Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

לפני תקופה לא ארוכה ביקשה ממני חברה עזרה בחיתוך עוגות שהיא הכינה לבר מצווה של הבן שלה.
היא רצתה חיתוך מהוקצע. הסכמתי בשמחה לעזור לה.
כשהורדתי את הקצוות של העוגה לפני החיתוך היא אומרת לי:
"יואו, את מזבזבת המון עוגה"
הראיתי לה שאני חייבת לחתוך במקום שחתכתי כדי שהקוביות יצאו משוררטים אחרת הם לא יהיו מדוייקים כי הקצוות לא מדוייקות.
"אל תדאגי", אמרתי לה, "בזבוז זה לא"
"נו, מה לא בזבוז"
"חכי ותראי"
השתתקה וחיכתה.
העוגות נפרסו. מושלמים. קוביות קוביות מכל מיני סוגים.

ואז-
לקחתי את כל השאריות. פוררתי היטב.
ביקשתי ממנה קרם כלשהו שיש לה בבית- חמאת בוטנים, קרם נוגט, קרם חלבה- מה שש לה.
הביאה קרם נוגט
המסנו קצת שוקולד מריר
שפכנו על פירורי העוגות
קצת ריצ' מהמיכל.

קיבלנו עיסה עסיסית וטעימה לכדורי שוקולד מפנקים.

אבל לא הסתפקתי בזה.

הקפאנו אותם.
אחר כך הראיתי לה איך לצפות אותם בשוקולד ולקשט.
הדגמתי לה על 3 והלכתי.
השעה היתה כבר הרבה אחרי חצות לילה...

וזהו.

הכדורים האלו קצרו הצלחה ענקית. הם נגמרו בין הראשונים בבר מצוה

אז כן,
אצלי אין בזבוז. לא זורקת שאריות עוגה ולא עוגה שהתפקששה
קצת מעוף ודמיון ומוציאים משהו משובח
מהסוג הזה שאף אחד לא יאמין שהם היו המטרה העיקרית.

ולמה אני מספרת את הסיפור הזה עכשיו?
נו, למה?

זוכרים את אלו מאתמול?
IMG_2665.JPG

קרצנו עיגולים מהעוגות, נכון?

אה, כן.
השאריות....

אתמול פוררו השאריות והונחו בקופסא.
היום הם הפכו לכדורים.
מתוקים, מתוקים, בטעם חמאת בוטנים.

"תראי אותם"

בסדר. בסדר

קבלו---
IMG_2683_800x600.jpg

תסכימו איתי שהם לא נראים "עודפי ייצור".

קיבלתי כמות גדולה מהעודפים. משהו כמו 40 כדורים אולי יותר, לא ספרתי.

מה עשיתי?
כמו שכתבתי למעלה

לפירורי העוגה הוספתי חמאת בוטנים, שוקולד מריר מומס וחלב סויה- כי נגמר לי הריצ' והבטחתי לעצמי שעד שבוע הבא אין עוד ריצ' בבית, לא מסוגלת לראות את הדבר הזה אחרי המרתון בשבוע האחרון.

וזהו
כשקיבלתי עיסה רכה ונוחה לכדרור.
כדררתי כדורים מדוייקים בגודל שווה

הקפאתי

המסתי שוקולדי- מריר, לבן, קפוצ'ינו
טבלתי.
קישטתי.
צילמתי.

זהו.
IMG_2685_800x600.jpgIMG_2684_800x600 (1).jpgIMG_2682_800x600 (1).jpg

כן, ראיתי את הכדור שהשוקולד שלו נמרח.
הוא כבר ז"ל.
זה בסדר.
בס"ד

אז כהמשך לאשכול
הזה
הנה התוצאה.....

1.PNG 2.PNG 3.PNG 4.PNG

200 גר' אבקת איזומלט-ממיסים בסיר עד לקבלת נוזל שקוף. אין צורך לערבב (סתם נדבקים גושים לכף... פשוט מנענעים את הסיר מידי פעם...) מורידים מהאש ומוסיפים כף תמצית טעם (אני השתמשתי בתמצית בטעם אבטיח-הילדים ממש אהבו :) )
מעבירים לכוס חד"פ לשתיה חמה-אני השתמשתי בשלוש כוסות אחת בתוך השניה כי זה רותח...
שופכים לתבנית הרצויה -אם משתמשים בדף טרנספר: מניחים את הדף כשהשקף כלפי מטה ועליו יוצקים את האיזומלט.
מניחים לייבוש בערך 15 דקות

200 גר' אבקה הספיקו ל18 סוכריות בקוטר 3.5 ס"מ

הערה חשובה: זו נראית פעילות כיפית לעשות עם הילדים, אבל לא!! האיזומלט רותח ודביק וכוויה ממנו היא ממש כואבת (מנסיון ;) )
מצאתי מתכון שמצא חן בעיני, אבל הוא נותן רק בסיס ואני רוצה להוסיף טעמים
1. האם למישהו יש נסיון עם אופן ההכנה הזה?
2. באיזה שלב להוסיף את הטעם (חמאת בוטנים/נוגט/שוקולד) (אני מכינה בלי מכונת גלידה, חשבתי להקציף פעמיים ואז לפני הפעם השלישית להוסיף את הטעם, מה אומרים המנוסים?)

זה המתכון

גלידת וניל
הגלידה הזו טעימה במיוחד כשהיא קצת רכה, היא קרמית ועשירה ויכולה לשמש בסיס לתוספות שונות,

החומרים
750 מיליליטר שמנת מתוקה
200 מיליליטר סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה
לחמם את השמנת המתוקה בסיר כבד בחום בינוני עד שתראנה בועות קטנות מסביב לסיר. בשום אופן לא לתת לשמנת המתוקה להגיע לרתיחה. להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף את הסוכר תוך בחישה נמרצת, עד שכל הסוכר ימס ויעלם. כעת יש לתת לתערובת להתקרר קצת, וזה זמן טוב לשתות קפה , תה או שוקו. לאחר שהתערובת התקררה במשך כ-30 דקות אפשר להוסיף את הוניל. לכסות את הסיר ולהכניס למקרר למשך הלילה.

מכאן, קיימות שתי אפשרויות:
1. להקציף את התערובת, להכניס למקפיא לשעתיים, להוציא ולהקציף שוב ואז להכניס למקפיא לעוד שעתיים, להוציא ולהקציף בשלישית ואז להכניס למקפיא עד שהגלידה מתקשה ומוכנה לאכילה. מנסיוני, הדרך הטובה ביותר היא לעשות את התהליך במעבד מזון (פוד פרוססור) להכניס את הכלי עצמו למקפיא, כך לא מלכלכים הרבה כלים.
כל התהליך הזה נועד להכניס קצת אוויר לתערובת וליצור מרקם יותר אוורירי וקל.

2. להכניס את התערובת ל מכונת גלידה ביתית חצי מהכמות בכל פעם, להפעיל את המכונה לפי הוראות היצרן, ולהתנפל על הגלידה ברגע שהיא יוצאת מהמכונה. אז היא הכי טעימה.
אצלנו אוהבים נוגט בכל צורה שהוא. אבקה, קרם, עוגה, שוקולד, משקה...
מסוג הדברים שכאשר אני מכינה אותם, אני מניחה אותה בהקפאה מתחת מגש עוף, או מאחור, העיקר שיהא זה מקום שעיניים חמדניות לא תשזופנה אותו יותר מדי.

האמת-
קניתי מוצרי אפיה ממכירה שנסגרה וחיסלה במחיר מוזל את כל מה שהיה לה.
זה טוב ונחמד כי כך הכל זמין בבית, ובמחיר שבשום מקום אחר לא הייתי מוצאת.

אבל-
כמו לכל דבר בחיים, גם לזה יש צד שני.
הצד השני של המטבע.
כאן נכנסים לתמונה חוסר הסבלנות שלי והעקצוצים בקצות הידיים למול קופסאות קרם כאלו ואחרים, שוקולדים, קרוקנט, אבקות, קישוטים אכילים ועוד.
לא. אני לא מסוגלת לראות אותם מולי בכל פעם שאני פותחת את הארון ולא לעשות איתם משהו.

כך בעצם הרווחתם את העוגות מהשבוע האחרון, עם קרם החלבה, קרם העוגיות ועם קרם הוניל.

עכשיו הגיע זמנו של קרם הנוגט.

הוצאתי מהארון קופסא של 500 גרם קרם נוגט, ושקית עם קרוקנט אגוזי לוז. שידוך מופלא של בעצם אותו רכיב בצורה שונה.
משם הדרך היתה קצרה.
תוך 7 דקות התערובת היה מוכנה.
ההמשך לקח קצת יותר זמן....

אבל בסופו של דבר קמו אלו לחיים:
IMG_6098 - Copy_800x600.jpg

מתכון לכ-45 יחידות

500 גרם ביסקויטים טחונים
500 גרם קרם נוגט
1 ו 1/4 כוסות ריצ' גולמי [ואולי יותר, לפי הצורך]
1 כוס קרוקנט אגוזי לוז.

לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמן

שמים את פירורי הביסקויטים, קרם הנוגט, 1 כוס ריצ' גולמי וקרוקנט בקערה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה שנוחה לכדרור [אני השתמשתי במיקסר כדי שהערבוב יהיה מושלם]

אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד ריצ'. מוסיפים בהדרגה עד לקבלת המרקם הנכון.
כמות הריצ' משתנה לפי רמת הטחינה של הביסקויטים. ככל שהם טחונים דק יותר, יש צורך בפחות ריצ'.

מניחים את הכדורים על מגש ומעבירים להקפאה.

ציפוי:
ממיסים שוקולד לבן עם שמן ומעבירים לכלי שנח לטבילה הכדורים.
מכניסים כדור אחד לשוקולד המומס ומצפים את כולו. מוציאים בעזרת מזלג מתחת לכדור. מנערים קלות מעודפי שוקולד ומניחים על מגש.
כך טובלים את כל הכדורים עד שכולם מצופים בשוקולד.
אפשר לזלף שוקולד על הכדורים.

מאחסנים בקופסא אטומה היטב בהקפאה, רחוק מהישג ידם של ילדים......

----------
ויש גם גירסא למי שאין לו זמן להתקשקש בכדרור וציפוי בשוקולד וגם לעצלנים.... :rolleyes:

מכינים את התערובת לפי ההוראות שלמעלה.
משטחים בתבנית חד פעמית A4 מרופדת בניר אפיה או ניילון.
לוחצים ומהדקים היטב בשכבה אחידה ככל האפשר.

ממיסים את השוקולד של הציפוי [להכנה בתבנית צריך רק 150-200 גרם שוקולד] ויוצקים מעל לתערובת שבתבנית.
מקפיאים להתקשות.
לפני החיתוך מחכים שלא יהיה קפוא ממש ופורסים בסכין חדה ולא משוננת.
IMG_6100 - Copy_800x600.jpg

IMG_6101 - Copy_800x600.jpg

שו"ת
1. אין לי קרם נוגט יש לי רק אבקה, אפשר? כן אפשר אבל צריך הרבה יותר ריצ' כדי שיהיה אפשר לכדרר את התערובת.
2 יש כאן אלרגים לאגוזים, יש תחליף? כל קרם אחר ילך. יקבלו כדורים בטעם אחר.
3. אין לי קרוקנט, מה עושים? מוותרים עליו
4. לא אוהבים אצלינו שוקולד לבן אפשר מריר? חבל שלא אוהבים כי זה טעים. אפשר מריר.
5. אפשר להכין כפטיפורים בתבנית שקעים? כן אפשר. לוחצים את התערובת לתוך השקע עד לגובה 3/4. ממלאים את הרבע הנותר בשוקולד מומס. מקפיאים ומחלצים.
6. איך נחתך לך כל כך מדויק? האמת, אני שואלת את אותה שאלה. וכשלא יוצא לי מדוייק אני מבינה שהכל יענין של סיעתא דשמיא.
7. שכחתי מה השאלה שאמורה להופיע כאן. התשובה היא כן
8. *******? לא. מה פתאום.
  • 1K
  • גלידת וניל- עוגיות סנדוויץ' עם קרם

אחת השוות!

קלה להכנה.
    טעימה
    מרשימה

מה עוד צריך?

אה, את הרכיבים.
    וההראות
    ברור

אבל קודם תמונה, לא?

לפעמים אני מכינה אותה בקופסא ומגישה בכפות בתוך קערית עם סירופ שוקולד מעל
    לפעמים בתבנית גדולה וחותכת קוביות
    ולפעמים בתבניות אינגליש ופורסת פרוסות
    כך:
    IMG_5403_800x600.jpg

מהכמות במתכון מתקבלות 3 תבניות אינגליש ארוכות או תבנית A4 אחת או קפסא של 3 ליטר [בערך]

8 ביצים מופרדות
    1 ריצ' 500 מ"ל
    3/4 כוס סוכר
    250 גרם קרם וניל
    חבילה של עוגיות סנדויץ' משובחות [לא חיוכים, למשל :) ] ראו הערה בסוף המתכון
    3/4 כוס פירורי עוגיות שוקולד - ראו הערה בסוף המתכון

מקציפים חלבונם לקצף קל ומתחילים להוסיף סוכר בהדרגה. מקציפים עד שמתקבל קצף יציב ממש. מוסיפים ריצ' לא מוקצף וחלמונים וממשיכים להקציף. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים קרם וניל. מררבבים להטמעה מלאה של קרם הוניל בתערובת.

שוברים את עוגיות הסנדויץ' לחתיכות - 4-5 חתיכות כל עוגיה. אם מכינים בתבנית, שומרים כמה עוגיות לקישוט מלמעלה.
    מוסיפים בתנועות קיפול את שברי העוגיות ואת פרורי עוגיות השוקולד. אם מכינים בתבנית ושמרים כ-1/4 כוס פירור עוגיות בצד
    מעבירים למיכל ושומרים בהקפאה.

לתבניות

מרפדים את התבנית בנילון או בניר כסף.
    משטחים את הלילת הגלידה בתבנית
    מפזרים את שברי העוגיות ששמרנו בצד ואת 14 כוס פירורי עוגיות השוקולד

מקפיאים עד להגשה.

IMG_5402_800x600 - Copy.jpg

הערות:
    1. הגלידה מצויינת גם ללא עוגיות כגלידת וניל.
    2. אני השתמשתי בעוגיות סנדויץ' אמריקאיות בטעם וניל של פשקס
    א.png
    3. פירורי עוגיות השתמשתי בפירורי עוגיות אמרקאיות של חברת הדר

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה