Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

התזונה המומלצת והפופולרית ביותר היום ע"י דיאטנים (לדעתי...) היא תזונה עם כמות חלבון גבוהה בתפריט, וזה ברוב המקרים על חשבון הפחתת הפחמימות.

האם באמת בריא לצרוך כמות חלבונים גבוהה כל יום?
תלוי את מי שואלים...
יש שיגידו כי כמות חלבון גבוהה עלולה להזיק לכבד או להכביד על הגוף עם כולסטרול רע.
ויש שיטענו מנגד כי היא דווקא מוסיפה להם כח ונותנת להם את האפשרות לשבוע מחלבונים ולצרוך פחות פחמימות משמינות.

מה שאני כן יכול להציע, באם בחרתם לשלב בשגרת חייכם פעילות גופנית עצימה, תצטרכו גם להתאים לכם את התזונה לכזאת המשלבת את כל אבות המזון, בדגש על תזונה רבת חלבון או איך שמכנים אותה "תזונת ספורט".

לקוראים היקרים צירפתי קובץ כדוגמית לתפריט תזונה יומיומית מרובת חלבונים.
הקובץ נכתב ע"י מאמן כושר ודיאטן מוסמך.
חשוב לשים לב, כי אין לקחת אותו וליישמו כמות שהוא, משום שהוא נכתב למישהו ספציפי ויש להתאים התזונה לכל אחד ואחת בצורה אישית.

אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנידון! :D
הרבה כח ובריאות איתנה!!!
יש כאלה שעבורם אין תחליף לסלטים ביתיים - והרבה.

מישהי אמרה לי לפני זמן מה שהכנת סלטים לשבת היא החלק המאתגר והיא שמה לב שהיא מבזבזת עליו הרבה זמן - ומה שהכי מאכזב זה שהתוצאה לא מוצדקת כי לא כולם אוכלים את הסלטים המושקעים ובזמן הזה אפשר להכין מאכלים אחרים.
כששמעתי את זה - שמתי לב שגם אצלי זה ככה.

יש סלטים שדורשים זמן רב ותהליך ארוך - וזה לא מוצדק בכלל להשקיע בהם.

בזמן הזה אפשר להכין אוכל ממש, וסלטים אפשר להסתפק בכאלה שדורשים פחות זמן - או סלטים קנויים.
בין הרעיונות שהיא אמרה- במקום סלט מטבוחה או סלט טורקי מושקע ניתן להכין ממולא עגבניות ופלפלים פרווה. אותו זמן השקעה פחות או יותר - אבל כאן מדובר באוכל של ממש.
במקום סלט גזר, או בטטה - להכין ירקות עם חומוס וקצת רוטב ולהגיש על מצע קוסקוס.
במקום סלט פטריות - טורטיה ממולאת בשווארמה דג או בתפוחי אדמה עם רוטב פטריות
במקום סלט תפוחי אדמה ומיונז- להכין הום פרייז פרווה.
אפשר גם כמובן אורז וגזר מגורד לצד זיתים ברוטב או שעועית ברוטב.
וכו' - מאכלים שהם פרווה ואפשר להגיש אותם לצד הדגים ומוסיפים לשולחן שבת.
היי,
אני רוצה להכין את העוגה הזו לשבת
רק מה...
עכשיו אני רואה שכתוב שם במרכיבים- כוס חלב/מיץ תפוזים
אין לי מיץ תפוזים, וחלב כאמור אני לא אשים...
חלב סויה יעשה את העבודה?
מדובר בכמות נכבדת, השאלה עם זה יתן לעוגה טעם לא חביב במיוחד שיהיה חבל מראש על העבודה...
אשמח לשמוע ממי שיודע
שבת מבורכת!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה