Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

יש לי כבר 10 שנים את זה
ואני עושה בו 2.5 ק"ג קמח בפעם אחת, כל שבוע!
זה כבר לא מספיק לנו ב"ה, ואני רוצה להכין בצק מ-3 ק"ג קמח

למי יש את הדגם הזה ויכול/ה לעזור מהנסיון?

בצק מכמה ק"ג קמח אפשר להכין בו?
רוצה אותו פרווה..

ועל הדרך עוד שאלה
יש לי א. נוגט
אני רוצה למלאה איתו את הבצק
כמו בהדרכה פה

זה מתאים?
ואם לא-
איך עושים מזה קרם ננוגט?
נודע לי לאחרונה על מושג של משקה המכונה 'שייק', וברצוני להבין כמה דברים יסודיים בנושא, לצורך בירור הלכתי מסוים.
אודה לעזרת המורגלים ובקיאים בהכנת המשקה. [יש כאן הרבה שאלות ועל חלק מהם סביר שקשה לענות, אך גם תשובה חלקית תועיל].
תודה רבה!!!!!!!!!!

א.
האם ההסבר הבא הוא נכון? ההבדל בין מסחטת פירות למכשיר שעושה 'שייק', שמסחטה מפרידה את המשקה מבשר הפרי בעזרת לחץ, [ולכן יש אח"כ פסולת של בשר הפרי עצמו שלא נכנס למשקה], לעומת שייקר שעל ידי סכינים חותך את הפרי עצמו כמו מטחנה, עד שגם בשר הפרי, [או לפחות רוב בשר הפרי], נעשה נוזל שמעורב עם המשקה.

ב. האם יש פירות/ירקות שאף אחד לא סוחט אותם במסחטה, או שאין אפשרות לסחוט אותם, ובשייק משתמשים בהם ?

ג. האם באופן כללי אפשר לומר שכל הפירות וירקות ראויים לשייק, או שיש פירות וירקות שאף אחד לא מכניס אותם למשקה הזה ? [שמעתי שלפעמים מכניסים בשייק חסה/פטרוזיליה/כוסברה ???].

ד. האם בדרך כלל המשקה עשוי רק מפירות וירקות, או שמצוי שמכניסים מים ? ואם כן מה הרוב, המים או הפרי ?

ה. זו שאלה קצת מורכבת, אני מניח שלימון לא שותים את המיץ שלו לבד, אפילו לא עם סוכר [הוא חמוץ מידי ולא טעים], אני מניח גם כן שיש עוד הרבה פירות כאלה, השאלה האם יש מתכונים שמורכבים מכמה מיצים שכל אחד לבדו לא ראוי וביחד נעשה משקה טוב, או שמיצים כמו לימון באים רק בתור תיבול ותוספת למשקה שמורכב מ- 'מיץ פירות שכן ראוי לשתיה לבד' ?

ו. אולי יש למישהו קובץ מתכונים להכנת שייק, כך שאוכל לתפוס איזו הבנה כללית מה זה הדבר הזה, [ואם אפשר לציין האם זה מתכון רגיל או משהו משונה/ייחודי, זה יהיה ממש לתועלת].

אודה שנית למי שיכול לענות אפי על חלק קטן מהשאלות או מידע חלקי, [כמו כן גם שאלה שענו עליה, עדיין יועיל לי לשמוע עוד דעות, כדי להבין מה הרגילות בעולם].

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה