Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

שוב כמה מילים...

האמת שכבר כמה ימים שאני מתכננת לכתוב את ה"כמה מילים" לחוברת זו, פסח תשפ"ו.

מתכננת, מתחילה ועוצרת.

כי איכשהו, במקום כמה מילים חדשות, אפשר לפתוח את כמה המילים של חגים תשפ"ו, של פסח תשפ"ד....ועוד.

שוב אנחנו בחופשות כפויות.

שוב מלחמה. ואזעקות. אש. הרס וחורבן.

שוב גולים רבים מבני העם שלנו מבתיהם שניזוקו. שוב נחרד הלב עם כל פיצוץ, הדף ורעידה של חלונות הבית.

שוב ממ"ד שמשתחל בין אקונומיקה לספוג הפלא. ואולי זה האקונומיקה וספוג הפלא שמשתחלים בין ממ"ד לממ"ד.

שוב תזכורות קשות לכך שאנחנו עדיין בגלות. גלות בתוככי הארץ המובטחת שלנו.

ושוב לוחשות השפתיים תפילה והלב מבקש שתבוא כבר הגאולה.

רק הבוקר ישבתי בממ"ד בעת שהיתה אזעקה. קולות הנפץ שנשמעו מבחוץ היו חזקים במיוחד. התרגלנו אמנם. אבל בכל פעם הם מרעידים את החלונות....ובעיקר את הלב. הבוקר הם היו חזקים במיוחד וקול חבטה של מתכת נלווה אליהם. היה ברור שזה קרוב אלי ממש.

רגעים מספר אחרי שיצאנו מהממ"ד נודעתי לנס שאירע ממש כאן, קרוב לבית שלי.

פצצת מצרר נחתה באתר בניה בסוף הרחוב שלי. נחתה ולא התפוצצה. 1.5 אורך של נס

וזו לא פעם ראשונה. רסיסי יירוט ענקיים בגודל של מכונית נפלו. ולא רק כאן.

ואז הבנתי שיש לי כמה מילים לחוברת הזו. כמה מילים שאפשר לעטוף במהודק למילה אחת- "ניסים"!

בכל דור דור עומדים עלינו לכלותינו. עוד משחר ההיסטוריה. פרעה, עמלק, מדי ופרס, בבל, יוון, ספרד בימי האינקוזיציה, גרמניה של מלחמות העולם, עיראק, חמאס, חיזבאללה, איראן. בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, בגוף ובנפש- והקב"ה מצילנו מידם.

לא נדרשת הסתכלות עמוקה בכדי לראות את הניסים הגלויים שמתרחשים סביבנו בכל יום.

פצצות מצרר שלא מתפוצצות. טילים שנופלים בשטחים פתוחים, או כאלו שמכלים את זעם הנפץ שלהם על עצים ואבנים. מאות טילים שבעזרתו יתברך מיורטים, שברי יירוט שנוחתים בינות לבניינים, בחצרות בתים, ובתוככי בתים ומכריזים בקול גדול על ניסים שהביאו בכנפיהם.

העם שלנו כואב את כאבם של כל הפצועים, את החלל והריק שמותירים אחריהם הרוגים הי"ד. הלב נרעד מול כל אלו שאבדו בית, הכאב הוא גדול ואמיתי, אבל בד בבד עם זאת הוא מודה על הניסים הגדולים. על מה שיכול היה לקרות וברוך ה' לא קרה. על עשרות נפילות שלא הזיקו, על מטחים שהותירו אחריהם קל נפץ ושובל אבק ללא פגיעות בנפש.

בזכות מה זוכים אנו לניסים גדולים כל כך, ניסים שאין להם הגיון על פי דרך הטבע?

התורה בחומש דברים, פרק י"א, מדברת על הניסים הגדולים שעשה הקב"ה לעם ישראל במצרים, במדבר ובארץ ישראל. היא מתארת את הניסים "אֶת-גָּדְלוֹ--אֶת-יָדוֹ הַחֲזָקָה, וּזְרֹעוֹ הַנְּטוּיָה. וְאֶת-אֹתֹתָיו, וְאֶת-מַעֲשָׂיו, אֲשֶׁר עָשָׂה, בְּתוֹךְ מִצְרָיִם--לְפַרְעֹה מֶלֶךְ-מִצְרַיִם, וּלְכָל-אַרְצוֹ. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְחֵיל מִצְרַיִם לְסוּסָיו וּלְרִכְבּוֹ, אֲשֶׁר הֵצִיף אֶת-מֵי יַם-סוּף עַל-פְּנֵיהֶם, בְּרָדְפָם, אַחֲרֵיכֶם; וַיְאַבְּדֵם ה', עַד הַיּוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לָכֶם, בַּמִּדְבָּר, עַד-בֹּאֲכֶם, עַד-הַמָּקוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְדָתָן וְלַאֲבִירָם, בְּנֵי אֱלִיאָב בֶּן-רְאוּבֵן, אֲשֶׁר פָּצְתָה הָאָרֶץ אֶת-פִּיהָ, וַתִּבְלָעֵם וְאֶת-בָּתֵּיהֶם וְאֶת-אָהֳלֵיהֶם--וְאֵת כָּל-הַיְקוּם אֲשֶׁר בְּרַגְלֵיהֶם, בְּקֶרֶב כָּל-יִשְׂרָאֵל. כִּי עֵינֵיכֶם הָרֹאֹת, אֶת-כָּל-מַעֲשֵׂה ה' הַגָּדֹל, אֲשֶׁר, עָשָׂה..."

לאחר תיאור הניסים, ממשיכה התורה ומתנה תנאי לזכות בניסים ובזכות האחזקה בארץ ישראל "וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם--לְמַעַן תֶּחֶזְקוּ, וּבָאתֶם וִירִשְׁתֶּם אֶת-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה, לְרִשְׁתָּהּ. וּלְמַעַן תַּאֲרִיכוּ יָמִים עַל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם וּלְזַרְעָם--אֶרֶץ זָבַת חָלָב, וּדְבָש"

זכות הקיום שלנו, זכות האחזקה שלנו בארץ ישראל – היא קיום המצוות. ככל שנרבה בהם, כך נזכה לראות את ידו הגדולה של הקב"ה מגינה עלינו בניסים גדולים הלאה

"כִּי אִם-שָׁמֹר תִּשְׁמְרוּן אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה הַזֹּאת, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם--לַעֲשֹׂתָהּ: לְאַהֲבָה אֶת-יי אֱלֹהֵיכֶם, לָלֶכֶת בְּכָל-דְּרָכָיו--וּלְדָבְקָה-בוֹ. וְהוֹרִישׁ ה' אֶת-כָּל-הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה, מִלִּפְנֵיכֶם; וִירִשְׁתֶּם גּוֹיִם, גְּדֹלִים וַעֲצֻמִים מִכֶּם"

והלוואי שנזכה לעובדו בשמחה, גם בזמנים קשים בהם הבלבול בבית ומחוץ גדולים.

הלוואי.

והלוואי ונזכה לגאולה השלימה בקרוב.

-------

תודות, כי איך אפשר בלי?

בראש התודות, תודה גדולה לבורא העולם על כל הטוב והשפע שהוא מרעיף עלינו בכל רגע. תודה על מתנות שממטיר עלינו גם בימים טרופים אלו. תודה על כח ויכולת. תודה.

תודה לאיידי וויס האלופה שפנתה אלי מעצמה ברצון לעצב גם את החוברת הזו עוד בטרם עלתה במוחי השאלה אם תהיה השנה חוברת או לא. תודה על עבודה מקצועית בנועם, בשמחה, בצורה נקייה ביותר. זקוקים למעצבת? איידי תעשה עבורכן את העבודה באופן המקצועי ביותר!

תודה להורים שלי שנותנים בלי סוף. לאמא שלי, השראה עבורי בבישול [על אף ולמרות שמלחיצה אותי ממש כשהיא כבר עמוק בסירי הפסח כשאני עוד טובעת עמוק במקרר ואקונומיקה].

תודה למשפחתי האהובה. סליחה על טעימות שנכפות עליכם לעיתים. סליחה על שנדרשתם לפנות לבלאגן צילומים שאני יצרתי. לא מבטיחה שלא יקרה שוב.

תודה לכל המפרגנות. הפרגונים שלכם הם השמן שמניע את גלגלי העשייה שלי.

------

בחוברת הושקעו מאמצים גדולים, זמן ומחשבה. אנא, הקפידו שלא להעביר בקבוצות ללא אישור מראש. מנעו ממני את עוגמת הנפש הזו.

העברתם מתכון בודד? ציינו את המקור. מתן קרדיט הוא תשלום קטן [ומתבקש] להשקעה גדולה.

בחוברת זו הוספנו אייקונים בראש כל מתכון. שימו לב אליהם. יש בהם מידע שיכול עזור לכן. התחדשנו באייקון של מיניקיטשן. מתכון שמתאים להכנה במיני- צויין ככזה.

רוב התמונות שבחוברת הם תמונות של המנות שהכנתי בפועל. חלק עברו עיבוד קל ב AI. בתמונות כאלו העיבוד היה לרקע בלבד ולא למנה עצמה. המנות אותנטיות כפי שיצאו לי בהכנתן. עם זאת, ישנם מספר תמונות שיוצרו ב AI, כולל המנה עצמה. בתמונות האלו המנות משקפות את התוצאה ב 95% לפחות. תמונה שלא עמדה בתנאי הזה – נפסלה. חשוב לציין כי גם המתכונים שבהם התמונה כולה נוצרה ב AI, המנות הן מנות שהכנתי בעבר ולא כאלו שלא ניסיתי. כך שגם תמונה שנוצרה ב AI כולה, משקפת כמעט במדוייק את התוצאה.

אפשר להעביר לפרטיים. העברה לקבוצות כפופה לאישורי.

להורדת החוברת לחצו כאן

חג כשר ושמח

העני
הרבה פעמים אני נתקלת בשאלות כמו "איפה משיגים את התבנית הזו?", באיזה עוד תבניות אפשר להשתמש במתכון הזה?", "אפשר קישור לתבנית הזו?"...וכו'

אז כאן המקום להמלצות לרכישות כלי עזר למטבח.
זה יכול להיות תבניות סיליקון, פוליקרבונט, גימיק שימושי [בהדגשה על שימושי], משטחי רידוד, מערוכים מיוחדים, קורצנים, מנג'טים מיוחדים, סכינים מיוחדים וכדומיהם.

מה לא יעלה כאן?
גימיקים וקשקושים שאין בהם באמת שימוש.

כמו תמיד, גם כאן, למען הסדר הטוב, כמה כללים:
1. אין להעלות בשום אופן המלצה שאינה מנסיון. אין לנו דרך לבדוק אם מה שתעלו הוא מנסיון, אנחנו סומכות על הגינותם של גולשי פרוג. אבל, לאחר שהיו מקרים של רכישות בעקבות המלצה שאינה מנסיון, מה שהוביל ללא מעט עגמת נפש ובזבוז כסף, לכאן אפשר להעלות רק מה שרכשתם השתמשתם, נהניתם.
2. אופן העלאת ההמלצה: יש להעלות קישור + תמונה של המוצר. למה? כדי למנוע בזבוז זמן. כשרואים תמונה קל יותר להחליט מראש אם לפתוח את הקישור. התמונה גם עוזרת לשמור על הסדר. תמונה+ קישור=אשכול מסודר ויעיל. גם אם הקישור נותן תמונה בצד, התמונה הזו קטנה וקשה להתרשם ממנה. [ הכלל הזה פתוח לשינויים. יתכן וישתנה להעלאת קישור רק באופן שיתן תמונה בצד ובלי תמונה נפרדת]
3. קישורים שיווקים: אפשר להעלות קישורים שיווקיים, כמובן רק מנסיון אישי, כאמור לעיל. חובה לציין ק"ש.
4. אנחנו מודעות לכך שיתכנו המלצות כפולות. אנא, השתדלו לבדוק אם המוצר עליו אתם ממליצים כבר עלה. חיפוש פשוט. אם לא מצאתם, נשמח מאוד לקישור.
5. באם ברצונכם להעלות מספר המלצות, עשו זאת בהודעה אחת, כדי למנוע מאשכול להגיע למימדי האשכול המקביל באא"ר. אם ההודעה כבר ארוכה ועברתם את מכסת התמונות שניתן להעלות בהודעה אחת- עברו להודעה נוספת.
6. אם יש לכם שאלה בענין קישור מסויים שעלה, תייגו את הניק שהעלה את ההמלצה, באשכול הנספח לאשכול זה. למה? שוב, כדי למנוע אשכול ע-נ-ק ומסורבל. כאן באשכול רק המלצות.
כל היתר-בנספח
לחצו
כאן לנספח

אנא, שמרו על הכללים. אנחנו נעשה הכל כדי שהאשכול ישאר ענייני. תגובות שאינן ענייניות - תמחקנה.

כאשר האשכול יגדל, נבדוק אפשרות פיצול לפי מטרת שימוש.

מחכים להמלצותיכם.
כאן כל השאלות

שימו לב לתייג את הניק שהשאלה קשורה אליו. כך ידעו להגיע לכאן ולענות

כאן האשכול המרוכז
כמו בכל פורום, גם כאן לצורך הסדר נקבעו מספר כללים.
נבקש מכולם לשמור על הכללים.

הם נועדו עבורכם ובשבילכם.

1. כל המתכונים יועלו מעכשיו בפורום החדש. מתכונים שיועלו באא"ר ובחכמת נשים יועברו לכאן למען שמירה על הסדר. באופן זה נוכל להפיק את המירב מהמתכונים שמועלים לפרוג.
2. שימו לב להשתמש במקדמים על מנת שיהיה אפשר לדעת באיזה סוג מתכון מדובר.
3. כולם רשאים להעלות מתכונים. מכל סוג. במה מיוחדת ניתנה למתכונים שמתאימים לצליאקים ומתכונים שמתאימים לדיאטה.
4. מומלץ להעלות תמונה עם המתכון. התמונה מקלה על בחירת המתכון. מובן שאין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה אם אין תמונה. אם העליתם תמונה שלא צולמה על ידכם או מהרשת , חובה לתת קרדיט.
5. על מנת לוודא כי כל המתכונים מרוכזים בפורום ללא צורך בחיפוש מחוץ לפרוג, מעתה אין להעלות תמונות עם הפניה לאתר/דף אינטרנט/בלוג או כל דבר אחר חיצוני. העלאת תמונה מחייבת העלאת מתכון. בכך גם נמנע בעיות של סינון והפניות שא כל הניקים יכולים לפתוח.
6. הבאתם מתכון מהרשת שניסיתם והיה מוצלח. נשמח שתציינו את מקור המתכון. החובה לבדוק אם מותר להעביר מהאתר הספציפי היא באחריות מי שמעלה מתכון מהרשת.
7. אפשר כמובן להעלות גם נושאים בענין בישול ואפיה ולא רק מתכונים. כמו למשל איך ממירים מדידות, הקפאה נכונה, ניצול שאריות מזון, תחליפים למוצרים שונים וכיוצ"ב.
8. תגובות ותרבות שיח - כיאה לפורום מקצועי , יש לשמור על תרבות השיח וענייניות התגובות.
מחמאות /הערות/ בקשות להבהרות תתקבלנה בברכה אך יש להקפיד על לשון מכובדת ועניינית לגופה של תגובה.
תגובות בנוסח "שיואו איזה מעלף " או "אלופה" אינן הולמות את רוח הפורום.
9. נא לכתוב כותרות ענייניות בכדי שיהיה ברור מה מכיל כל אשכול.
10. בהעלאת מתכון יש לדאוג לניסוח מדוייק וברור. כולל מעלות חום לאפיה, הקצפה של ביצים שלימות וכיוצ"ב. מתכון שלא יהיה ברור ייערך לתועלת כל הגולשים בפורום.
11. לפני פתיחת אשכול "דרוש מתכון" יש לערוך חיפוש בפרוג בעזרת מנוע החיפוש כדי לחפש מתכון מתאים. במידה ולא נמצא מתכון כזה, אפשר לפתוח אשכול חדש. אשכולות כפולים יאוחדו או ינעלו וזאת כדי למנוע הצפה של אשכולות מן הסוג הזה שידחפו את המתכונים המועלים מהר אל נבכי ההיסטוריה.
12. יובהר שוב כי אין מניעה להעלות מתכון ללא תמונה או להעלות תמונה ואז מתכון לאחר פרק זמן סביר. 24 שעות +/-
אך אין להעלות תמונות ללא כוונה לתת מתכון.
13. מותר להעלות מתכונים בסרטון מהרשת. אבל- אין להעלות בשום אופן מתכוני טריפה. ובכלל זה מתכונים שיש בהם רכיבים שאינם כשרים וכן מתכונים שאופן הכנתם בצורה שמטריפה את המתכון, גם אם אפשר ללמוד ממנו, ולשנות ולהתאים לכשרות. בכלל זה כל מתכו שמכיל חלב ובשר גם אם זה רק טיגון של הבשר בחמאה למשל. הבמה כאן היא ציבורית ואנחנו רוצות לשמור על פורום שיהיה בו נעים לכולם. כמובן גם לא סרטונים שמופיעים בהם נשים. כמו"כ אין לבקש בפורום סרטונים מבכל סוג שנוגד את הכללים הנ"ל.
14. הפורום אינו פורום דיונים הלכתיים. אין לפתוח בו דיון הלכתי מכל סוג שהוא. כל דיון הלכתי יימחק מיידית.
15. חשוב: לא כל נושא שקשור לאוכל או מתכונים שייך לפורום כאן. בירורים אודות קייטרינג במקום זה או אחר בארץ, למשל, מקומו לא כאן. כמו כן מתי יוצא מגזין כזה או אחר שיש בו מתכונים גם לא צריך לבוא כאן. פתיחת אשכולות מהסוג הזה דוחפת אשכולות ששייכים לפורום לתחתית מהר מדי, וחבל. זה נכון לתמיד ונכון עוד יותר לתקופות של עומד כמו ערבי חגים שבהם יש הרבה אשכולות ששייכים לפורום ושוקעי מהר מאוד בהיסטוריה בגלל אשכולות שמקומם לא כאן. שאלות מהסוג הזה אפשר לפתוח באא"ר- עזרה הדדית....פתיחה שם גם תהיה תועלתית יותר ותביא יותר תגובות.

כללים נוספים יקבעו במידת הצורך בהמשך

מקווה שנפיק תועלת מרובה מהפורום.
אני כבר מריחה ניחוחות.

בהצלחה לכולנו,

העני
@ה. בקר

דבר ראשון המון תודה על כל החוברות עם המתכונים המדהימים שלך !!!
ממש כיף לקבל שפע של רעיונות לבישול אפיה וסלטים
האם נזכה שתיהיה חוברת מתכונים גם לפסח ??
מוס תות, אחד הדברים שעושים טוב גם בפה וגם בלב.
מרווה ומוצלח, וכמובן כמובן קל להכנה ומצליח לכולם.
1713530865367.png
מה רואים פה?
שכבה ורודה בהירה
שכבה ורודה כהה יותר
שכבה לבנה
ושוב ורודה
הרעיון הוא לעשות שכבה ולהקפיא , להמשיך בעיסוקי הבית,
לחזור לכוסיות להוסיף שכבה,
ללכת לנוח וקצת פרוג..... ;)
ושוב לחזור לכוסיות לעוד שכבה.
כל שכבה לוקחת כמה דקות, כך שהכוסיות לא דורשות מאמץ או זמן רק לאחוז ראש (בקטנה...)

נתחיל בשכבה הורודה התחתונה:
חבילת תותים
2 ביצים
כוס סוכר

מרסקים את התותים היטב בבלנדר עם החלמונים
במיקסר מקציפים את החלבונים עם סוכר,
אחרי שתפח לקציפה בהירה ויפה
מוסיפים את התותים עם החלמונים.
וכמו שסיכמנו - :) שכבה ראשונה ולמקפיא.

אני מוזגת לכוסות עם שקית זילוף ללא צנטר זה יוצא נהדר.
1713531120068.png

שכבת בתותים הכהה:
בסיר חבילת תותים סוכר ומעט מיץ לימון.
לחמם בסיר ולערבב עד שהתותים מגירים נוזלים,
לקרר ולרסק היטב לנוזל ממש.
(סתם ככה טוב רוטב תות על סלט פרות/ על גלידת וניל/ על בלינצ'עס גבינה וכדו')
לאחר שהשכבה הראשונה התקשתה מעט בעדינות מעט בכל כוסית
ו.... חזרה למקפיא.

שכבה שלישית :
לבנה,
קצפת צימחית מוקצפת עם מעט סוכר וסוכר וניל
לחכות שיתקשה אבל לא מידיי
ולזלף שוב עם שקית זילוף לכוסיות ושוב למקפיא.
אפשר לשחק עם השכבות כרצונך.
ואפשר לעשות רק חלק מן השכבות.
ואפשר גם באינגליש אם אין סבלנות לכוסיות אחד אחד.
1713531375050.png

1713531417949.png
בהצלחה וממש ממש בתאבון!
בשורות טובות.
בס"ד

ערב פסח תשפ"א

בחוץ אוירה חגיגית.
מזג האויר מקפל בכנפיו ניצני אביב, שולח קרני שמש חמימות.
החנויות משנות את צורתן ומתמלאות במוצרים שעומדים על המדף רק תקופה קצרה מדי שנה.
אווירה של פסח. של ניקיון והתחדשות.

פסח הוא חג מאתגר עבור רבות מאיתנו.
אנחנו רוצות לכבד אותו במעדנים. במאכלים מיוחדים ומגוונים, אבל יד הכשרות מגבילה אותנו.
לפעמים אני מדמיינת מנה מרשימה בראש, אבל כשאני מנסה להוציא אותה לפועל עם חומרי הגלם
של פסח, הופך הדמיון למשהו לא מחמיא במיוחד. לפעמים אני צוחקת לנוכח התוצאה. אבל לפעמים,
מתוסכלת ממנה.

במשך שנים לא מעטות ניסיתי להכין המון מנות שעמדו לי בראש. אלתרתי מפה ומשם. לפעמים
התוצאות אכזבו, כאמור, אבל לא מעט הן הפתיעו אותי מאוד, כמו גם את הסועדים, ולטובה.
חשוב לי להוציא מנות טובת ומרשימות גם בפסח. וזה אפשרי. כל אחת במסגרת חומרי הגלם
העומדים לרשותה על פי חומרות הפסח של משפחתה.

במטרה להנגיש מתכונים מוצלחים הוצאתי את החוברת הזו שמצטרפת לאחותה המבוגרת ממנה
שהופצה לפני חמש שנים.

בחוברת, מתכונים מכל הסוגים, מתוקים, וגם כאלו שלא. עוגות, קינוחים, מנות עיקריות ותוספות.
המתכונים כולם פרי פיתוח שלי. חלקם ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי למתכון מדוייק ומוצלח.
התמונות, חלקן שלי וחלקן אילוסטרציה בלבד. אבל תמיד משקפות מציאות קרובה מאוד לתוצר
שמניב המתכון.

כאן המקום להודות מעומק הלב לגרפיקאית המוכשרת צירי הולנדר שנענתה בחפץ לב ולקחה על
עצמה את פרוייקט עיצוב החוברת למרות ועל אף לחץ הזמן ועבר פסק. תודה צירי, תבורכי משמים!

החוברת מופצת חינם וניתן להעביר אותה הלאה בשלימותה.

מאחלת לכולן חד פסח כשר ושמח
ושנזכה בקרוב לביאת גואל צדק ולאכול מן הזבחים.

הרעיון להוציא חוברת חדשה ומורחבת השנה עלה ברגע האחרון ממש.
לפיכך, מראש, קבלו את התנצלותי על טעויות הקלדה שמן הסתם תמצאו בה.
 תגובה אחרונה 
יש לי חולשה מיוחדת לעוגות גבינה, המתוק הזה ממיס אותי, והתענוג שלי בשעת לילה כשהכל שקט והבית רגוע - לארגן לעצמי כוס קקאו חם וליד פרוסה קרה וטעיממה של עוגת גבינה.
תמיד יש לי במקרר משהו מפנק שמחכה לי... חייבת לגלות לכן עוד סוד - העוגות שלי קלות להכנה, מתאימות לכל אחת שרוצה להתפנק....
קבלנה מתכון לעוגת גבינה טעיממה וגבינתית, אמיתית אמיתית....
העוגה משורטטת ויפה, בעלת שכבות בגוונים, יפיפיה, טעימה ליד הקפה של הבוקר ומפנקת לעת ערב.
וכמובן כמובן היא לא עוגה מרתיעה, לא עוגה מסובכת כזו ששייכת רק ל"שפיות" בעלות נסיון רב במטבח, העוגה הזו מתאימה לכולנו.... היא קלה מאד להכנה ובס''ד מצליחה תמיד....

אז יאללה התחלנו....

המדידות בכוס חד פעמית ומתאים לתבנית חד פעמי בינונית A4
המצרכים לשכבה א':
25 ביסקויטים
100 גרם חמאה רכה

המצרכים לשכבות ב' וג':
750 גר' גבינה
1 אשל גדול
3 כפות קמח
חצי כוס פודינג וניל
3 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת חלב

מצרכים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 סוכר וניל
הכנת שכבה א':
מרסקים את הביסקויטים דק דק, לאחר מכן מרככים את החמאה היטב ומערבבים אותה עם הביסקויטים.
משטחים את הביסקויטים ע''ג תבנית ח''פ (A4), מהדקים היטב ומכניסים למקפיא.
הכנת שכבה ב':
מערבבים בקערה בכף את החומרים של שכבות ב' וג' ללא הריבת חלב ומחלקים לשתי קערות:
קערה אחת שופכים ע''ג התבנית עם הביסקויטים ומכניסים חזרה למקפיא.
ובקערה השניה מוסיפים 3 כפות ריבת החלב, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

כרגע יש במקפיא תבנית עם שכבת ביסקויטים ומעליה שכבת גבינה לבנה, ובמקרר יש גבינה עם ריבת חלב.
לאחר כשעה יש להוציא מהמקפיא את התבנית ולהוסיף את הגבינה עם ריבת החלב.

להכניס לתנור על חום של 180 למשך שלושת רבעי שעה בערך עד שהדפנות מתקשות מעט.
הכנת שכבה ג':
מערבבים בכלי שמנת חמוצה עם סוכר וניל.
משטחים בזהירות ע''ג העוגה החמה והאפויה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך שעה.

את העוגה העליתי לניוז המדהים של
@אפרת 10 ומעלה אותו גם פה כדי להנות את כולם.... אז תהנו ובתאבון !!
מצרפת תמונות
IMG_4614.JPGIMG_4611.JPGIMG_4615.JPG

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה