Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

בקרב צמוד מאוד, וברחמיו של הקב"ה שריחם עלי שלא אטעה בהימור שלי, לקח הפטיפור השלישי בפער של 114 צלצולים מול עמיתו הראשון שקיבל 110 צלצולים.

אז שאפו לכל המצלצלות לפטיפור הזה. הצלתן את כבודי!

מה שאני אוהבת בפטיפור הזה הוא שמצד אחד המראה שלו יוקרתי מאוד ומשדרג כל אירוע ומצד שני, כל כך קל להכין אותו. טכניקה פשוטה. תוצאה מדהימה.
צפה בקובץ המצורף 311403

נתחיל?

רכיבים:
2 כוסות פצפוצי אורז או 150 גרם גליליות
400 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן
4 כפות גדושות חמאת בוטנים [אפשר קצת יותר, עד 6 כפות]

לפטיפור הזה נשתמש בתבנית סיליקון עם שקעים בצורת אצבעות קצרות ומעוגלות. אפשר גם כל תבנית אחרת אבל עם דפנות חלקות [לא משושה, כדור וכיוצ"ב]

צפה בקובץ המצורף 311404

צפה בקובץ המצורף 311405

מתחילים בהכנת התבנית.
בוחרים דף טרנספר בצבע שמתאים למטרה. דפי טרנספר ניתן להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה. ישנם 2 סוגים האחד זול יותר ונוטע להימרח עם כל נגיעה. השני יקר יותר אבל איכותי יותר. אם עובדים בזהירות ניתן להשתמש גם בזול יותר.

צפה בקובץ המצורף 311406

גוזרים מלבנים מדף הטרנספר. המלבנים צריכים להיות בגודל שיתאים לגדול השקע כולו שכן נצטרך לרפד את השקע במלבנים לפני יציקת הפטיפור.

מרפדים את השקעים בדף הטרנספר. דואגים שדף הטרנספר יצמד היטב לדפנות השקעים בכדי למנוע זליגה של השוקולד מעבר למלבן הטרנספר כן בכדי לקל פטיפור בעל שוליים חדים וחלקים.
מרפדים את כל השקעים שבתבנית.
יש להקפיד להניח את מלבני הטרנספר בשקעים באופן שההדפס כלפי פנים השקע בכדי שיבוא במגע עם השוקולד. אם תטעו- יתקבלו פטיפורים חלקים....והדוגמא תישאר על השקף בצידו החיצוני.

צפה בקובץ המצורף 311407

טוחנים גליליות או פצפוצי אורז עד לקמח ממש.

צפה בקובץ המצורף 311408

בסיר קטן, על אש נמוכה מאוד ממיסים שוקולד, חמאת בוטנים ושמן עד שמתקבל קרם חלק.

צפה בקובץ המצורף 311409

מוסיפים את פצפוצי האורז הטחונים או הגליליות הטחונות. מערבבים היטב ומעבירים לשקית זילוף.

ממלאים בזהירות את השקעים עד למעלה. נזהרים שמלבני הטרנספר לא יתקפלו פנימה לתוך השוקולד.

צפה בקובץ המצורף 311410

מעבירים להקפאה של לפחות שעה וחצי.
מחלצים בזהירות מהשקעים ומקלפים את השקפים.

מתקבלים פטיפורים עם הדפס.

צפה בקובץ המצורף 311411

המשך בתגובה הבאה.....
טוב, אולי עיגלתי בדקה- שתיים
אבל מאז שהועלתה בקשה לכזה מתכון לפני כמה חודשים (
@נס שאני כאן זה את שביקשת?)
ריירתי רק מהפנטזיות ומהתמונה שהיא העלתה
ועכשיו סוף סוף אני מגישה לכם מתכון משופר אחרי כמה נסיונות של ניסוי וטעייה (והמתנה בין ניסוי לניסוי מטעמי דת ומצפון, בעיקר מצפון)
קבלו...

סופלה במיקרו בכמה דקות
55 גר' חמאה (או שמן קוקוס)
55 גר' שוקולד מריר טוב
1 ביצה
1/2 1 כפות סוכר (1/2 4 כפיות)
3 כפות קמח
2-3 קוביות שוקולד, או טראפל שוקולד לפינוק מושלם

שמים חמאה ושוקולד בשקית אוכל, ומניחים בקערה עם מים רותחים עד שנמס.
בינתיים מערבבים בספל גדול ביצה וסוכר
מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה המומסים ומערבבים
מקפלים פנימה את הקמח
משקיעים לאמצע העיסה את קוביות השוקולד
מכניסים את הספל למיקרוגל ומפעילים בעוצמה מלאה למשך דקה ורבע.
מחכים עוד חצי דקה לפני שמוציאים מהמיקרוגל
מגישים עם 2 כפיות כי בכל זאת זה ממש שחיתות לאכול את זה לבד...

זהו. עכשיו מה שמפריד בינכם לסופלה זה 5 דקות...
מתנצלת מראש, והולכת לעשות שת"פ תמורת אחוזים עם הדיאטניות שלכם.
חסל סדר בסקוויט וופלה בייגלה בדרך לגן
מאז שאני מכינה את אלו -רוצים רק את זה!!!

הערות:
1.הקרקרים יוצאים פריכים במיוחד אבל יש להשגיח על התנור -משתנה מאחד לשני-אצלי למשל ,אני אופה על 150 חצי שעה מורידה ל 50 מעלות לעוד רבע שעה ומשאירה לייבוש בתנור החם
2.המדידה בכוסות מדידה של 240
3.ניתן לשחק עם כל סוגי הקמחים וכל סוגי הגרעינים והזרעונים
4.אל תוותרו על אבקת הבצל (לא אבקת מרק!) שנותנת להכל ניחוח וטעם בצלי עדין
5. מתאים ל 3 תבניות תנור מתכת גדולות

5 כוסות קמח-אני משתמשת במלא 100%
4 כפות סוכר
2\1 2 כפיות מלח
3\2 כוס שמן
2 אבקת אפיה
כוס שומשום
4\1 1 כוס מים
1 כף אבקת בצל או שבבי בצל יבש-לבחירה

מערבבים הכל-קודם את חומרים היבשים ואח''כ מוסיפים מים ושמן
אני לשה ב זרוע הK במיקסר-אפשר גם ידני
אין ללוש זמן רב
מחלקים ל 3 ומרדדים כל חלק על כל גודל נייר האפיה או לפי גודל התבנית
מפזרים גרעיני חמניה\פרג \גרעיני דלעת בשפע
מרדדים עוד קצת כדי להכניס את התוספת לבצק
חותכים למעויינים\ריבועים \פסים-אני חותכת עם סכין העוגות בעל שתי הידיות
אופים כאמור לעיל-התוצר צריך להיות פריך מאד מאד -וכמתקרר הוא פריך אף יותר
זהירות מחריכה.

בתאבון!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה