Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

• 240
  • ראיתי באתר של דן גורמה שפרסמו על קורס חדש לגברים שם
    מישהו יודע פרטים ?
    שווה את המחיר ? איזה כשרות ? איזה ציבור זה ?
    תודה מראש לעונים
    0 תגובות
    לא יודעת מי רצה להתעלל בבטטה, ואיך דפק אותה לנצח בחברת הטפשים והחלשים.
    אולי בגלל זה, היא החליטה לעשות לנו תרגיל, שנלמד לקח אחת ולתמיד.
    ככה אתם מזלזלים בי? אני אראה לכם מה זה.
    הנה הגיע היום והיא הפכה להיות יקרת המציאות, אין להשיגה בשום מציאות.
    'עכשיו לכו תסתדרו בלעדי' - היא צוחקת לה בלעג.
    ועקרת הבית המנוסה שעל מרקים כתומים קרמיים היא אמונה.
    מנסה ומנסה
    יום אחד היא מזהיבה המון בצל ומוסיפה גזר ודלעת
    יצא נחמד, אבל הצלחות - אמממ אין מה לומר, לא התרוקנו אותו הדבר.
    פעם אחרת - היא החליטה למדר את הגזר מהמגזר. רק בצל ודלעת בכמויות, ממש משובח.
    תוצאה נעימה אפילו טעימה, אבל מה לעשות שהיא לא מגרדת מרק שבו יש יחידה אחת או שתיים מהאוצר היקר.

אגב, נודע לנו כי קבוצת עקרות בית מחפשות אותה, יקרת המציאות. רוצות להתפייס, לבקש סליחה על שנים של בדיחה.

כי איך תוכל אמא להכין מרק כתום ביום חורפי אם אין לה ראש בטטה?

ועכשיו בטון מעשי ורציני יש לכן מתכון או רעיון שיכול להחליף את המרקם החלק והקרמי שבטטה יוצרת במרקים?
    היי.
    יש מישהי שצפתה בסרטון מס' 15 כמדומני- בהידברות- "במטבח של עדן" שנכנס בשבוע שעבר?
    היה מתכון של פרוסות אנטריקוט ממולאות בירק- של אחת בשם "יפית".
    כשניסיתי להשוות בין המתכון על הכתב, לסרטון עצמו- משהו היה נראה לי מוזר.
    אם יש מישהי שהצליחה להבין מה הולך שם- אשמח שתעזור לי להבין גם (אפילו רק בניחוש)
    במתכון עצמו רשום שלושה סוגי של עלים: כוסברה, פטרוזליה וסלרי
    בנוסף רשום שם גם צ'ילי אדום- מה זה בכלל? והאם יש רעיון במה ניתן להמיר אותו שיתן טעם דומה?
    התיבול שרשום במתכון הוא- מלח ופלפל בלבד. (בנוסף לשום, חמוציות, צנוברים.. וגרידת לימון שאגב הוזכר רק בסרטון ולא במתכון) לי זה נראה חסר. (גם כך הרוטב למעלה הוא מאוד מינימליסטי)
    בסרטון נראה כאילו הכניסו לתערובת שתי סוגי תבלינים צבעוניים שלא הוזכרו: אחד שנראה כמו פפריקה, ואחד בצבע כתום שהיא אומרת משהו "טוסקנה..."
    לא הייתי מסבכת אתכן פה עם האשכול הזה- אם לא הייתי קונה כבר את הבשר ועומדת ממש לפני הכנתו...(וחבל לי עליו שלא יצא מוצלח, אחרי שבניתי על המתכון הזה:)

יש מישהי שהצליחה להבין מהן התבלינים האלו ומה המתכון השלם בכלל?
    אשמח לכל עזרה! יעזור לי ממש!!
    תודה רבה!!
    שבת שלום!
  • 433
  • אתר חדש שגיליתי, נראה שווה!!!
    מי שמנסה מוזמנת לשתף בכיף!
    אני מגיע ממקום שידעו לבשל אוכל טעים,
    מאוד מאוד טעים ו - - בשפע
    אולי זה "ישב" על זה שהם היו ניצולי שואה
    אולי כי הם חשבו שילד שמנמן זה ילד בריא, לא יודע.

אבל להגיש..על הפנים :cry:
    תמיד השולחן היה מסודר לכבוד שבת כמו שמקובל, וזהו
    לשולחן הגישו לסועדים מנות ע-נ-ק-י-ו-ת..
    צלחות בגודל צמיג אופנוע..
    הרים של אורז תפוחי אדמה ורבע עוף במידה XXXL..לכל אחד
    מרק עוף בקערת ענק
    ודגים..אני לא אהבתי אז לא אכלתי..

בראשי חודשים כשהיינו לומדים רק חצי יום היה מקובל שילדים נוסעים לילדים אחרים עד הערב,
    אני זוכר שכשהוזמנתי לבתי חברים חשבתי לעצמי בארוחת הצהרים שציפור אוכלת יותר מהם..
    וכשהוזמנו אלינו והוגש האוכל לשולחן..הם חשבו שהצלחת למרכז השולחן ולא מנה אישת..

ואז הכרתי את אשתי,
    שם עולם הפוך - שונאים את המטבח והבישול ואוהבים מאוד את מה שמסביב..
    בשבת השולחן ערוך בטוב טעם ודעת
    הכל תואם להכל, המפיות והסכום נהדרים, אגרטלים קטנים עם פרחים במרכז השולחן,
    ובצלחת :rolleyes:
    גורנישט..פרוסה דקיקה של גפילטע פיש מתוק להחריד..
    אבל - על מוגש על עלה חסה טיפטופי חזרת ליד..
    כך זה כל המנות - כלום אוכל והרבה סטייל ויופי.

עד היום כשראש השנה מתקרב ואשתי רצה מחנות לחנות ומאתר עיצוב אחד לשני ומתכננת את שולחן החג,
    ואני שהולך לשוק להשיג את הכי טרי והכי איכותי..
    לא החלטתי מי יותר עושה נכון?
    לגלות סוד? בסתר ליבי אני חושב שהיא צודקת אבל לא מספיק אמיץ להודות..
    ולא לענות "דרך המלך" או "גם וגם" כי זה לא יהיה מעשי

אז מה לדעתכם יותר חשוב?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
    נקרא  2  פעמים
    למעלה