Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

הכנתי לחם מהמתכון הזה

נראה ומריח מדהים (לא טעמנו עדיין)
אבל אני מתלבטת אם להקפיא או לא
בעיקרון היא כותבת שהלחם נשאר טרי ממש גם שלושה, ארבעה ימים, אבל אני בכל מקרה ארצה אותו גם לאחר כך
נראה לכם שיש סיבה כלשהי לא להקפיא?

@shira bira, @ה. בקר, אולי לכם יש המלצה?

עריכה: איך אני מעבירה לפורום הפסקת אוכל? אם זה משנה בכלל ;)
יש דעה רווחת בציבורים כאלה ואחרים,
ששינויים בתזונה, גוררים בהכרח ויתורים על דברים טעימים, ושיגרת אכילה משעממת ואפורה.
מעניין אותי לדעת אם גם אתם עורכים לפעמים שינויים בתזונה, ומהם הגורמים לכך?
האם הפסקתם לאכול את הדברים שאתם אוהבים, ואתם כרגע נועצים שיניים במזון בריאות קודר וקשה, תוך הירהורים נוסטלגיים על אותו אוכל שמח ועליז שהייתם רגילים לאכול?
אולי בכלל הצלחת שלכם שהייתה רגילה לשניצל תירס אחיד, ולפתיתים תפלים, התמלאה לפתע בשלל צבעי הירק, וכיכרות הלחם המשעמם של האנג'לים, התחלפו בכיכרות מעשה בית, תפוחות ונאות ומעלות ריח של סובין וקמח מלא?
האם אתם מתחרטים? או שאתם הפכתם למסיונרים של מזון בריא, וחסר רק טריגר קטן כדי שתתחילו לעמוד בפתח הסופר ולחלק פלאיירים "מרגרינה זה רעל", "קמח לבן, מזונו של השטן" וכו'

ושכחתי לשאול:
מה הילדים שלכם חושבים על כל העניין, האם הם אוכלים את הסנדוויץ החום שלהם בצידי הכיתה, כשראשם בתוך הילקוט, ומבטם בוחן את הסביבה בחשש? או שהם שמחים ומאושרים ומבקשים שבפעם הבאה לצד ממרח העדשים, תוסיפו קצת שעועית מש מונבטת?

בתאבון

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה