Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
התגלה מקור ההיווצרות של הנגיף ומפיץ העל שלו!!! וזה לא בסין.

אז סברנו שהוא נוצר בוואהן שבסין
קיווינו שהוא ייעלם מיד בחמסין,
היינו בטוחים שהוא יתרשם מהסגר
ותוך חודשיים גג הכל יהיה בסדר.

התרחקנו, התמסכנו ולבשנו כפפות
תרגמנו כתבות בכל השפות,
כל פיסה של מידע ומסקנת מחקר
הקפיצה אותנו: אולי הכל ייגמר כבר מחר.

ניהלנו דיונים עמוקים על ההנחיות
מה היה נכון ומה לא צריך להיות-
מה לסגור ומה לפתוח
ובאיזה חיסון הכי כדאי לבטוח.

עקבנו אחרי הגרפים בכליון עיניים
חישבנו את כל האחוזים פעמיים-
אולי נפלה טעות והכל סרט רע
זו עוד שפעת קלה וכלום לא קרה...

אלכוג'ל שפכנו כמו מים
שכחנו מהי הרגשה טבעית בידיים,
המסכה מאיתנו חלק בלתי נפרד
לא שייכת לפורים אלא לכל אחד.

ובליבנו תקוות טיפחנו באשליה:
המומחים ודאי ימצאו פתרון סופי לבעיה!
כל החוקרים, הרופאים ומלומדי המדינה
אוטוטו ממציאים קרן לייזר נגד קורונה,
או תרסיס ביולוגי שיקטול מיידית
כל זכר של נגיף מהאויר ומכל ידית,
נסתפק גם במספר טלפון ללחיצה
והסרה מיידית מרשימת התפוצה...

והימים עברו והחודשים הצטברו
והעקומות התעקמו, ועלו, והתגברו
ופתאום בערב אלולי בהיר
בשורה פשטה בכל העיר:
יוצר הנגיף בכבודו ובעצמו
הגיע לבקר מקרוב את עמו...

"יוצר הנגיף"??? תהו כולם
מיהו זה המבוקש הנעלם
האם הוא מומחה סיני מזוקן
או גאון אטומי מסוכן?,
אולי איראן אלינו סוכן שלחה
שיבשר לנו סוף סוף שהכל מתיחה?...

ולא. לא בוואהן שבסין הרחוקה
לא מעל האדמה ולא במעמקה.
לא בן אנוש המשול לעפר
הוא "מפיץ העל" של הנגיף הלא מוכר
כי אם אבינו מלכנו הרחמן והאוהב,
שמטלטל עולמו ומבקש: שימו אלי לב!

אני
ממתין לכם אלפי שנים,
רוצה לגאול אבל אתם עוד ישנים.
דפקתי בעדינות על דלתיכם,
שלחתי תזכורות ממרומים לפתחיכם.
לא הועילו הרמזים ששגרתי אליכם, בני,
"סיבה טבעית" נמצאה לכל איתותי...

כמוצא אחרון לפני שהעולם מתהפך
"על כל הקופה" אני מהלך-
באיתות חזק, עוצמתי, עולמי
שכל עיוור שיתבונן בו מיד יקרא בשמי!
כי מי מבלעדי יכול לערער עולם ומלואו
על ידי ייצור בלתי נראה שלא היה כמותו???

אנא! בנים שלי אהובים,
שובו אלי! בואו חושבים!
לא "עקומה משטחת" לא חיסון בהתהוות
רק תעשו רוורס וחיזרו אלי במהירות!

לטובתכם נגיף יצרתי - שלכם הוא לתיקון
כי כולכם הייתם בקבוצת הסיכון -
עומדים לטבוע בעולם הגשמי המתקדם
היו כאן אשכולות עם תגובות מסוג: אין לנו בעיה להתפלל כרגיל אלפי אנשים, אצלנו בקהילה כבר יש חיסון עדר, כולם עברו כבר את הקורונה בניכוי המתים כמובן
אז כדי להפחית קצת את ההתלהבות, מעתיקה לכאן את הכתבה הבאה:

החלים, וחלה שוב בקורונה: 'כאבים מטורפים'

בניגוד לנטען תחילה כי חולה קורונה מחוסנים מפני הידבקות חוזרת, מספר מקרים, כולל בישראל, מוכיחים ההיפך • פרופ' אפק הסביר זאת, בכך ש"הזיכרון החיסוני יורד עם הזמן" (ארץ)

גם חולי קורונה שהחלימו יכולים להידבק שוב בנגיף: בניגוד לנטען תחילה, המציאות מוכיחה כי ישנם מחלימים שחלו שוב בנגיף, כולל בישראל.
מדובר אומנם במקרים נדירים בינתיים, אך הרפואה כבר מסבירה זאת בהיחלשות הזיכרון החיסוני, כך שעם הזמן, ייתכן ונשמע על מקרים נוספים.
צעיר ישראלי, רועי אלמליח בן ה-28, הוא אחד מהמקרים המתועדים הראשונים של הידבקות חוזרת בנגיף. בראיון שהעניק הבוקר (חמישי) לחדשות הבוקר בקשת 12, סיפר על התחושות.
"הפעם הראשונה שנחשפתי לקורונה הייתה בחודש יוני. התקשרו אלי ובישרו שעליי להיכנס לבידוד. לא הרגשתי תסמינים אז הלכתי להיבדק כדי לשלול קורונה וקיבלתי תשובה חיובית. זה הפתיע אותי ממש. הייתי בערך כחודש בבידוד, מתוכם הייתי חולה שבועיים. חיכיתי לשתי תשובות שליליות".
"השבוע נחשפתי לחולה מאומת. בחג התחילו לי תסמינים, כאבה לי הבטן והחום עלה לי. לאט לאט זה הדרדר. הלכתי להיבדק עוד הפעם, חשבתי שזאת שפעת, אבל שוב קיבלתי תשובה חיובית לקורונה".

אם בפעם הראשונה הוא חש טוב, הפעם - כבר לא. "היום עלה לי שוב החום ויש לי כאבי גב מטורפים. בסיבוב הראשון היו לי מעט תסמינים קלים כמו עייפות וכאבי ראש, הפעם זה כאבי שרירים שאני לא יכול לישון בגללם בלילה", סיפר אלמליח.
פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל בית החולים שיבא, הסביר לחדשות הבוקר בקשת: "ישנן מחלות נגיפיות שאפשר לחלות בהן פעמיים. אפשר לחלות בקורונה פעם נוספת, יש לנו דיווחים על מקרים כאלה גם בהונג קונג ובנבדה. חלק מהמקרים יותר קלים בפעם השנייה, אבל חלק יותר קשים".

"זה מעיד על כך שהזיכרון החיסוני יורד עם הזמן, אולי יהיה צורך לחסן יותר מפעם אחת. גם אם חלית בשפעת אתה לוקח חיסון שנה אחרי שנה אבל אתה לא מתחיל כל פעם מאפס, לפי התיאוריה אתה יוצר איזושהי הגנה ובונה עליה". [כיכר השבת]
  • 118
  • אופן ההתפשטות של נגיף הקורונה מתחילת התפרצות המגיפה ועד היום, נראה זהה בדיוק לצורת ההתפרצות של נגיף השפעת הספרדית.
    מתוך ויקיפדיה:

הגל הראשון הכה באביב 1918, ולא היה קטלני משמעותית יותר משפעת עונתית רגילה. בקיץ 1918 נראה היה כי המגפה שככה, אולם בסוף אוגוסט הכה גל שני של המגפה, קטלני הרבה יותר, שאף התגבר בספטמבר ובאוקטובר. בשיאו של גל זה העריכו רשויות הבריאות הפרוסיות והשווייצריות כי שניים מכל שלושה אנשים חלו במחלה. המגפה פחתה בחורף 1918, בחודשים נובמבר ובדצמבר, אלא שאז פרץ גל שלישי שהכה מפברואר עד אפריל 1919. גל זה היה חלש מעט מהגל השני, אולי משום שבני אדם ששרדו במהלך הגל השני פיתחו חסינות, ולכן היו עמידים יותר בפני הנגיף שהגיע בגל השלישי.

למעשה, כבר עם דעיכת הגל הראשון הזהירו מומחים מפני השאננות תוך שהקבילו לגל השני של השפעת הספרדית - שהיה קטלני בהרבה מהראשון.
    לעת עתה, התחזית הגרועה הגשימה את עצמה. נקווה שההקבלה תמשיך להתממש - כשמכאן ואילך המצב רק יהיה טוב יותר...
    אגב, מגפת השפעת הספרדית דעכה מעצמה באופן טבעי - ללא חיסון או תרופה.
    • תודה
    Reactions: ליבה ארזי1 //
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה