Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
למיטב ידיעתי האתר עדיין בבניה.
ליאור רוזנטל.

קשה לכם להיות סגורים בבית? בתשעת הימים האחרונים עשיתי ארבע תורנויות, כל אחת מהן נמשכה 26 שעות, כאשר שתיים מהן ברצף ביום כיפור (48 שעות רצופות).
מתוך ה 216 שעות האחרונות, הייתי 106 שעות סגור בבי"ח, כשאת מרבית הזמן "ביליתי" באגף הנשימתי המוגבר המטפל בחולי קורונה ובמטופלים החשודים ככאלה, במחלקה לרפואה דחופה.

קשה לכם לעטות מסכה על הפה והאף כאשר אתם יוצאים מהבית לשעה או שעתיים? מרגישים מחנק? מזיעים? זה מגרד? תארו לכם מה זה להיות שעות רבות ברצף במיגון מלא - סרבל, כובע, מסיכת n95, משקף, ערדליים וכפפות כפולות, בתוך חדר סגור, כאשר אתם מנסים לבצע פעולות מצילות חיים או אפילו "רק" כי אתם צריכים לבדוק, לקחת בדיקות דם ולעשות אקג למטופל/ת מאומתת. נסו לדמיין איך זה לנסות לעשות פעולה פשוטה, כשהמשקף מתמלא אדים, אתם מזיעים ורטובים לחלוטין, המסיכה חונקת ואסור לכם לגעת בכלום, מחשש שחלילה תדבקו בעצמכם או תדביקו אחרים. דמיינו את תחושת המחנק, הבחילות והסחרחורות אחרי שלא אכלתם ושתיתם כבר כמה שעות טובות, תחת מעטה המיגון הכבד, מזיעים ומסוחררים מהפחמן הדו חמצני שאתם שואפים, כי מרוב שיש מטופלים, לא הצלחתם לצאת לרגע מהאגף.

מתגעגעים לחברים ולמשפחה? מתקשים שלא להפגש? נסו לדמיין מה זה להסביר לאדם בריא, בן 50, שאין לכם ברירה אלא להרדים ולהנשים אותו, שאתם לא יודעים אם זה יעזור, ולעמוד לצידו כאשר הוא מספר זאת בטלפון לבני משפחתו ונפרד מהם, אולי בפעם האחרונה. נסו לדמיין מה זה להחזיק לו את היד ביד אחת, ולהזריק לו את חומר ההרדמה ביד השניה, כשהוא רועד מפחד ומבקש מכם להבטיח לו שהכל יהיה בסדר, כשאתם לא יכולים להבטיח לו שום דבר.
נסו לדמיין את עצמכם עומדים מחוץ לדלת של מטופל חרדי בן 26 מאומת שאינו מגיב, כאשר המלווה שלו, מחלים בעצמו, עומד בבגדי החג, עטוף בטלית, ומתפלל בזמירות סליחה ותחנון, שישוב להגיב. דמיינו את עצמכם מסתכלים במצלמות ורואים אותו אוחז לו את היד ומבקש ממנו, מאלוקים ומכם, להציל אותו.

דמיינו את עצמכם צריכים להחליט - האם אתם מאפשרים למלווה לשהות ליד בן משפחתו ברגעיו האחרונים, כאשר בעצם הוא מסכן את עצמו בהדבקה בקורונה, כשאף אחד לא יודע מה יהיו השלכותיה.

נסו לדמיין את עצמכם צריכים לבחור לאן תלכו קודם - למטופלת שמפרכסת ללא הפסקה, לסבתא המבולבלת שננטשה לבד במלר"ד ושלא מפסיקה לצרוח ולנסות לברוח הביתה, למטופל שמחכה כבר שעות רבות לדעת מהן התוצאות של הבדיקות שלו והאם הוא מתאשפז או משתחרר או למטופלת שקרסה בדרך עם מדא ונכנסת לחדר הלם במצב לא יציב.

דמיינו את עצמכם מנסים להשאר אנושיים, אמפתיים, סבלניים, אחרי מעל ל 20 שעות ערות. נסו לחשוב איך הייתם מרגישים אם הייתם צריכים לקבל החלטות, לחשב מינונים, לבצע פרוצדורות שיכולות להציל או לעלות בחיי אדם.
נסו לחשוב איך זה מרגיש לנהוג הביתה אח"כ, כשאתם בקושי מצליחים להחזיק את העיניים פקוחות או לזכור איפה שמתם את האוטו, לפני יומיים כשהגעתם לתורנות.

לצערי, זו המציאות היומיומית שלנו. בזמן שאולפני החדשות מלאים במומחים, יועצים, כתבים ודיווחים. גרפים ומספרים נזרקים לכל עבר. כן או לא הפגנות. כן או לא בתי כנסת, בפועל, בבתי החולים, הזכויות הבסיסיות של הצוות הרפואי נרמסות ללא הרף. כן או לא קריסה? עברנו את הרף? שחיתות? מחדל? המון סיסמאות ומילים גדולות שנזרקות לאוויר, ולא ברור לאן הן מובילות מלבד לפילוג, שנאה ואלימות.

רוצים לעזור? שימו מסיכה על הפה והאף, שמרו על מרחק, המנעו מהתקהלויות. תשמרו על עצמכם ועל היקרים שלכם. תנהגו בכבוד, בחמלה ובסבלנות לצוות הרפואי שמטפל בכם, השמעו להנחיות. זוהי הדרך היחידה שלנו להתגבר על המגפה הזו ואולי לשוב למשהו שיזכיר לנו את השגרה שכולנו רוצים לשוב אליה.
.
טראמפ:"המסיכות לא יעזרו לכם, רק הבוס מלמעלה" מרגש ממש....
שני סיפורים אמיתיים מהשבוע האחרון (לאחד הייתי עד, את השני סיפר לי ידיד).

א.
חתונת חצר. עשרות רבות של מוזמנים ושאינם מוזמנים נדחקים בתוך חצר לא גדולה במיוחד, שמתאמצת להיראות איכשהו כמו אולם חתונות.
מחוץ לחצר עומד יהודי בשם שמעון, עטוי מסכה על הפה והאף. הוא רואה מישהו שנכנס לחצר, נותן בידו מעטפה, אומר לו מספר מילים ומסתלק מהמקום.
את שמעון הזה אני מכיר, הוא מעדת המקפידים הקשוחים ביותר על כל התקנות וההנחיות בלי שום הנחות וויתורים.
כשאני פוגש אותו למחרת, אני שואל אותו למה הוא עמד בחוץ ולא נכנס ומה פשר המעטפה המסתורית שהועברה על ידו אמש.
הוא קצת נבוך, אבל אז הוא מספר "משפחת הכלה הם שכנים שלי. לא רציתי להיכנס לחתונה, משום שלא הקפידו שם על הכללים. אבל מצד שני לא רציתי שאבי הכלה ייעלב שלא השתתפתי בשמחתו ולא באתי לומר מזל טוב כמו שכנים אחרים. אז שלחתי להם צ'ק עם סכום גדול, מתנה לחתונה".

ב.
יצחק נמנה על זרם שאינו מקפיד על תקנות משרד הבריאות. כשהוא מסתובב בחוץ הוא עוטה מסכה כדי שלא להיקנס, אבל בבית הכנסת ממש לא.
יום אחד, כשהוא מתפלל מנחה בבית כנסת (חסידי), קצת אחרי תחילת שמונה עשרה, מוציא לפתע יצחק מכיסו את המסכה ועוטה על פניו.
הדבר תמוה במיוחד, משום שכאמור יצחק ממש אינו מזרם עוטי המסכות.
אחרי התפילה, הוא נשאל על ידי מישהו שהבחין בדבר מה קרה שהיום הוא שם מסכה.
"פשוט", מסביר יצחק, "ראיתי בחור ליטאי צעיר שנכנס להתפלל. הוא היה עם מסכה. חששתי שהוא ירגיש לא בנוח להיות היחיד פה שיש לו מסכה. לכן שמתי גם אני את המסכה שלי".

מי כעמך ישראל.
@ארבע @אסתררר @לאי ללי @פלטפורמה
איך אני שזכרתי?:p

לא קונה ספרים שלא שווים את עצמם. פשוט לא. ממליצה באופן אישי על כל אחד מהספרים שכאן:
ועכשיו, עת למכור.

<כל הספרים במצב מעולה>

דבורי רנד פחות או יותר
א.פרי במה ללא קהל
רותי קפלר בסוף יקראו לך לחזור
מיה קינן מישהו כמוני
מלי אברהם לא מדובשך
ליבי קליין אשא עיני
רותי רפפורט מקום לשתיים
יונה ספיר טווח אפס מצב טוב
יונה ספיר טווח אפס כמו חדש
פנינה פקשר פעמוני רוח
מירי סגל אנדנדינו
יעל רועי זוזוז
לרציניים בלבד, בבקשה.
shatafmerachafotאין לכתוב כתובת מייל
  • 162
  • מיה קינן שלחה ל"קוראים פלוס - העתקתי את המייל (במקום לתלות בביניין..)

במה נתחיל בסיפור או בחדשות?
    אם בסיפור, הוא מצורף למטה. ואני מקווה שתהני ממנו :)
    ואם בחדשות...
    אז בהתאם לרוח התקופה ולאתגריה
    החלטתי (בעידודן הנמרץ של בנות העשרה שלי)
    לפתוח קו תוכן שבו תוכלנה גם נשים ונערות שאין להן מייל
    להינות מן החומרים שאני חולקת איתכן (ועוד קצת...)
    אז קודם כל - את מוזמנת להכנס לשם וליהנות.
    וגם... להעביר את הידיעה עליו הלאה
    לנשים שאין להן מייל, ואין לי דרך חינמית לידע אותן במיזם הזה.
    איך?
    אפשר פשוט לספר לפחות לשתי חברות, שכנות או אחיות
    שבקו התוכן שמספרו 0722-549-666
    ממתין להן
    סיפור (אותו סיפור שמצורף כאן עבורכן)
    חומר מעניין עבור כאלה שאוהבות וחולמות לכתוב
    וגם - 'משהו לחשוב עליו כשמקפלים כביסה' (מה שנקרא בעיתונים בשם 'טור')

ואם את ממש נדיבה ויוזמתית -
    גם להדפיס את המודעה המצורפת ולהדביק אותה בבניין שלך
    (ובזה תקחי חלק בשיפור המצב רוח והכנסת תוכן איכותי לשגרה הלא שגרתית והמתסכלת שעוברת על כולנו)

אז....
    בהנאה!
    ותודה מראש לכל מי שתסייע לי להפיץ את המידע על הקו ולהעביר אותו הלאה

ושיהיה חורף בריא לכולנו!
    מיה קינן

נ.ב
    ואם מעניין אותך על מה הקשר בין הכותרת למייל - אז הסיפור הוא הקשר, כמובן.

נ.ב
    בשל בעיה טכנית, לא ניתן להשיב למייל זה, אם את רוצה להגיב ניתן בהחלט, במייל:
    <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>‬
    • תודה
    Reactions: ריקי הופמן1 //
    0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה