Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי
בס"ד

וניל הוא סוג של צמח ממשפחת הסחלביים , ובו מספר מינים.

לצמח זה פירות המכילים זרעים בעלי ארומה ייחודית המשמשים כחומר טעם להכנת מזונות שונים.

הבת שלי אוהבת וניל ! מאוד!

וניל בגלידה המשובחת של שבת , וניל בעוגות ועוגיות , בגבינה או שמנת מתוקה של בלינצע'ס,

וניל בקרם פטיסייר של הפחזניות

וכמובן וניל בשוקו החם של אמא בבוקר !

מתאים ל"מזונות" שלוקחים לבי"ס כל יום, או אחה"צ למשהו מתוק אבל איכשהו גם בריא יותר

אז היום עשינו עוגיות וניל פשוטות , כמו שהיא בקשה :"עוגיות לבנות עם מלא וניל ובלי שום תוספת "

אז הנה לכם המתכון הפשוט אבל המעולה שיצא ב-10 דקות עבודה וכמובן--- ללא מיקסר :

5 כוסות קמח כוסמין 80% ( אני אופה רק מזה, כמובן שאפשר לבן רגיל)

2 כוסות סוכר חום (שוב, אפשר לבן )

1 כוס שמן

2 סוכר וניל

1/2-3/4 בקבוקון תמצית וניל

1 אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

5 ביצים

(כמובן שאפשר להשתמש במקל וניל אמיתי אבל פחות נגיש בבית רגיל ופחות קל לשימוש...)

הכנה:

בקערה שמים את כל החומרים יחד , מערבבים היטב בכף

ויוצרים כדורים בינוניים, (ניתן לשטח מעט - לא חייבים)

אופים על 180 מעלות עד להשחמה נאה

ולשדרוג- אפשרי לקישוט שוקולד צ'יפס מלמעלה ברגע שיוצא מהתנור על כל עוגיה.
בס"ד

שאלו אותי אם יש לי מיקסר בבית ..
או אולי יצאתי במחאה נגד קנווד או בוש ...
טוב אז ברור שיש לי --- וכמובן את המיקסר הכי איכותי ויקר כיאה לקייטרינג שלי , תודה לד' !
פשוט, כאמא לילדים שאוהבת להשקיע באוכל בריא וערכים תזונתיים שווים ובלי לוותר על איכות
ממציאה לעצמי את המתכונים הטובים יותר , מחומרים איכותיים , יוצרת אותם ומכניסה בהם מה שיותר בריאות
ומיישמת אותם בס"ד במינימום זמן כי הרי מי כמוני יודעת כמה זמן יש לאמא יהודיה , טובה וחמה
שמשקה ומשקיעה מלבישה ומכבסת,מנקה ומארגנת , מחמיאה ומפרגנת מעניקה ונותנת ו...ו... ו...
וכל שניה אצלה הרבה יותר מיקרה ...!!!!!
אז לבקשת רבות רבות משתפת אתכן בעוד מתכון מיוחד , מוצלח , טעים , בריא ומשביע לבוקר או לאחה"צ
וכמובן --- ללא מיקסר !

ריבועי קוואקר מופלאים !
בקערה גדולה מערבבים היטב (כוסות מדידה של 240 מ"ל)

4 כוסות קוואקר גס
2 כוסות קמח כוסמין מלא( אפשר 80%, ואפשר לבן )
1.5 כוסות סוכר חום (אפשר לבן )
1 כוס קוקוס

בסיר מרתיחים :
6 כפות דבש גדושות
1 ו-1/4 כוס שמן
1 א. אפייה
1/4 כפית ס. לשתיה- לא חובה

הוראות :
מבשלים על האש , כשרותח מסירים מהאש ושופכים על התערובת של היבשים בקערה,
מוסיפים 1/4- 1/2 כוס מים לגיבול מושלם של העיסה
שוטחים על תבנית גדולה (גודל תנור) חד פעמית על ניר אפיה
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים בין 20 דקות ל1/2 שעה - תלוי בתנור שלכם , עד שמזהיב
מוציאים על השיש ומפזרים על העוגה מלמעלה 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות ,
מכניסים לעוד 3-4 דק' לתנור
מוציאים שוב- השוקולד נמס מהחימום ומורחים את השוקולד בעזרת כף
משאירים על השיש להתייצבות ולקירור מלא
חותכים לקוביות 5*5 בערך
נשמר מצוין בהקפאה!

בתאבון ולבריאות !

IMG_6664.JPG

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה