Title

הפסקת אוכל

פורום לבישול ומתכונים • תזונה בריאה • וכל מה שקשור למטבח ואוכל.
מנהלות הפורום: ה. בקר, רוחי בלבוחי

מאמרים אחרונים באתר

@hbecker צריכה אותך רגע, ואין לי אופציה להודעות אישיות,
את זמינה כאן עכשיו?
  • חחח
Reactions: רב פעלים1 //
1 תגובות
זה קרה סתם בערב אחד.
אפילו לא חורפי.
החלטתי בפרץ של מרץ להפתיע עם בלינצ'עס לארוחת ערב.
יש לי מתכון קבוע לבלינצ'ס, כזה שמצליח לי יופי. אבל היה כבר נמאס לי ממנו.
חיפשתי ברשת מתכון לחביתיות.
ת'אמת שהכל אותו דבר כמעט, דיוקים קטנים לפה ולשם. אבל בכל אופן, קצת גיוון. הלכתי על אחד מהם.
וקדימה למחבת.
אממה,
כנראה למתכון המבויש שנשאר בספר היתה 'קפידא' עלי.
וככה זה היה נראה:
מכניסה חביתית ראשונה, מטלטלת מצד לצד.
יופי.
מחכה דקה-שתיים
אויש, נראה דבוק. הופכת בעדינות עם מרית סיליקון.
התוצאה:
פצוע אנוש.
:(
לא נורא - מתנחמת. אמא שלי למדה אותי שכשמכינים בלינצ'ס אז החביתיות הראשונות מתפשלות לפעמים.
מוסיפה עוד קצת חמאה למחבת. ליתר ביטחון.
ושוב.
מוזגת, מטלטלת. מחכה, מוציאאאאווצ'.
חיסול לא ממוקד.
---
דווקא זה טעים לאכול את הבלינצ'ס המפושל, ככה בלי נקיפות מצפון רק בגלל 'בל תשחית'

כנראה בבלילה צריך קצת יותר שמן.
מוסיפה.
מנסה.
ו... טוב אתן משערות בוודאי את התוצאה.

מנסה הפעם להוסיף קצת חלב....
ושוב.

התייאשתי.

מה עושים? קרעי בלינצ'ס, קערה עם בלילה, וזמן מוגבל.

פתאום נזכרתי שכשהייתי בבית החלמה טלז סטון, הם עשו את הבלינצ'ס בתור רולדה. (היה נראה מטוגן רגיל מבחינת החביתיות, אבל הרכיבו ככה)
בהבזק של הברקה, אני מפעילה את התנור על חום בינוני.
אין לי מה להפסיד.
על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה שופכת את הכל.
מטלטלת לכל הכיוונים ושולחת לתנור.
כמה דקות בודדות, נראה אפוי.
מורחת גבינה בנדיבות ומגלגלת בקליקלות.
1609100499459.png
את התמונה הזו צילמתי בפעם אחרת. לא היה לי זמן ומצד שני בלינצ'ס היה חשוב ממש. אז מלכתחילה הלכתי על המהיר המהיר הזה.
רק מה, שכחתי לרגע קטן את התנור ואז הבלינצ'ס התנפח. אח"כ הוא צונח בחזרה, אבל הקפלים שיש שם למעלה זה תופעת הלוואי של התאונה הזו. חייבים לתפוס את הרגע המדויק.
התמונה הזו לא פוטוגנית, ויכול להיראות יותר אסתטי, מעלה בכולופן לצורך המחשה בלבד.

זהו.
אין כאן מתכון מדויק אלא רעיון לנשים שאוהבות להעז ולנסות. קחו את המתכון שאתן רגילות אליו ותשפכו לתנור.
אל תנסו לכבוד אורחים.
תעשו את ההתנסות סתם ככה להנאתכן.
אם תרגישו שהולך טוב, תמשיכו הלאה, גם למצבים ייצוגיים יותר.
ואם אתן מגיעות למשהו מדויק ויפה שתמיד מצליח, מוזמנות להעלות לפה :)
 תגובה אחרונה 
אשמח לקבל מתכון מוצלח.
חשוב לי שיהיה חלבי ואוורירי.
בחיפוש נתקלתי רק במתכון הפרווה של
@hbecker

ואשמח לקבל חלבי.
למה זה באא״ר?

@hbecker @shira bira @java @רוחי בלבוחי ושאר האלופות-
מתכון שאתן חתומות עליו שווה יותר,
אבל אשמח לקבל מכל אחת.

כמו״כ אשמח לרעיונות לתוספות ורטבים ובפרט למתכון להכנת רוטב נוגט.

אשמח לתשובה מהירה,
זה דחוף

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה