Title

בריאות ורפואה

שאלות • מידע • בירורים • והתייעצויות בענייני רפואה
- אין לסמוך על המידע המתפרסם כאן כמידע רפואי מוסמך -

מאמרים אחרונים באתר

משהו השתנה באופן כללי בהתייחסות לטיפול בקשיי נשימה כתוצאה מוירוס ה-RSV. (ברונכיוליטיס)
אם פעם היו מאשפזים על סיטורציה פחות מ-94 היום משחררים ב-88.
ולמה?
לטענת הרופאים, אין מה לעשות מלבד סיוע בחמצן "במקרים מסויימים".
אנהלציות, משאפים, וסטרואידים נמצאו לא יעילים מחקרית.
אז אם ביום הכי קשה של המחלה הילד הוריד סיטורציות ל80-90, הנה הנה מחר זה הסתדר והיידה הביתה.
בכל אופן זו הייתה הגישה בשערי צדק.
לי הגישה נשמעת יומרנית ורשלנית משהו.
האם שערי צדק הוא בית החולים היחיד שמתייחס לזה כך?
ממש מעניין אותי.

היה לי קשה בנוסף שהילד היה נראה קלינית רע מאד!!!!
רעב לאויר, עיינים יוצאות, אדום ממאמץ, מרייר, גונח - ועל אף שהיה בהשגחה במיון נתקלנו בקשיים לעזור לו עם חמצן.
רק בסוף בסוף הרופא "הסכים".
היו להם 2 טענות האחת: שהמספרים לא מספיק נמוכים לרוב הוא היה על 90-92, ובשינה 80-88.
השניה: למעשה הוא טען שזה לא יעיל, וגם כשהם הביאו הוא אמר לי "הנה את רואה הוא עדיין טכאפינאי, זה לא עוזר והוריד לו את החמצן.
לאחר מעשה, היה נראה לי שהחמצן כן עזר לו להתאושש, על אף שזה לא היה מיידי.

האם נתקלתם בגישה הזו בבתי חולים נוספים?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה