Title

איש את רעהו • מידע ועזרה הדדית

ברוכים הבאים למעצמת החסד של פרוג!
פורום אא"ר - הלב הפועם של פרוג הוא המקום בו מתרכזים כל תחומי העזרה והסיוע: פתרונות, עזרה הדדית, טיפים, מידע חיוני ושיתוף ידע אנושי של חכמת ההמונים. עם מיליוני הודעות ואלפי פרוגיסטים פעילים שמעניקים יד זה לזה מדי יום - איש את רעהו יעזורו.
אני מעלה פה משהו שהכנתי לקרוב משפחתי לפני שנה, שטס לארה"ב.

חודשיים לפני שהוא טס, אני גם שהיתי שם, והחלטתי להסתדר ברכבות תחתיות ללא שכירות רכב, והצלחתי לשכנע את אשתי בכך גם בגלל החיסכון הגדול וגם הסברתי לה שכדי באמת לחוש את הארץ צריך להרגיש אותה ממש בפנים ולא רק בנסיעה דרך פקודות יבשות בGPS ובמשימה בלתי אפשרית של חיפוש אחר חניה במנהטן.

אם משהו אמור לשהות שם, זה יכול מאד לעזור, כי זה לא כל כך מסובך להתמצא בה אם לומדים את הכללים.
המפה מצורפת.

הוראות שימוש במפת רכבת תחתית

שימו לב שמתחת לכל תחנה מופיעים הקווים שעוצרים שם לדוגמא:

1.jpg

מתחת לתחנת "פורט המילטון" מופיעה האות D כלומר שרק קו D עוצר שם, ויש אפשרות בתחנת להכנס לצד שנוסע למנהטן או להכנס לכיוון השני ששם הD נוסע לקוני איילנד
או למשל שני תחנות לידה תחנת 36 ST. ששם עוצרים הקוים D, n ,r ושם זה גם תחנת קצת יותר גדולה שהרי יש שם 2 מסילות של D ועוד 2 מסילות של R ו N
ולדוגמא אם רוצים לנסוע מהפורט המילטון למרכז הסחר במנהטן הWORLD TRADE CENTER לוקחים שם את קו D לכיוון מנהטן (הכיוונים כתובים בכניסה לרציף, וגם בתחנה עצמה כמדומני) ונוסעים איתו 7 תחנות עד תחנת ATLANTIC

2.jpg

ששם יש את הקווים D N R , ולוקחים את קו
R , 6 תחנות עד CORTLAND ST.
שזה ממש ליד WTC
)אגב ממש ליד יש את הסניף הגדול של ה21 century שהוא בערך 6 קומות)
אחרי שלומדים את העיקרון זה די פשוט,
מסתכלים על הנקודת מוצא וכן בודקים איזה קווים עוברים בנקודת יעד, ובודקים היכן הם מצטלבים, ושם יורדים ועולים על הקו השני.
(אגב אם יורדים שם ורוצים לעלות על קו 2\3\4 שמחוברים בקו שחור לתחנת אטלנטיק הסמוכה, המעבר הוא תת קרקעי במקום ומקסימום צריך לשאול משהו)

כשנוסעים ברכבת לעיתים יש לוח אלקטרוני שמראה איפה נמצאים, והתחנה נאמרת ברמקול בקול ברור, ולעיתים הקרון ישן , והנהג\ת הכושי (תמיד!!) ממלמל בקול לא מובן בהחלט מספר הברות, ואז צריך להסתכל בעיניים על שמות התחנות שעוברים בהם או לספור מראש כמה תחנות צריך לנסוע
בנוסף הערה חשובה – כשמחכים בתחנה ושעוברים ממקום למקום צריך לתת ידיים לילדים, כי הפסים בעומק של 2 מטר וכל הזמן סמוכים אליהם.
אני שמעתי שנסיעה עד גיל 5 היא בחינם (אך בדקתי באתרים ושם הם כותבים שזה לא קשור לגיל אלא ילדים עד גובה 111 סנטי' נסיעתם חינם)
חופשי שבועי עולה 32$
חופשי חודשי עולה 121$

אפשר להשתמש בנוסף בGOOGLE MAPS או באפליקציות כגון MAPS.ME או HEREWeGo שאפשר להורידן בWIFI ולהשתמש בהם בתור עזר להכוונה לאיזה קווים לעלות

אגב על אף שישנם אנשים המפחדים לעלות על הרכבת תחתית, לא הרגשתי שום פחד מאף אחד שהיה שם ואפי' שנסענו בברונקס ברכבת והיו בקרונות כמעט 100% כושים (אגב הם די נחמדים, אבל זה נושא אחר כבר..) הנסיעה היתה מהנה.

הוראות לאוטובוס בתוך NY
באוטובוסים המקומיים בשבוע הראשון לא היתה לנו בעיה כי השתמשנו בחופשי שבועי

לאחמ"כ עלינו בתמימות ופתאום מתברר שהנהג כלל לא מתעסק עם הכסף, והמכונה מקבלת רק מטבעות ולנו השטר הקטן ביותר היה של 20$ ובדיוק לשם שינוי היה נהג עקשן שלא הסכים לנסוע עד שנשלם ובערך לקח 5 דקות עד שהצלחנו לפרוט את השטר מאחת הצדיקות שם, ומעניין מאד שכל יושבי האוטובוס ישבו בדממה אירופאית מוחלטת ולא צייצו עד לגמר התהליך !!!

רשמית צריך לקפל עגלה אך מעולם לא קיפלנו לא ברכבת תחתית ולא באוטובוסים, ורק פעם אחת העיר לנו הנהג שהאוטובוס היה מלא אנשים.

האוטובוסים הבין עירוניים כמובן מקבלים שטרות, ומג'רסי לניו יורק שילמנו לנהג בעצמו בשטרות)

ובאשכול זה קיימתי את הלוגו שהיה בכל פינה בתחנות שהיה כתוב בו

בטח שהן מעוצבות בבוק יוקרתי ומרגש...

צהרים טובים לגמרי!
כמו שהבטחנו
כאן
טיפים ושיתופים מענינים בדרך...אבל בנתיים,

לכבוד ראש השנה
אינספאייר מפנקת את אחד מגולשי פרוג בבוק משפחתי מהמם במ-ת-נ-ה!

חושבים שמגיע לכם?
כל שעליכם לעשות זה לכתוב לנו באשכול זה
מדוע הכי כדאי לנו לתת לכם את המתנה השווה הזו

הסיבה הטובה / המרגשת / או החמודה ביותר תזכה בצילומים + בוק משפחתי יוקרתי במתנה!!

אז יאללה, אנחנו יותר מסקרנים לגלות את הזוכה שלנו, הבמה שלכם!

ניתן להשתתף עד ליום רביעי בשעה 12 בלילה.

בבחירת הזוכה נתחשב גם (לא רק) בכמות הלייקים שתזכה ההודעה שלו... אז אם אהבתם אחת מהסיבות תנו לייק!
  • 224
    • תודה
    Reactions: ע.מ. ו-אחות2 //
    0 תגובות
    התלבטתי אם לפרסם את זה רק בחכמת נשים...
    אבל הצמרמורת שהייתה לי אני מעוניינת שתהיה לעוד נשים מהממות וצדיקות שיש פה...
    קבלתי-ומעבירה הלאה ♡

סיפור מדהים ואמיתי ששמעתי ממקור ראשון.(לא אני)
    יום אחד חוזר חיימקה מהחיידר ומודיע לאמו שמחר יש בכיתה סיום על פרק 'המניח' והיות והוא יודע שהיא יודעת לאפות עוגות ולקשטם הוא התנדב להביא עוגה לסיום.
    את האמא זה לא בדיוק הקסים, היות והיא תיכננה להתעסק הערב עם עוגה אחרת לגמרי, עוגה ליומולדת שעושים כל העובדים במשרדה למנהל המשרד (בוס).
    אך לא רצתה לאכזב את הילד ואמרה לו שהיא מסכימה והיא תכין את העוגה בהמשך הלילה. כשהיא מתכננת להכין את העוגה הפשוטה ביותר.
    ואכן בשעות הלילה הכינה 2 עוגות.
    עוגה אחת של 3 קומות, מושקעת ביותר, עם עיטורים צבעוניים מקצפת וכו' ועוד עוגת טורט פשוטה שעשתה ממש דרך אגב ומרחה מעליו שכבה אחת של קצפת שנשאר לה מהעוגה המושקעת.
    לאחר שסיימה בשעת לילה מאוחרת ממש את הכנת העוגות הלכה האמא לישון.
    חיימקה התעורר ממש מוקדם מההתרגשות של הסיום, כדרכם של ילדים, או אז ניגש למקרר והוא רואה לנגד עיניו עוגה 3 קומות מעוטרת בשלל עיטורים.
    הוא כל כך התרגש ובזריזות התלבש בבגדי השבת, לקח את העוגה בזהירות רבה ואץ רץ לחיידר.
    עובר כשעתיים, האמא קמה, מתלבשת, מתארגנת ליציאה לעבודה וכשהיא ניגשת למקרר לקחת את העוגה שהכינה היא כמעט מתעלפת.
    העוגת טורט הפשוטה מונחת שם ואת המושקעת לקח חיימקה.
    היא רצה לטלפון להתקשר לחיידר להודיע שיש כאן טעות איומה ושהיא באה להחליף את העוגה ושלא יהרסו את זה בנתיים... אבל ברגע האחרון החליטה שהיא לא יכולה לעשות את זה לחיימקה שלה, אחרי שהוא כבר לקח את זה לחיידר ובטח הוא ירגיש מאד רע אם היא תחליף וממש בקושי רב ובלית ברירה ויתרה על הרעיון של ללכת להחליף והלכה לעבודה ללא העוגה.
    ובנתיים בחיידר, כל החיידר היה על גלגלים מהעוגה המפוארת, כולם נכנסו לכיתה לראות את העוגה הזו בעל ה 3 קומות, גם המנהל וכל המלמדים נכנסו כשכולם משבחים את חיימקה ורוקדים איתו ומהללים אותו.
    לאחר הסיום חיימקה חוזר הביתה קורן כולו מאושר ומספר לאמו על כל הטוב אשר קרהו, האמא נושכת שפתיים בחוזק ומתאפקת חזק לא לספר לו על הטעות.
    עברו שנים.
    לפני חודשים ספורים עמד הבחור חיים תחת חופתו בדרך להקים בית נאמן בישראל.
    חיים קורא לאמו ומחליט לשתף אותה בסוד.
    לפני כשנה, מספר חיים לאמו, החליטו הוא וכמה חברים (שהיו לא כל כך יציבים מבחינה רוחנית בל' המעטה) לצאת לארה"ב לטיול ארוך של פריקת עול במטרה די ברורה להישאר שם הרבה הרבה זמן.
    הם החליטו שלא לספר זאת להורים, אלא לצאת ולהתקשר משם ולהודיע שיצאו לטיול של כמה חודשים.
    התארגנתי גם אני עם כל הציוד בשקט בשקט בלי שתשימו לב, ממשיך חיים לספר לאמו, ויצאנו לנתב"ג.
    בדרך לנתב"ג נכנסנו למאפיה לקנות משהו לאכול ואני רואה מול העיניים עוגה גדולה ומפוארת של 3 קומות מעוטר בעיטורי קצפת צבעוניים...
    באותו רגע צפה מול עיני העוגה שהכנת לי לסיום בכיתה ח' שהיה מאד דומה לעוגה הזו והתחילו לי דפיקות לב חזקות... איך אני עושה כזה דבר לאמא שכל כך השקיעה בשביל הסיום שלי?! היא טרחה כל כך הרבה עד אמצע הלילה בשביל זה! הכל במטרה שאגדל יהודי ת"ח, ואני ככה אברח לה?!
    באותו רגע נפרדתי מהחברים שלא הבינו מה עובר עלי.
    רק אספר לך שהחברים עדיין שם...
    ואני עומד פה תחת החופה בדרך להקים בית יהודי נאמן בישראל.

כל מילה מיותרת.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה