (FumFX' RealFlow Vray ועוד' בלי סוף) מה שאין כן בתוכנה שלא חזקה בשוק כמוהם.
נכתב ע"י יניב;468120:מה שנכון נכון.
אבל כל עוד לא הולכים לקורס (כי בלי קורס ממילא הסיכוי לעבוד בצורה מקצועי בסטודיו אפסי...) אין טעם להוציא המון כסף כדי לקבל תוצאות שאפשר להשיג בלי להוציא כלום.
מה גם שכדי ללמוד את העקרון איך למדל וכו' אפשר להשתמש בכל תוכנה.
טוב לדעת שמה שחשוב זה לא איפה שלמדת אלא מה עשית, זה מאד מעודד.נכתב ע"י maor700;468152:אני לא מסכים בכלל שא"א לעבוד בצורה מקצועית בלי קורס, כיום יש באינטרנט כל מה שילמדו אותוך בקורס כולל מה שלא ילמדו אותך בשום קורס. ואני יכל לומר ש98% מהידע שלי הוא ממדריכים ברשת ואני השתלבתי בתעשיה ויש עוד הרבה כמוני מה שקובע זה התיק עבודות שלך. מה שכן לא כולם מסוגלים להגיע לרמה מקצועית ללא הדרכה צמודה ממש. אבל באמת שהמדריכים מלמדים הכל רק צריך הרבה סבלנות,זמן וידע בהורדות ובאינטרנט.
אשמח מאד לשמוע/ליצור קשר עם סטודיו כזה!נכתב ע"י trew;468152:לא שזה קשור אבל יצא לי לשמוע על כמה סטודיואים שפתחו עם בלנדר
אין אומנם הרבה מקצועים בתוכנה בארץ אבל ככל שיהיו יותר אנשי מקצוע המצב ישתנה
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים