Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
שלום לכם
אני יודע שהבקשה שלי כבר נכתבה באשכולות דומים
אבל אף אחד לא רלוונטי אלי .
אני אגע בבעיה שהכי נפוצה היום, הבחורים הטובים שנופלים בן הכיסאות....
אני חונך של בחור חרדי בכיתה ח' הבחור מאד טוב עם כישרונות בינונים כך שישיבה ברמה גבוהה אני לא חושב שתתאים לו, אבל מצד שני אם אני מחפש ישיבות עם רמה לימודית נמוכה או אפילו ממוצעת אני בד"כ רואה בעיות בירא"ש, הבחור די תמים כך שאני רוצה מקום שמחד ישמור עליו ומאידך יקדם אותו וזה אומר גם חברתית וגם לימודית.
הבחור סבל מספיק בכיתה עם הטובים בלימוד הוא לא יכל אפילו לנסות להתחרות ועם החברה'מנים לא היה לו מה למכור להם...
חשוב מאד שיהיה לו פנימייה ובלי זה אין על מה לדבר זה ספציפית אצלו ככה.
אשמח לקבל המלצות מפורטות, ולא סתם לזרוק שמות .
חשוב שיהיה ישיבה לבחורים טובים ולא חצי קלאצ'....
ואם אפשר לחסוך התפלספויות מיותרות שלא מקדמות לשום מקום- כן אני יודע שאין ישיבות כאלה וכו'. פשוט תכל'ס (לא סתם פרטתי ככה...)
ישיבה ספרדית כמה שיותר קטנה עם יחס אישי יותר טוב לו. תודה רבה וענקית לכל מי שיעזור לי בעניין והקב"ה יחזיר לו על הכמה דקות שהוא ישב וניסה לעזור לנשמה יהודית .
  • שכוייח!
Reactions: 1967 ו-שם נפלא2 //
12 תגובות
הבן שלי נכנס השנה לגן חיידר , ויש לו ילדים בגן שקצת יותר גדולים ממנו, נגיד הוא בן 4 ויש ילדים בני 5 +-
כל יום הוא יוצא מהחיידר עם פנים ניטרליות, הוא לא מסתובב לשום חבר שנפרד ממנו ולא מסתכל על אף אחד רק רוצה שאני ארים אותו/אראה את העבודות שעשה. אני שומעת סיפורים בעיקר על מה שהגננת מספרת (הוא מאוווד מקשיב וזוכר כל מה שלומדים ומספרים בגן)
ואם לפעמים אני מנסה לדלות ממנו מידע ואני שואלת עם מי שיחקת היום? באיזה פינה שיחקת בגן? הוא שותק ואומר שמרביצים לו/מעליבים אותו.
כשאני יורדת יותר לפרטים אני מבינה ש"מרביצים" זה אומר 2 ילדים שנותנים בעיטות או תנועה של סילוק עם היד.
יכול להיות, וזה דבר שפוגש גם מבוגרים לפעמים, שהפרשנות שלו לאירועים "סבירים" יחסית היא מוקצנת ?
אני מאמינה שרוב הילדים מחפשים איך לשכוח את החוויות האלו ולהמשיך הלאה , אבל לבן שלי פשוט קשה "לסלוח" והוא בעצם סוחב את זה איתו.
הגננת מתארת אותו כילד רגיל לגמרי ולא אחד שמשחק לבד
בנוסף יש לי כיוון חשיבה שונה והוא העניין של ה"זמן" - לוקח לו יותר זמן להסתגל לחברה ולקלוט את הכוונות של כל אחד, בינתיים הוא קצת מסתגר בתוך עצמו ומסתכל על הכל מהצד , כך היה בשנה הראשונה במעון ובשנה השנייה הוא ממש עלה על הגל והיו לו חברים קבועים שעשה איתם המון שטויות..
מישהו מכיר סיטואציה כזאת מקרוב ? איך אפשר להרגיע את הילד ו"להכווין " את הפרשנות שלו שתראה את התמונה הכוללת:
לדוג' הם תמיד חברים שלך ולפעמים הם עושים כך וכך וזה לא נעים..
כאילו איך לעשות לו את ההפרדה הזאת שתתן לו רגיעה והסתכלות חיובית יותר על הגן..

תודה!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה