Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
 תגובה אחרונה 
בשיחה שהיה לבעלי עם אחד מבעלי מלון, שקיבל הסבה למלון קורונה לציבור החרדי.

בעלי, שוחח איתו, איך זה לנהל מלון לחרדים...
...״ המלון עבר הכשר, ( הכשרה) הוא מהדרין. יש לי כ200 משפחות חרדים.
הכי חרדים שיש עם כל השטריימל..( תבינו כמה בורות...)
והם גנבים!!! בתוך יומיים נעלמו לי 500 מגבות!!! השתחררו מהמלונות עם המגבות.
משגעים אותנו לפתוח להם את הבריכה וחדר הכושר. אסור לי. אני כפוף להנחיות! למה הם לא מבינים- הם לא באו לנופש....״

בעלי, ניסה בכל כוחו לסנגר עליהם. הוא אמר לו, שאולי הם לא ידעו שהמגבת הם רכוש בית המלון. ולא כמו הסבונים...
ושהם מבקשים את הבריכה מתמימות, משעמם להם...
והוציא ממנו הודאה- שסה״כ הם בסדר...

א׳קיצר, קחו בחשבון. שמנהלי המלון וכל צוות עובדיו חוזרים לביתם עם תובנות חדשות עלינו.
או חיוביים. כמה מנומסים היינו, אמרנו תודה לכל פקיד ואיש תחזוקה.
או חלילה ההיפך. עם מלא בוץ על הציבור המתלונן, כועס, בועט, נושך וגווונב!!!

בגלל, שיצא לבעלי לשמוע את זה מכלי ראשון, מבעל מלון, הרגשתי צורך להעיר- להאיר, את צומת ליבם של המתפנים למלונית הקורונה... ולכל עם ישראל בכלל....

מעריכה מאוד את כל אחי ואחיותי החרדים, לדבר ה׳.
האם הציבור החרדי שוב ישתוק ויקבל התנצלות שלא משודרת בכל מקום?
או שכל הציבור החרדי יחליט פה אחד להחרים את בית החולים, עד לפיטוריו המיידיים של המנהל?
אני כעת חוזר מבדיקת קורונה אזורית - חינמית.
אמרו שזה לצורך מחקר אודות בדיקה מהירה חדשנית.
זה היה במרכז פיס. (חלל סגור)
הייתי מספר מאה ומשהו. הייתי צריך לחכות בחצר שימו לב: ארבע שעות!!!!

תמונה ממש מקרית איך זה נראה (לא היה לי נעים לחפש זוויות יותר מקיפות, אבל האמינו לי הם עמדו קרוב מאד - לא באשמתם אלא כי לא היה מקום):
תצלום0406.jpg

היה לי שכל ולא חיכיתי ממש שם, ביקשתי ממישהו שיתקשר אלי כשיגיע תורי.
(אבל מישהו שהגיע יותר מאוחר הוזהר שאתה השער סוגרים ב6 ולא יתנו להכנס גם למי שיש מספר)

כשסוף סוף הוכנסתי, התברר לי שמכניסים אותנו למבואה של אולם הפיס, כמה משפחות כמה משפחות. עמדתי והתרחקתי כל הזמן מילדי המשפחה שמילאו את המבואה.
לא מבין למה צריכים לעמוד שם כמה משפחות, שלפחות יחכו בחוץ.
המחקר כיום אומר שיש דבר הנקרא : אירסולים, דהיינו הוירוס עובר דרך אויר בחדר סגור.
כשהגיע תורי,
אני מוצא את עצמי עומד באחת העמדות, כשצמוד אלי עומד אדם אחר בעמדה הסמוכה!
אמרתי להם, סליחה אתם צריכים להרחיק את העמדות לפחות 2 מטר זו מזו!תצלום0402.jpg
כאן רואים את הילד עומד ליד אחת העמדות, כשבסמוך ממש ישנה עמדה נוספת.
כשהערתי לשני הנערים לוקחי הפרטים על כך הם הם לא נעו ולא זזו, הם רק אמרו ש"הם ביחד" (ואף על פי כן לא נמנעים מלקבל 2 יחד) וש"אם היו שומרים על הכללים המצב לא היה ככה...".
ביקשתי מהם להזהר, ושבבקשה לא יקחו את זה אישית, רק לתועלת הציבור. זה לא היה נראה שעזר. כי לא היתה כל תזוזה.

כעת קיבלתי שקית עם בדיקה. ונעמדתי להמתין בחדר הסגור הזה לפני ילדה ששודלה להיבדק, כשבחלל החדר שני לוקחי פרטים, שני בודקים, שומר, אמא ושני בנותיה, ילדה הנבדקת ואבא שלה, אני ואיש מד"א שמסתובב עם מסכה לא כולל אף צמוד ליד הנבדקים והבודקים להלן תמונה (הוא נראה גם בתמונה הקודמת):
ללא שם.png

הערתי לו, הוא התרחק, אך אחר כך חזר להעמד ליד אנשים.

חשבתי לעצמי, יש להם בכלל אינטרס שלא נידבק אחד מהשני?? אולי הם דווקא רוצים שנידבק כדי שיהיו להם כמה שיותר בדיקות חיוביות??
חבל שבכלל נבדקתי. אם אצא חיובי זה יתכן מאד שזה רק בגלל שבאתי למקום הסכנה הזה.
נמאס כבר לדבר על הקורונה!
נמאס להתווכח כמו תרנגולות לוחמניות האם היא קיימת, או שהיא מומצאת...
האם מסכה עוזרת, או שמא לא...
האם אפשר לחלות שוב, או שיש חיסון העדר...

נמאס, פשוט נמאס!

ולכן לא אתווכח כאן על הקורונה, ואבקש מכם/ן גם כן להמנע מכך.
אבל זכיתי לשמוע היום טיעון מאד נכון, ורציתי לשתף אתכם בו דווקא עכשיו בערב יום הכיפורים.

המצב כיום הוא שהמדינה [בצדק או שלא] רואה בנגיף הזה אויב, מבחינתה רף × של חולים מחייב סגר, רף גבוה יותר מחייב סגר הרמטי, וכל חשיפה לחולה מאומת - בידוד!

המציאות היא שכל בידוד, הוא אובדן הכנסה חלקי לפחות למשפחה, כל סגר הוא אובדן הכנסה למאות אלפי אנשים, וסגר הרמטי למיליונים.

כידוע ביהדות, "דין פרוטה כדין מאה" עוד ידוע ש"התורה חסה על ממונם של ישראל", ועוד מאמרים רבים וטובים אודות חשיבות השמירה על ממוננו, ובפרט על ממון זולתינו.

עוד ידוע, ש"גזל מקטרג בראש", ואמנם תטענו שאין כל גזל בפעולה הנגרמת ולא על יד האדם ממש, עם זאת הרי שגם בגרמא חייבים בדיני שמיים, וודאי שאין זו "והלכת בדרכיו" של הקב"ה וקיום "ועשיית הישר והטוב".

המשוואה אם כן היא כזו:

תוצאותיה של הקפדה על ריחוק חברתי ומסכת אף פה היא שמירה על רכושינו ורכוש הזולת.

זלזול בריחוק ובמסכה היא הפסד כלכלי קשה ביותר לנו ולהמוני בתי בני ישראל שמגיעים לבור ללא תחתית ולעניות קיצונית וקשה שאין לתאר ולשער!

התוצאות הן:
קשיים כלכליים נוראיים, קריסה כלכלית, עניות קשה!

אדגיש, שאין בכוונתי לקרוא תיגר על אלו שאינם מקפידים בהוראת גדוליהם, כן ברצוני לעורר על צער, עגמת נפש, איבוד פרנסה, שחווים אנשים רבים מתוך המצב הנתון שהיום מדינת ישראל נלחמת בנגיף הקורונה, ושוב אדגיש בצדק או שלא בצדק!
הטיעון הינו אך ורק אודות הפסד הפרנסה שכולנו חווים בתקופה מאתגרת וקשה זו, נאנקים תחת מדינה שלכל הדעות מפלה את המגזר החרדי לרעה מימים ימימה - וביתר שאת בתקופה זו.

מישהו מכם מוכן להכנס אל יום הכיפורים הקרוב, עם משא כבד כל כך על גבו?

כל שאבקש הוא:
בקורבכם אל אנשים שמקפידים, עזרו להם לשמור על עצמם, אל תכריחו אותם לסבול צער עגמת הנפש ואיבוד ממון שהם חווים מבידודים וסגרים בעקבות אורח חיים שונה!

מסכה איננה נוחה, בפרט לא על האף והפה גם יחד, גם שמירת מרחק בשים לב הוא לא קל, אך אלו שני דברים שקרוב לוודאי יכולים להוריד את אחוזי התחלואה בצורה דרסטית, אנא רחמו עלינו עליכם עליהם, עזרו לנו להוריד את עולה המחניק של המדינה מעל צווארנו!

אנא!

אתם יהודים עם לב רחום.
אם היינו מבקשים סיוע מהגמ"ח שלכם או תרומה לקרן של המשפחה במצוקה, הלא הייתם מתאמצים וטורחים לעזור לנו!!!
האשכול הזה חשוב מאוד, בגלל שהוא נוגע לטענה של פיקוח נפש.
פתחתי אותו למרות הנפיצות שלו.
בגלל שאני רואה איך שהטענה הזאת הפכה למין הוכחה שאיתה מנסים לשכנע את כל הציבור החרדי ששמירה לא עוזרת כלום.
בואו נשתדל לשמור על שיח מכבד ורגיש. למרות המורכבות. בשביל שהאשכול לא יאלץ להינעל.
תודה רבה ויהי רצון שכולנו נזכה לבריאות ואורך ימים.

אני רואה ושומע את הטענה הזאת כל הזמן:

הנה ההוכחה הגדולה שלא עוזר שום שמירה ושום מסכה.
אתם, הקרלינרעס, ששמרתם כל כך באדיקות חצי שנה, לא יצאתם מהבית, לא פתחתם את הבתי כנסת, לא הורדתם את המסכה מהפנים, והנה זה מגיע גם אליכם...
אתם תושבי "תפרח", אתם "משפחות שמאוד שמרו" אתם "קהילות שקיימו בהידור את ונשמרתם"
והנה זה הגיע גם אליכם. אז אנחנו היינו חכמים יותר. ומההתחלה נתנו למשחית לבוא אל בתינו. כל הכבוד לנו.

ואני רוצה ברשותכם, פעם אחת ולתמיד לענות על זה בצורה חדה. כי בנפשנו הדבר.
אין טענה יותר מטופשת, מהטענה הזאת,
מטופשת עוד מילא. טענה אכזרית.
ולמה?

אז קודם כל לעובדות במשפט אחד.
מקומות ששומרים אין בהם הדבקה. חד וחלק.
ומאיפה הראייה?
ממדינות ששומרות. תקראו קצת במפת העולם. יש מדינות שמההתחלה מתנהלות ב"שיגרת קורונה", אין אירועים המנויים,
אין מועדונים פתוחים, אין הפגנות, וגם אין בתי כנסת.. כולם עם מסיכות שם. על באמת, לא כמו כאן בארץ שזה רק בשביל טובה לשוטר. או בשביל שלא יהיה חילול השם.
ולמרבה הפלא והנס, אין שם כמעט הדבקה

עכשיו מה קורה בארץ שלנו?
אנחנו חיים בקהילתיות. ביחד.
אולי אתם לא יודעים, אבל חסידי קרלין לא חיים בגטו סגור, אנחנו פוגשים אותם במכולת, בקופת חולים, ואיפה לא?
ולכן, חצי שנה הם הצליחו לשמור על עצמם יחסית, אבל ברגע שיש התפרצות, שכל בית שני בציבור החרדי נדבק בדבר הדביקי הזה.
למה עכשיו הם נדבקים אחד אחרי השני?
כי יש קבוצות אנרכיסטים בציבור החרדי, שמהיום הראשון לא היה אצלם קורונה, במשך כל הקיץ הם קיימו חתונות, התקהלויות, מסכות היה סמל לטומאת הקורונה. הכל כרגיל.
היה ספק שזה יגיע גם לגור, לקרלין, לתפרח (אלו רק דוגמאות) או לכל קהילה או משפחה ששומרים?

עכשיו, למרבה האירוניה.
במקום שכל אותם אלו שלא שמרו, יבואו ויבקשו סליחה בלב מר מכל אותם אלו שחצי שנה סבלו. באמת סבלו. מתוך אמונה יוקדת שמה שפעם כל החרדים האמינו בו, שהחיים הם לפני הכל. בכל שכל רגע של יהודי הוא נצח. ומכה מוזר, גם רגע של קשישים או בעלי מחלות רקע.
ועכשיו לא עזר להם כלום, בגללינו. במקום לבקש את סליחתם.
יש לנו את החוצפה להגיד להם, הנה. אתם רואים. אונה לכם ואונה לכם. כלום לא עוזר לכם... ?!
אין מילים.

נ.ב. לאור הודעה של
@אידישע מאמע חשוב לציין שגם בקרב אותם קהילות ששומרות. מטבע הדברים אחרי חצי שנה של שמירה הדוקה באמת. סביר להניח שקצת התרופפו הכללים. לפחות בשוליים.
אבל מיותר לציין שאם לא ההתפרצות הגדולה - בגלל אלו שעשו הכל בשביל שהקורונה תדביק כמה שיותר אנשים.
האי שמירה שלהם, לא הייתה גורמת כלום.
ההתרופפות שלהם. הייתה השמירה הכי חזקה של רוב הציבור החרדי.
ורק גילוי נאות: אני לא חסיד קרלין.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה