Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
במחלקת פונטיאק בחברת ג'נרל מוטורס התקבלה התלונה הבאה: "זו הפעם השנייה שאני כותב אליכם, איני מאשים על אי-התייחסותכם, כי תלונתי אינה מתקבלת על הדעת, בכל זאת אני כותב פעם נוספת ומבקש את תשומת לבכם.

לאחרונה רכשתי רכב מסוג פונטיאק. כיוון שיש לנו מסורת משפחתית לאכול גלידה לאחר ארוחת ערב, בכל ערב

אני נוהג ברכב לכיוון חנות הגלידה. מאז שרכשתי פונטיאק חדשה הנסיעה לחנות הגלידה יוצרת בעיה. לידיעתכם, בכל פעם שאני קונה גלידת וניל, כשאני חוזר לרכב, הרכב אינו מניע. אם אני קונה גלידה מסוג אחר הרכב כן מניע סוג הגלידה משתנה מערב לערב וזו כבר תקופה שאני מופתע. אם אני חוזר לרכב עם גלידת וניל – הרכב אינו מניע, גלידות מסוג אחר – הרכב כן מניע. נחמד, אבל אני רוצה שתדעו שאני רציני בקשר לשאלה שלי: מה יש לפונטיאק שגורם לה לא להניע כשאני קונה גלידת וניל?"

מנהל המחלקה היה סקפטי בקשר לתלונה, אבל החליט לשלוח מהנדס לבדוק את הענין. המהנדס נתבקש לצאת עם המתלונן לקניית הגלידה בערבים הקרובים.

בפעם הראשונה לשהותם יחד קנו המהנדס והמתלונן גלידת ווניל, לאחר שחזרו מקניית גלידת הוניל הרכב אכן לא הניע. בערב השני קנו גלידת שוקולד והרכב כן הניע.

בערב השלשי קנו גלידת תות וגם הפעם הרכב הניע, בערב הרביעי קנו שוב גלידת וניל, והרכב? צדק המתלונן, הרכב לא הניע. המהנדס שהיה כמובן אדם הגיוני התנגד לקבל את העובדה שהפונטיאק אלרגית לגלידת וניל. הוא המשיך ללוות את המתלונן עד לפתירת הבעיה. - - -

מי יודע את הפתרון? -- - -

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה